גלידת וניל פרווה שקל להכין בבית

גלידת וניל פרווה – מתכון מושלם שיגרום לכם להתמכר!

בין אם אתם חובבי קינוחים מושבעים ובין אם אתם חשים צורך מתמיד למשהו מתוק וקריר בימים החמים, גלידת וניל פרווה שלנו היא הפיתרון המושלם! מדובר במתכון מדהים, אגדי ומעלף, שמזכיר לכולנו את הקיץ של ילדותנו וגורם לנו להרגיש כמו ילדים שוב. בואו נכין יחד את הקסם הזה, ונחגוג את סוף השבוע או כל יום שמצריך קצת מתוק!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן הוקפאה: 4 שעות (או יותר)
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 6-8 מנות מפנקות

אתם מוכנים? זה הזמן לגלות את סוד ההכנה של גלידת הווניל הפרווה שבהחלט תשדרג את הקיץ שלכם!

הרכיבים הדרושים

לפני שניכנס לאקשן, יחד נסקור את הרכיבים הקסומים שיחדו את הגלידה שלנו:

  • 2 כוסות חלב קוקוס (או חלב שקדים, אם אתם מעדיפים)
  • 1/2 כוס סוכר (אפשר להחליף בסוכר קוקוס או דחף לדלילה)
  • 2 כפיות תמצית וניל איכותית
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כוס שמנת קוקוס (במידה ורוצים גרסה יותר קרמית)
  • 1/4 כפית צבע מאכל טבעי – אופציונלי (כדי לתת לגלידה צבע מגניב)

אם אתם מחפשים גרסה נטולת סוכר, אפשר להשתמש בסוכר תחליפי, ולא לשכוח לבדוק שהכול בטוח ואיכותי. ואם אתם טבעוניים, פשוט אל תוסיפו את השמנת – זה עדיין יהיה מדהים!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים – ובתיאבון, הגיע הזמן להתחיל! זה קל, מהיר ומוקף בריחות משגעים.

  1. בתוך קופסה גדולה, ערבבו היטב את חלב הקוקוס ואת שמנת הקוקוס, אם בחרתם להשתמש בה.
  2. הוסיפו את הסוכר, תמצית הווניל והמלח, והמשיכו לערבב עד שהסוכר מתמוסס לחלוטין.
  3. אם אתם רוצים לגרסה צבעונית, הוסיפו את צבע המאכל והמשיכו לערבב. (אף אחד לא מתנגד לגלידה צבעונית, לא?)
  4. מעבירים את התערובת לכלי מתאים להקפאה.
  5. מניחים במקפיא, ומחכים לפחות 4 שעות שהגלידה תהיה קפואה (אבל כדאי לחכות לילה שלם כדי שתתייצב טוב).
  6. כשהגלידה מוכנה, הוציאו אותה מהמקפיא והניחו לה לעמוד כ-5-10 דקות בטמפ' החדר לפני שתגרדו ממנה עם כף או קולר.
  7. שימו את הכדורים בכוסות או קונוסים, ותהנו מהקיץ!

עברו לחלק השדרוגים! אתם לא רוצים לפספס את זה.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

  • סירופ שוקולד – סמיך והוא בהחלט יוסיף טעם שוקולדי שמוסיף עוד עונג!
  • מרשמלו קצוץ או אגוזי לוז קלויים – להוסיף חריצים קטנטנים של מתוק!
  • פירות טריים כמו תותים או בננות – הם לא רק בריאים, אלא גם יפנו את הגלידה בדרך הכי טעימה שיש!
  • לתשומת הלב של חובבי שלהובות: הוסיפו מעט קינמון לקבלת טעם חמים.

וזהו, יצרנו גלידה עשירה ועשויה באהבה. עכשיו, נשוב לשאלות ותשובות!

שאלות ותשובות

האם ניתן להחליף את חלב הקוקוס בחלב אחר?
אפשר בהחלט! חלב שקדים או סויה מתאימים גם הם. זה ישפיע מעט על הטעם, אבל עדיין תקבלו גלידה מדהימה!

כיצד ניתן לדעת שהגלידה מוכנה?
בעיקרון, ברגע שהיא קפואה, וכשהיא מתנגדת קלות כשאתם מנסים לגרד ממנה.

אפשר להוסיף מרכיבים נוספים לגלידה?
כמובן! העיקר הוא מה שאתם אוהבים, ומומלץ להתנסות עם המרכיבים השונים!

האם אפשר להכין את הגלידה מראש?
בוודאי! גלידת וניל פרווה מצוינת כשמכינים אותה מראש וזה שומר על טריותה.

כמה זמן אפשר לשמור את הגלידה במקפיא?
אם שומרים אותה בכלי אטום, היא תישאר טובה עד חודשיים, אבל לא בטוח שתצליחו להחזיק מעמד!

האם יש שיטות לשדרג את הטעם?
כמובן! תוספת של אגוזי לוז קלויים או שוקולד מריר יציב טעמים שאין להם תחליף.

מה לעשות אם הגלידה קפואה מדי?
תניחו לה בחוץ ל-5-10 דקות, ואז היא תהיה נוחה לגרידה.

האם יש מתכון דומה לסוגי גלידה אחרים?
יש המון מתכונים מחליפים! אפשר להכין טעמים כמו שוקולד או פירות אחרים באותה שיטה.

כמה קלוריות יש בגלידת וניל פרווה?
תלוי בכמה סוכר והמרכיבים הכרוכים שבחרתם. בערך 150 קלוריות לכדור.

מה אם יש לי אלרגיות לאחד מהמרכיבים?
נשמח לעזור לכם בהתאמות! פשוט שנו את המרכיבים למה שמתאים עבורכם.

אז קיבלתם את כל הסודות למתכון של גלידת הווניל המושלמת! אתם רק צריכים לאזור אומץ, להתחיל לקפוא, ולהגיע למתיקות בלתי נגמרת. שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם ותנו לכולם לטעום את הקסם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *