גפילטע פיש מסורתי שכבש את הלבבות והקולינריה

גפילטע פיש מסורתי – מתכון אגדי

אנו עומדים לפני המתכון הכי טעים שיש – גפילטע פיש! כן, זה לא מתכון פשוט, אבל כשאתם עושים זאת כמו סבתא (זוכרת את הריח בעגלה? את הסוד האגדי של המלח? את הנפלאות שהיו יוצאות מהמטבח שלה בשבתות?) אתם יוצרים דבר מדהים, ממכר ומעלף שישאיר את כולם עם טעם נפלא בפה ורצון לעוד! גפילטע פיש, המנה שהפכה לסמל תרבותי, מספק שילוב מושלם של טעמים, מתיקות קצת חמצמצה, ובשר דג עדין שנמס בפה. אז, בואו נצא לדרך ונבשל את המנה הזו בשמחה!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 2 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

הכנת הפיש המושלם דורשתמרכיבים איכותיים שיביאו את הטעמים המיוחדים של המנה:

  • 2 קילוגרם דג קצוץ (דגי קרפיון הם הבחירה הקלאסית)
  • 2 ביצים
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1/4 כוס סולת או קמח (לגרסה ללא גלוטן, ניתן להשתמש בקמח אורז)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון (מומלץ להרגיש את הניחוח)
  • 1/2 כפית סוכר (המתיקות הזו מוסיפה קסם)
  • 3 ליטר מים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 3 עלי דפנה
  • 5 יחידות של פלפל אנגלי
  • 1/4 כוס שמן

שלבי ההכנה

השלב הבא הוא לעבור למטבח ולהתחיל לבשל, אבל לא לפני שנסביר שכשמדובר בצעד אחר צעד, חשוב להרגיש את האגדה!

  1. קודם כל, נניח את הדג הקצוץ בקערה גדולה.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ, הביצים, הסולת, המלח, הכמון והסוכר לקערה עם הדג.
  3. נלוש את התערובת עד שהיא מתמזגת היטב לכל המרכיבים.
  4. נקצוץ מעט מהדג החשוש מהכנה, ונסדר אותו בצורת קציצות בגודל כדור טניס.
  5. נשמור את הקציצות בקירור למשך 30 דקות כדי שהן יתייצבו.
  6. במקביל, נכין את הנוזלים לבישול: בסיר גדול, ניתן למלא 3 ליטר מים, להוסיף את הגזר, עלי הדפנה ופלפל אנגלי.
  7. נביא את הנוזלים לרתיחה, ואז נוסיף את הקציצות בעדינות.
  8. נכסה את הסיר ונבשל על חום נמוך למשך חצי שעה.
  9. לאחר הבישול, נניח לגפילטע פיש להתקרר בטמפ' החדר לפחות 15 דקות.
  10. נמלא קופסה ונעביר למקרר של השעות הקרובות.
  11. בתיאבון!

והרי יש לנו כעת גפילטע פיש שעולה על כל דמיון. תזכרו, מידה רבה של אהבה ותשומת לב מעבר לכל שלב היא מה שעושה את המנה לגבית מושלמת!

תוספות או שדרוגים אפשריים

מה ניתן להוסיף על מנת לשדרג את הגפילטע פיש? קודם כל, ניתן לשדרגו עם:

  • רוטב צנוניות – קוטעים צנוניות, מוסיפים חומץ והרבה כמון.
  • חתיכות חוטי סוכר – לאלה שאוהבים מתוק!
  • תוספת של עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או שמיר למי שאוהב את הניחוח הצמחי.
  • אפילו פוטנציאל לשדרוג לפירות ים קטנים או קציצות נדיבות מאותם דגים.

שאלות ותשובות

מהו המקור של גפילטע פיש?
הגפילטע פיש הוא מאכל יהודי מסורתי ממזרח אירופה. השם המילה "גפילטע" מגיעה מהמילה הגרמנית "gefüllt", שפירושה "ממולא". המתכון שואב השראה מהמומחיות של הכנת דגים ממולאים ששהו בחברות יהודיות רבות.

האם ניתן להכין גפילטע פיש עם דגים אחרים?
בוודאי! חלק מהטבחים מוסיפים דגים כמו סול, דניס או לברק. כל דג יתן את הטעמים והתוצאה תהיה שונה ומסקרנת.

איך יודעים אם גפילטע פיש מוכן?
כשהדג מתפרק בעדינות, זה סימן מצוין לכך שהמנה מוכנה. כמו כן, גוון הדג צריך להיות בהיר ויפה.

האם אפשר להכין את המנה בגרסה טבעונית?
כן, ישנן מתכונים המחליפים את הדג בפטריות קצוצות דק, עם שילוב של טופו להענקת מרקם דמוי דג.

איך כדאי לאחסן גפילטע פיש?
הגפילטע פיש נשמר היטב במקרר או במקפיא. חשוב לשמור במקום סגור למניעת ריחות.

האם הגפילטע פיש בריא?
בהחלט! דג הוא מקור מצוין לחלבון, בנוסף שהוא דל פחמימות. אף על פי שהמנות נוספות עשויות להיות עם קלוריות נוספות, דג בפני עצמו הוא בחירה טובה.

מה הוספה יכולה לשדרג את הטעמים?
כמובן! תמצאו שמיר תרנגול, גרגרי חרדל, שום קצוץ ואפילו אנו mogą להשתמש בחברת בצל קלוי.

האם זה אפשרי לשלב את הגפילטע פיש בתפריט חג או מסיבה?
בהחלט! גפילטע פיש הוא מנה קלאסית שמתאימה לאירועים, וכולם אוהבים לשמוע את הסיפור סביב המאכל.

אז כמה זמן אפשר לשמור גפילטע פיש במקרר?
המנה נשמרת היטב עד כשבוע במקרר, אם היא מוגשת בקופסה סגורה.

מה העניין באכילת גפילטע פיש עם חמוצים?
החמוצים מעניקים טוויסט חמצמץ שמשתלב נפלא עם המתיקות של הפיש. אין כמו טעם הקלאסי של גפילטע ופחמיצה של עגבנייה או מלפפון.

לסיום, אני ממליצה לכם לקחת את המתכון הזה, להכין אותו עם אהבה ולקיים סביב השולחן שיחה פשוטה עם המשפחה והחברים. אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות על מנת להפיץ את ההנאה! בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *