זבן מרוקאי מתכון סודי שלא תוכל להתעלם ממנו

מתכון לזבן מרוקאי – פיצוץ טעמים!

בואו נדבר על אחד מהמאכלים שיכולים להפוך כל שולחן לשולחן חגיגה! זבן מרוקאי הוא לא סתם מנה, הוא סיפור, הוא היסטוריה, הוא טעמים שאין להם תחליף. כשאתם אוכלים זבן, אתם לא רק אוכלים, אתם חווים. עם כל ביס, אתם מצליחים להרגיש את השורשים התרבותיים המקסימים שמאחורי המנה הזו. אז תצטרפו אלינו ואני מבטיח שזה ייקח אתכם למסע טעים ומרגש.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומס' מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מס' מנות: 4-6 מנות

עכשיו, לפני שנדבר על מרכיבים, אתם כבר יכולים לדמיין את הארומה המתקתקה שמבושלת במטבח שלכם, נכון? ככה זה כשיש מתכון שמדליק את הדמיון. בואו נצלול ישר למרכיבים שיהפכו אתכם למספר אחת בקבוצת החברים שלכם!

הרכיבים הדרושים

  • 1 ק"ג בשר טחון (עגל או טלה)
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה
  • 1/4 כוס צנוברים קלויים
  • 1/4 כוס שקדים קלויים, קצוצים
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1/2 כוס שטוחה קמח

כמובן, אפשר לשחק עם המרכיבים! אפשר להשתמש בבשר עוף או בשר צמחי ולהכין גרסה טבעונית למי שרוצה לשמור על תזונה מאוזנת.

שלבי ההכנה

  • מחממים מחבת גדולה על חום בינוני ומטגנים את הבצל עד להזהבה.
  • מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה.
  • מוסיפים את הבשר הטחון ומבשלים עד שהבשר מתבשל לחלוטין.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה, הצנוברים, השקדים, הכמון, הקינמון, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
  • מסננים את התערובת ומניחים לה להתקרר במשך כעשר דקות.
  • מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב.
  • מחממים שמן במחבת עמוקה על חום גבוה.
  • יוצרים קציצות קטנות מהתערובת ומטגנים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  • מעבירים לצלחת עם נייר סופג להורדת עודפי השמן.

באמת חשוב להרגיש את התבלינים שמוסיפים את הטעם המיוחד לזבן הזה. הסוד מעבר לתהליך ההכנה הוא באיכות המרכיבים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

נמרוד על המנה המדהימה הזאת, אפשר להוסיף עגבניות חמוצות או יוגורט פריזאי ליד. היה חכם ונסו להוסיף טחינה או סלט ירקות מרענן!

שאלות ותשובות

איך יודעים שהזבן מוכן?
בדרך כלל, כשתקבלו צבע זהוב ומעניין על הקציצות, זה סימן טוב שהן מוכנות.

האם אפשר להכין זבן עם בשר טבעוני?
בהחלט! פשוט השתמשו בבשר חינם או טופו כתשיבה לבשר הטחון.

איזה סלט מתאים ליד הזבן?
אני ממליץ על סלט ירקות קיץ קצוץ או סלט כרוב מתובל.

אפשר להכין את המנה מראש?
בוודאי! אפשר להכין את התערובת מראש ולשמור במקרר. כשאתם רוצים פשוט טגנו והגישו.

מה כדאי להוסיף למנה?
גבינת פטה מפוררת למעלה בהחלט תוסיף נופך משגע!

האם ניתן להקפיא את הזבן?
בוודאי! ניתן להקפיא את הקציצות לאחר הטיגון והשימוש לאחר מכן.

איך שומרים על צורת הקציצות?
חשוב לדחוס היטב את התערובת ולוודא שהשמן חם לפני ההנחה במחבת.

איך להגיש את המנה בצורה אטרקטיבית?
מומלץ להניח את הקציצות על מצע של יוגורט ואם רוצים, לקשט בעשבי תיבול.

האם אפשר להשתמש בתבלינים אחרים?
בוודאי! אפשר להוסיף פפריקה חריפה או טעמים אחרים שאתם אוהבים.

האם יש לך טיפים נוספים?
כדאי להכין יותר ממה שאתם צריכים, כי זה פשוט ממכר!

אז לאחר שנגענו בכל הפרטים על הזבן המושלם, איך זה נשמע לכם? אתם חייבים לנסות את המתכון הזה либо לשתף עם חברים! מקווה שתשתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות ותגידו לכולם איך הכנתם את המנה האגדית הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *