כיצד להכין את מספר 5 בשר בצורה מושלמת?

מתכון אגדי לשיפודי בשר ממולאים עם טוויסט מרענן

שיפודי בשר הם אחד המאכלים שהכי קל לאהוב. המראה שלהם, הניחוחות שממלאים את האוויר בזמן הצלייה והטעמים שנמסים בפה – אין ספק שהם מושלמים לכל חוויה קולינרית. חוץ מזה, מי לא אוהב שיפוד בשר, במיוחד כשמדובר בגרסה קצת שונה? אני מתכוון לשיפודים ממולאים בשר עם תוספות מדהימות שלא תשכחו זמן רב. כן, מדובר בפרויקט שבאמת מכניס את המילה "ממכר" לשיח הקולינרי שלנו!

זמן הכנת המתכון

  • כחצי שעה להכנה
  • שעתיים עבור המר marinating
  • זמן בישול: 20 דקות
  • מספיק ל: 4-6 מנות

אז למה דווקא שיפודי בשר ממולאים? זה לא סוד שהמטבח שלנו הוא עולם שלם של טעמים וריחות. השיפודים המקוריים פותחים דלת לעוד טעמים ואפשרויות. כל bite עביר אתכם על על גלי הטעם ובין המנה העיקרית לחוויות הלבביות של שולחן ארוחת הערב. אם תוסיפו לשיפודים הללו את הנגיעה האישית שלכם, יכולים להביא לכם טעמים שנשארים בזיכרון – זה בהחלט מעלף ומיוחד.

הרכיבים הדרושים

  • 800 גרם חזה עוף או בשר בקר/כבש
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות ממרח טחינה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

ובנוגע למרכיבים החילופיים – אפשר בקלות להמיר את הבשר בגרסה צמחונית. בחרו בשעועית שחורה מבושלת ומעוכה, יחד עם תוספות כמו תפו”א מרוסק, פטריות קצוצות וגבינת טופו! לגמרי ניתן להכין כדוריות עם טעם מדהים.

שלבי ההכנה

  • מערבבים את כל המרכיבים בקערה מיוחדת ומשרים במקרר לשעתיים.
  • מוציאים את הבשר מהמשרה ומתחילים למלא בו את השיפודים.
  • מחממים מחבת כבדה על חום גבוה עם מעט שמן זית.
  • שמים את השיפודים על המחבת וצולים מכל צד כ-5 דקות.
  • מעבירים את השיפודים לתבנית ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות למשך 10-15 דקות נוספות.
  • מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר למשך 5 דקות לפני ההגשה.

ממשיכים מהשלבים עם אפשרויות שדרוג! אפשר להכין רטבים שונים, כמו רוטב טחינה עם לימון, סלט פיקולו מרענן או עגבניות במלח. השדרוג מייחס להגשה תמיד מגע נוסף למנה.

שאלות ותשובות

איך אני יודע שהבשר עשוי היטב? כדאי לבדוק את טמפרטורת הבשר עם מכשיר מדחום Fleischthermometer. חזה עוף צריך להיות בטמפרטורה של 75 מעלות.

אפשר להכין את השיפודים מראש? בהחלט. אפשר להכין את המרינדה ולמלא את השיפודים בבוקר, ואז רק לצלות ערב.

מה אני יכול לעשות עם שאריות הבשר? שאריות מנות מענגות לשימוש בסלטים או כריכים!

האם ניתן להקפיא את השיפודים? כן, ניתן להקפיא את השיפודים לפני הצלייה, רק כדאי להכין על טמפ' נמוכה יותר כשמחממים אותה.

אני רוצה לגרסה בריאה יותר. איך? פשוט ניתן להחליף את החזה עוף בבשר רזה כמו בשר הודו, להפחית שומנים!

האם אפשר להכין את השיפודים על מנגל? בוודאי! מנגל מוסיף טעמים מעלפים לשיפודים!

מה העלויות עבור המתכון הזה? השקעה של כ-100 ש"ח תספיק לכל החומרים עבור 4-6 מנות!

האם אני יכול להוסיף תוספות נוספות? כמובן, תוספות בריאות כמו קישואים או פלפלים צבעוניים נהדרות!

מה לשרת לצד השיפודים? שתיים של סלט ירוק מרענן עם רוטב יוגורט קנחם תמיד מתאימים!

האם יש לך טיפים נוספים להצלחת חומרי הגלם? כדאי לצלות את הבשר באש גבוהה על מנת לשמור על עסיסיות, וכן לחמם את האש בצורה שווה.

אם המנה הזו עוררה בכם תיאבון, אל תהססו לשתף את המתכון הזה בין חברים ובני משפחה. אז קדימה, הסתכלו על המתכון והתחילו להרגיש כמו שפים – תאמינו לי, כל ביס שווה את זה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *