ממרח לימון כבוש: טעם בלתי נשכח למטבח שלך

ממרח לימון כבוש: טעם שמשגע את החיך

דמיינו את עצמכם יושבים ליד שולחן, משוחחים עם חברים טובים, ומגישים להם לחם טרי לצד ממרח לימון כבוש מדהים. הממרח הזה לא רק שישדרג כל מנה, הוא גם יוסיף נופך של חמיצות מרעננת שמזכירה את טעמי השמש והים. אנחנו כאן כדי להדריך אתכם בצעד אחר צעד בהכנת ממרח הלימון הכבוש המושלם – זה שיגרום לכם לללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן כבישה: 3 שבועות (כן, זה הכנה מראש, אבל שווה כל רגע)
  • רמת קושי: קל מאוד
  • מספיק ל-10 מנות (תלוי כמה אתם אוהבים לשתות מלח)

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הממרח המהמם הזה, נזדקק למעט דברים פשוטים, אבל כל כך טעימים:

  • 5 לימונים מזן חזק (פנ.unpacked מפרי הדר)
  • 3 כפות מלח גס
  • 1/2 כוס מיץ לימון טרי
  • 2-3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/2 כוס שמן זית איכותי
  • אורגנו יבש או תיבול לפי טעם (זה מדהים, תנסו!)

אם מתחשק לכם ניסיונות, ניתן גם להוסיף שתיים-שלוש כפות של צ'ילי קצוץ למי שאוהב טעמים חריפים. כמובן שהממרח הזה יכול להיות גם טבעוני לחלוטין וללא גלוטן.

שלבי ההכנה

בהכנת ממרח הלימון הכבוש אין צורך להיות שף מבריק – כל אחד יכול. הרשו לעצמכם לשחרר את היצירתיות שלכם!

  1. שוטפים היטב את הלימונים ודואגים שהם יהיו נקיים מכתמים.
  2. חותכים את הלימונים לשני חצאים, ואז חותכים כל חצי לרבעים (כמו אורן אננס).
  3. מכינים קופסה מזכוכית עם מכסה, ומניחים בה את פרוסות הלימון. בין כל שכבה של לימון, מפזרים מלח גס ושום קצוץ.
  4. בוחרים בכוס ולמלא אותה במיץ לימון טרי ומערבבים. ממלאים את הקופסה עם המיץ.
  5. סוגרים את הקופסה ומניחים אותה במקום קריר וחשוך למשך שלושה שבועות (לא לשכוח לנער מדי פעם). חכו בקוצר רוח, כי זה שווה את זה!

תוספות או שדרוגים אפשריים

להגיש את הממרח על טוסט, לשלב אותו בסלטים כתחליף לרוטב, או אפילו להוסיף אותו בבישולים שאתם עושים. אפילו חזה עוף, שמרצפים אותו עם הממרח, יהפוך לכוכב השולחן.

שדרוג נוסף: מוסיפים כף סומסום קלוישאגלה את טעמי הלימון בצורה אגבית ומעלפת.

שאלות ותשובות

מה היתרונות של לימון כבוש?

לימון כבוש מוסיף טעמים מרגשים ואיזון לכל מאכל. הוא מכיל חומרים נוגדי חמצון שמסייעים במערכת העיכול. זה ממרח בריא, קליל וממכר!

אילו מנות אפשר לשלב עם הממרח?

הממרח מצוין בסלטים, על לחמים, באזורי צדפות כמו טונה בקרפצ’יו או גם מעל דגים תודה על זיווג מדהים.

כמה זמן הלימון יכול להישמר?

הכנתם כמות גדולה? מעולה! ממרח לימון כבוש יכול להחזיק עד שנה אם שמרתם אותו בקירור. עדיף לשמור אותו בכלי סגור.

האם אפשר להכין את הממרח גם עם פירות אחרים?

בהחלט, תנסו להכין ממרח עם תפוזים כבושים, אתם תופתעו מהטעמו המיוחד! הוספת תיבולים חדשים יכולה לגוון את הממרח בצורה משגעת.

האם אפשר להשתמש בלימון כבוש במתכונים אחרים?

כמובן. לימון כבוש יכול לשדרג כל מתכון שבו יש לכם טאץ' של חמיצות, כמו בשרים, פסטות, סלטים ועוד.

האם יש אפשרות לקצר את זמן הכבישה?

אמנם אפשר לנסות להכין את זה תוך שבועיים, אבל אם אתם רוצים לנצל את כל הטעם, מומלץ להמתין לפחות שלושה שבועות.

מתי הכי טוב להשתמש בממרח?

אפשר להשתמש בו כל השנה, אבל במיוחד בעונת הקיץ, כשהטעמים החמוצים והמרעננים מלחיצים את הקיץ החם.

עם איזו לחם כדאי לשלב את הממרח?

לחם אגליזי או חלה טרייה ממולאת בגבינות, יעשו את העבודה. ברור ששתיים-שלוש פרוסות חלה לא יזיקו!

איך הכי טוב לשמור על הלימון הכבוש?

שמרו אותו בכלי זכוכית סגור במקרר. כך הוא שומר על טריותו ומרבית הטעמים.

יש לכם מתכון נוסף שיכול להיות טבעוני?

בהחלט. אפשר להכין ממרח לימון עם טופו במקום שמן זית, כך שיתאים לטבעונים!

אז קדימה, למה אתם מחכים? מצאו את החומרים והתכוננו להיכנס לעולם חדש של טעמים! שתפו את המתכון עם חברים, זה הזמן להפיץ את הבשורה.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *