סוד הכנת מתכון נסיכת הנילוס המושלם לביתך

"`html

מתכון אגדי לנסיכת הנילוס – קינוח שלא תוכלו להתנגד לו!

תארו לכם את המעמד: אתם יושבים עם חברים או משפחה, שיחה משעשעת מתפתחת סביב השולחן, והמוזיקה ברקע מקפיצה. פתאום מגיע הקינוח. נסיכת הנילוס, עם הצבעים המרהיבים שלה, מגיחות אל המרכז. החלומות שלכם על מתוק במיוחד מתגשמים! השילוב של שוקולד ביין אדום, ליצ'י ובננות בעבודת יד, הופך את הקינוח הזה למשהו מעלף שיגרום לכולם ללקק את האצבעות. מדובר במתכון מדהים שמקל על חייכם ויוצא דופן בכל כך הרבה מובנים, שאתם תתפלאו איך לא ניסיתם אותו קודם!

זמן הכנת המתכון: 45 דקות. רמת קושי: בינונית. למספר מנות: 6-8 מנות.

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את הקינוח המושלם הזה, אנחנו זקוקים למספר רכיבים קלאסיים, אך גם לכמה שמוסיפים לו טוויסט מרגש. הנה מה שאנו צריכים:

  • 200 גרם שוקולד מריר באיכות גבוהה (70% קקאו ומעלה)
  • 150 מ"ל שמן קוקוס
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 100 מ"ל יין אדום איכותי (עדיף מלבק או קברנה סוביניון)
  • 2 בננות בשלות, חתוכות לקוביות
  • 1 פחית ליצ'י, שטופה וחתוכה לחצי
  • 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
  • 1 כפית קינמון
  • 50 גרם סוכר חום (לפי הטעם)
  • קמצוץ מלח

אפשרויות חלופיות

אם אנו מעוניינים בגרסה טבעונית, ניתן להמיר את השמנת המתוקה בקרם קוקוס ולהשתמש בשוקולד מריר ללא מוצרי חלב. כמו כן, תמיד יש מקום לשדרוגים: עץ קינמון מקולף ייתן טעם חזק יותר או פירות יער במקום הליצ'י יביאו רעננות מדהימה!

שלבי ההכנה

ליצירת קינוח ממכר כמו זה, אם יש לכם סבלנות, התהליך כמעט מהנה רק כמו התוצאה הסופית. תהליך ההכנה מתחיל…

  1. כמו שמתחילים כל מתכון טוב, ממיסים את השוקולד עם שמן הקוקוס במיקרוגל או בעזרת חימום עדין על סיר מרק.
  2. מעלים את השוקולד שהתמוסס עם המלח והסוכר החום ומערבבים עד שהתערובת חלקה ולא צמיגה.
  3. מקציפים את השמנת המתוקה בעזרת מיקסר עד שהקצפת מגיעה לתוצאות של "קצפת יציבה" (למשל, לא שופכים על הראש של מישהו במהלך היכרות!).
  4. בעדינות, מוסיפים את כוס השוקולד המומס לתוך הקצפת ולשים בעדינות.
  5. אחרי שהתערובות מתאחדות, מוסיפים את היין והקינמון ומערבבים עד שהטעמים משתלבים.
  6. נשפכים לתבנית קינוח (אפשר גם בצלוחיות אישיות) ומניחים במקפיא לכחמש שעות (או עד שהתערובת מקפיאה ומתקשה).
  7. בזמן שהקינוח מתקרר, ניתן להכין את התוספת: טגנים את הבננות בעטיפת אגוזי פקאן וכבר אתם בדרך להפתיע אתכם ואת הסועדים שלכם!
  8. לאחר שהקינוח קפא מספיק, ניתן לקשט בשארית הליצ'י הקצוצה או בפירות יער.

אני ממליץ לפנק את עצמכם בכמה טיפות חמאה מלוחה או לשדרגו בזרעי צ'יה לקישוט מהמם.

תוספות ושדרוגים למתכון

כעת, כשיש לנו קינוח מושלם, אפשר להוסיף כמה טאצ'ים שיהפכו אותו לבלתי נשכח:

  • רוטב תותים: בישול תותים עם סוכר וטחינה לקבלת רוטב סמיך. מושלם!
  • גלידת וניל בצד תוסיף אווריריות מדהימה.
  • להוסיף רוטב חריף בקטנה? למה לא!
  • לראות את החיוכים כשאתם מגישים – זה איך שאתם יודעים שהצלחתם!

שאלות ותשובות

מה זה קינוח "נסיכת הנילוס"?
וזהו קינוח מתוק ומעלף שמשלב בתוכו שוקולד, פירות ויין, מה שגורם לכל ליקוק להיות חוויה חושים אמיתית.

האם אפשר להכין את הקינוח הזה בטבעוני?
בוודאי! פשוט השתמשו בשוקולד מריר ללא חלב והמירו את השמנת בקרם קוקוס.

כמה זמן קינוח "נסיכת הנילוס" שומר במקפיא?
הקינוח שומר טוב עד שבוע במקפיא, אך ממליץ לא להשאיר מעבר לכך כי הטעמים עלולים להתערבב.

אפשר להשתמש בפרי נוסף במקום ליצ'י?
בהחלט! פירות יער כמו תותים, פטל או בכלל קיווי יכולים להוסיף רעננות נהדרת.

האם ניתן להכין קינוח זה יו בגרסה פחות מתוקה?
כמובן! שימו לב לפחת בכמות הסוכר ולעבוד עם שוקולד מריר יותר.

איך אפשר להפוך את הקינוח למרשמלו?
קחו מרשמלו, חתכו לחצי וטבלו בקינוח לקישוט אישי ומיוחד.

למה שוקולד צריך להיות באיכות גבוהה?
בזמן שהטעמים כאן הם מרכזיים, שוקולד איכותי מבטיח חוויה על חושית בלי ברוורסים.

איך קובעים את הכמות של השוקולד?
עדיף לשים תמיד שוקולד איכותי לפי עין – יש ייחוד, לא ככה?

האם אני חייב בדיוק 200 גרם שוקולד?
לא, הוסיפו עוד קצת או תורידו – כל שינוי יכול לגרום לתוצאה שונה ומעניינת!

האם קינוח זה כלול בתפריט דיאטתי?
אם מדברים על הקינוח הזה, מדובר במנה ממש משגעת אך מלאת רכיבים שלא תמיד קלה לעיכול. לא לשכוח על בריאות!

אם אהבתם את המתכון הזה או פשוט רוצים לשתף את האושר עם חברים, אל תהססו להפיץ ברשתות החברתיות! כי אחרי הכל, חיוך ותענוג מתחילים במטבח.

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *