סלט וואקמה – המתכון שיגרום לכם להתמכר!

סלט וואקמה: החגיגה הים-תיכונית על הצלחת

איך זה מרגיש כששמים בפה סלט מטריף שמשלב ים ויבשה? זה כמו לקחת לנסיעה עם טעמים ששום דבר אחר לא יכול לשחזר. סלט הוואקמה הוא אחד מאותם סלטים שמצליחים לשלב בין התחושה הים-תיכונית לבין אוצרות החוף של המזרח הרחוק. עם טעמים מדהימים, מרקם נימוח וגוון ירוק מבריק, הסלט הזה פשוט משגע! כל ביס הוא ללקק את האצבעות ולהרגיש כמו במסעדת סושי יוקרתית, רק שפה אנחנו המנקרים הראשיים. אז קדימה, ההרפתקה הקולינרית מתחילה כאן!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • כמויות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, בואו נצלול לעולם המופלא של רכיבים. סלט וואקמה לא סתם מתהדר בטעמים ייחודיים, אלא כל רכיב בו נחשב לאגדי בפני עצמו. על המתכון הזה כמעט ואין פשרות – הוא צריך להיות מושלם כדי שתהנו מכל ביס.

  • 200 גרם וואקמה מבושלת (מומלץ לרכוש מחנות תבלינים)
  • 1 קוטג' קטן או 150 גרם גבינת פטה למי שאוהב את הטעם החמוץ (אפשר גם טופו למי שצמחוני)
  • 1/2 מלפפון גדול, פרוס דק
  • 1/2 אבוקדו בשל, פרוס (פתאום מתהדר במרכיבים בריאים)
  • 1/4 כוס סומסום קלוי (מוסיף קראנץ' מטריף)
  • 1/4 כוס כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה, אם אתם פחות בקטע של כוסברה)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן שומשום
  • מיץ מלימון אחד (כן, זה מה שכולם קוראים לו – 'חומצה')
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

חשוב להדגיש שלא חייבים להיצמד לרשימה הזו. ממש אפשר לשדרג! רוצים גרסה טבעונית? פשוט הוציאו את הגבינות והחליפו בטופו, או אפילו בתחליף גבינה על בסיס צמחי. ומי שלא אוכל את תבשילי הים? יכול להחליף את הוואקמה באצת נורי שיכולה להוסיף טעמים מיוחדים באותו הסגנון. לא צריך להיות דקדוקיים – משחק הוא המפתח להנאה!

שלבי ההכנה

והגענו לחלק הכי כיפי: ההכנה! כאן אפשר להיכנס לאווירה הכיפית ולהרגיש כמו שף בראשון המושלם.

1. מבשלים את הוואקמה לפי ההוראות שעל האריזות, עד שהן מתרקכות אך שומרות על המרקם.

2. מסננים את הוואקמה ומניחים לה להתקרר מעט.

3. בפריז, מערבבים בקערה גדולה את הוואקמה, המלפפון, האבוקדו והכוסברה.

4. בקערית נפרדת, מכינים את הרוטב: מערבבים היטב את רוטב הסויה, שמן השומשום, מיץ הלימון, מלח ופלפל.

5. שופכים את הרוטב על הסלט ומערבבים בעדינות כדי שהטעמים יתערבבו.

6. לפני ההגשה, מפזרים על הסלט את הסומסום הקלוי.

7. מגישים צונן ואפשר לקשט גם בעלי כוסברה נוספים.

עכשיו, כמה אפשרויות לשדרוגים!

עם סלט וואקמה, תמיד יש מקום לגיוון. ניתן להוסיף פרוסות דקיקות של גזר, או אפילו קוביות קטנות של רבעי תפוחי אדמה מבושלים. רוצים עוד קראנץ'? הוסיפו אגוזי לוז קלויים או גרגרי רימון שמספקים מתיקות מפתיעה.

אפשר גם להמיר את כל הרוטב ברוטב טחינה – זה מוגש במיוחד כשיש אווירה דל פחמימיות. ובשילוב עם גרגרי חומוס, זה יוצר חגיגה שתשאיר את האורחים ללקק את האצבעות.

שאלות ותשובות

מה זה וואקמה ולאן היא הגיעה?
וואקמה היא סוג של אצה שנמצאת בעיקר בימים קרים וזוהרת בגוון ירוק מתוך הים. היא שימשה באסיה במשך מאות שנים ובשנים האחרונות התפשטה גם במערב.

האם אפשר להכין את הסלט מראש?
בהחלט! אפשר להכין את הסלט עד יומיים לפני ההגשה. מומלץ לשמור את החומרים בנפרד ולהרכיב באותו יום כדי לשמור על הטריות של הירקות.

מה אפשר לשים במקום אבוקדו?
אם אתם לא חובבי אבוקדו, אפשר לשים פרוסות של אגסים לא בשלים או אפילו רבעי תפוזים לחוויה טרייה ומיוחדת.

האם סלט וואקמה דל פחמימיות?
כן! סלט וואקמה הוא דל פחמימיות, במיוחד אם נמנעים מתפוחי אדמה.

האם אפשר לשים עוד ירקות בסלט?
כמה שיותר טוב! הוסיפו מלפפון חמוץ, גזר, קולרבי או כל ירק אחר שאתם אוהבים.

מה רעיונות לתוספות נוספות לסלט?
באמת אינסוף! אפשר להוסיף ממרחי טחינה, זיתים טעימים או אפילו פירות יער להחיות את כל החוויה.

אילו רטבים נוספים יתאימו לסלט?
רוטב חרדל ודבש יתאים כמו כפפה ליד. בשילוב עם הוואקמה, זה פשוט מעלף!

האם אפשר לשמור את הסלט במקרר?
עקרונית, כן. אך ממליץ לשמור את הסלט עד יומיים במקרר ולא יותר.

האם חגיגת הטעמים הזו מתאימה לילדים?
מתכון בריא ודל פחמימיות כמו זה יוכל להלהיב גם את הטעמים של הילדים. פשוט תשתדלו לא להפריז בכמות הסויה.

האם יש לכם טיפים לשדרוגים לשולחן?
כמובן! אפשר להוסיף גם שולחן עם עלי סלט שונים או תפוזים להוספת חוויה בשולחן.

סלט וואקמה הוא מתכון שנכנס אל הלב ולצלחת בו זמנית, והכנתם אותו ביתר קלות ממה שחשבתם. החשק לנסות את המתכון הזה עובר גם לחברים ולמשפחה. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות – זה יגרום לכם להרגיש שאתם מבשלים לא רק בבית, אלא גם באירועים הכי מדהימים שיש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *