עוגיות שקדים ללא סוכר – מתכון קל ומפנק!

עוגיות שקדים מדהימות ללא סוכר

בתור אנשים שאוהבים לנשנש אבל גם שומרים על הבריאות, עוגיות שקדים ללא סוכר הן בדיוק מה שאנחנו צריכים! לא רק שהן נטולות סוכר, אלא הן גם משגעות בטעמים שלהן. אלו הן עוגיות שמביאות בקשות להשיג מתכון מהנסיון שלי, עם כל כך הרבה מרקם וארומה. כל Bite מלא בניחוחות שקדים מעלפים שיגרמו לכם לרצות ללקק את האצבעות. בדיוק ככה צריך לנשנש!

זמן הכנה, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספר מנות: כ-12 עוגיות

המרכיבים הדרושים

עכשיו, בואו נתחיל עם המרכיבים. הרשימה הזו חסינה בפני דיאטות, ועושה שימוש במוצרים טבעיים ובריאים. הם כל כך דל פחמימיות שגם אימא שלי לא תאמין שהן טעימות כל כך. אז קחו דף ועט, ואולי גם כיור, אם אתם אוהבים לשטוף ידיים כל חמש דקות, כמוני!

  • 200 גרם שקדים טחונים
  • 100 גרם קקאו טבעי (לא מתוק)
  • ½ כפית מלח
  • 2 ביצים
  • 2 כפות סירופ מייפל או ממתיק אחר שמשתמשים בו
  • תמצית וניל (לפי הטעם)
  • שקדים שלמים לקישוט (לפי הטעם)

שלבי ההכנה

והנה מגיע החלק הכיפי – שלבי ההכנה! תכינו את עצמכם, כי אתם עומדים להיכנס לעולם של טעמים מדהימים וניחוחות משגעים.

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה שמים את השקדים הטחונים, קקאו ומלח ומערבבים היטב.
  3. בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם סירופ המייפל ותמצית הווניל עד שהן מקבלות מרקם מוקצף בהיר.
  4. לאט לאט מוסיפים את תערובת השקדים לתוך התערובת של הביצים, תוך כדי ערבוב עדין.
  5. יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  6. לוחצים קלות על כל כדור כדי ליצור צורת עוגייה.
  7. מפזרים שקדים שלמים על כל עוגייה לשדרוג המראה והמרקם.
  8. אופים במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להתייצב.
  9. מוציאים מהתנור ומניחים להן להתקרר על הרשת.

אפשרויות שדרוג

עכשיו הגיע הזמן לדבר על שדרוגים ואפשרויות מגוונות! כמו כל מתכון מדהים, גם לעוגיות שקדים קיימות אפשרויות לעשות אותו עוד יותר אגדי!

  • גרסה טבעונית: ניתן להחליף את הביצים ב-¼ כוס רסק תפוחים.
  • שדרוג פירותי: הוסיפו קמצוץ של צימוקים או דובדבנים מיובשים לתערובת.
  • עוגיות עם טוויסט: אפשר לשלב קוקוס טחון בתערובת ולהפוך אותן לטעימות אף יותר!
  • מים קרים או קפה: הוסיפו טיפה של קפה לתערובת להדגש טעמים.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את העוגיות במקפיא? בהחלט! המומלץ הוא לשמור אותן במיכל סגור היטב. כך תשטפו את הרצון שלכם לעוגיות מתוקות גם בשבועות הקרובים.

מה אפשר להחליף במקום שקדים טחונים? ישנם כאלה שלא אוהבים בדיוק את המרקם של השקדים. אפשר להשתמש באגוזי לוז טחונים או טחינה להוסיף בחירה נוספת.

האם אפשר להפוך את העוגיות לקטנטנות יותר? בטח! כל כוונה של יצירתיות היא לגיטימית. פשוט הקטינו את הכדורים של התערובת.

האם זה מתכון שמתאים גם לדיאטות? פלאים! אין כאן סוכר מזוקק וכל המרכיבים בריאים, כך שזה מושלם לדיאטות דלות פחמימות.

מה עם הכנת העוגיות ללא קקאו? אפשר לוותר על הקקאו ולקבל עוגיות שקדים טבעיות ולבנות!

איך ניתן לשדרג את המראה של העוגיות? תוכלו לפזר מעט אבקת סוכר ללא סוכר על העוגיות אחרי שהן מתקררות.

מה זה תמצית וניל ואיפה אפשר למצוא? תמצית וניל היא חומר טעם שנעשה מווניל אמיתי, ובדרך כלל נמצאת בסופר מרקטים ליד התבלינים.

האם אפשר להכין עוגיות ללא גלוטן? בהחלט! כל המרכיבים כאן מתאימים מאוד לאנשים רגישים לגלוטן.

מה הזמן האידיאלי לאכילת העוגיות? הם הכי טעימות כשיש להן לפחות 10 דקות לנוח אחרי האפייה – כך שהטעמים מתעוררים!

האם העוגיות מתייבשות מהר? במידה ושומרים אותן במיכל סגור, הן שומרות על טריותן לאורך זמן. אל תדאגו!

אז קדימה, שתפו את המתכון המושלם הזה עם חברים וברשתות החברתיות, ותנו גם להם לגלות את הנס הזה שנקרא עוגיות שקדים ללא סוכר!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *