פסטה מחיטה מלאה ברוטב עגבניות מעולה לכל ארוחה

פסטה מחיטה מלאה ברוטב עגבניות משובח

תארו לכם את הרגע הזה שבו אתם יושבים מול צלחת של פסטה, מצופה ברוטב עגבניות עשיר ומלא בטעמים. זהו לא רק אוכל; זהו חוויית חושים, מסע בזמן למטבח של סבתא שתמיד ידעה להכין את המנה המושלמת והמאמר הזה ידריך אתכם בדיוק לשם. אתם לא חייבים להיות שפים דגולים כדי ליצור מנה כל כך מדהימה, ממכרת ועשויה מחומרים בריאותיים. פסטה מחיטה מלאה ברוטב עגבניות היא לא רק משגעת אלא גם אגדה לכל מי שאוהב אוכל טוב!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: קל עד בינוני
  • ממלא ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

למנה הזו לא נדרש הרבה. בזכות הפשטות של המרכיבים, היא הופכת לכל כך טעימה!:

  • 400 גרם פסטה מחיטה מלאה
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 800 גרם עגבניות קצוצות (או פחית עגבניות מרוסקות)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית סוכר (לביטול החמיצות)
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה חריפה (אופציונלית למי שאוהב)
  • עשבי תיבול (בזיליקום, אורגנו) לפי הטעם
  • גבינת פרמזן להגשה (אופציונלי)

מעניין לדעת שפסטה מחיטה מלאה נחשבת לטעימה ובריאה יותר מהפסטה הרגילה. היא מכילה יותר סיבים תזונתיים המועילים למערכת העיכול. פתאום זה כבר עושה את המנה הזו אפילו לאגדה, לא? וגם הרוטב הוא בסיסי אך מדהים, מאחר והעגבניות מכילות אנטיאוקסידנטים חשובים!

שלבי ההכנה

כאן מגיע רגע האמת – הגיע הזמן להכין את הפסטה ברוטב עגבניות שכולנו רוצים!

  1. ממיסים את שמן הזית בסיר שטוח על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים אותו עד שהוא מתרכך ומשחים קלות.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך דקה עד שהשום מתחיל להריח.
  4. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומביאים לרתיחה.
  5. מוסיפים את הסוכר, המלח והפפריקה החריפה (אם בחרתם להשתמש).
  6. מבשלים על חום נמוך במשך 15 דקות עד שהרוטב מתעבה.
  7. בינתיים, מבשלים את הפסטה במים רותחים עם מלח עד שהיא רכה אבל עדיין עם "נשיכה" – אל דנטה.
  8. מסננים את הפסטה ומוסיפים אותה לרוטב. מערבבים היטב.
  9. מעבירים לצלחות ומקשטים בעשבי תיבול וגבינת פרמזן אם רוצים.
  10. מגישים חם. תתפלאו, זה מדהים איך שכל מי שיגע בזה לא יוכל להפסיק לאכול!

אופציות חלופיות

יש לכם אורחים טבעוניים? אין בעיה! פשוט השתמשו בעגבניות מבושלות ושימו במקום גבינת פרמזן גבינת אגוזים. חשוב להתאים את כל המנה כך שתשמור על טעמים טהורים ושזה ידבר לכולם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

בחלק הזה אנחנו משדרגים את המנה למושלמת! אפשר להוסיף לפסטה ירקות מאודים נוספים כמו קישואים, פטריות או אפילו תרד. לא מפסיקים לרגש ולהדהים את האורחים שלכם.

ולא לשכוח את הרוטב: נסו להוסיף כפית טחינה גולמית לרוטב כדי לקבל קרמה מענגת, או אפילו מעט קוטג' כדי לשדרגו.

שאלות ותשובות

מדוע כדאי להשתמש בפסטה מחיטה מלאה?
פסטה מחיטה מלאה מכילה יותר סיבים תזונתיים ומספקת יותר ערכים תזונתיים מאשר פסטה רגילה. זה ממש כאילו נתתם למנה הזאת סופר פאוור!

אפשר להכין את הרוטב מבעוד מועד?
בהחלט! הרוטב נשמר היטב במקרר במשך 3-4 ימים, וגם אפשר להקפיא אותו. כך יש לכם רוטב מוכן למקרה חירום.

איך יודעים מתי הפסטה מוכנה?
הפסטה צריכה להיות רכה אך עם "נשיכה". זה יחזיר את הטעמים למנה!

האם ניתן להשתמש בעגבניות קפואות?
כן, זו אופציה מצוינת כשאין עגבניות טריות. העיקר שמכינים רוטב בפסטה וזה הכי טעים שיש!

מה לגבי גיוון הטעמים ברוטב?
אפשר להוסיף תבלינים אהובים – כמו רוזמרין, מרווה, ואפילו קצת וואסבי אם אתם מעיזים!

כיצד לשמור על הפסטה שלא תדבק?
לאחר הבישול, ניתן להוסיף טיפה של שמן זית. זה ממש עוזר לשמור על האווריריות של הפסטה.

מה הכי כיף בשילוב ירקות בצלחת הזו?
השילוב נותן צבע, בריאות וטעמים חדשים, ובנוסף לפרות מרעננים כל אחד ימצא את הירק האהוב עליו!

אפשר להכין את המנה ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן למצוא פסטות מחלבונים אחרים כמו קינואה או אורז, שהן לא רק הרבה יותר בריאות אלא גם מעלפות בטעם.

כמה קלוריות יש במנה הזו?
המנה בסבב של 500-700 קלוריות, תלוי בכמויות ובתוספות שאתם מכניסים. אבל זהה לטרוף שטעים ובישול מהמלצות!

כיצד לשדרג נתון את המנה לאירועים?
לערב חגיגי, הוסיפו פיסות עוף צלוי או דג פריזאי. זה ישדרג את הפסטה שלכם לגמרי.

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים שלכם ברשתות חברתיות, כי הפסטה הזו ממש מתבקש שתהיה על השולחן של כולם! מתכון כזה טוב – הוא פשוט חייב להתפשט.

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *