פתאי עוף: המתכון שיגרום לכם להתאהב מחדש!

פתאי עוף – מתכון מדהים וממכר!

כל אחד מאיתנו חווה את הרגע המופלא הזה: לרדת מהמטוס באי טרופי, לאמץ את ריח התבלינים החריפים, לשמוע את קולות החגיגה של האנשים סביב. פתאי עוף, תרזיס האוכל השובב הזה, מחזיר אותנו לרגעים האלה בכלbite. אם עוד לא ניסיתם להכין את המנה הזו בעצמכם, הגיע הזמן לעשות זאת. המנה הזו לא רק שהולכת לגרום לכם ללקק את האצבעות – היא גם מתכון אגדי שגורם לכם לחשוב על עוד פיסת עוף טחינה על הצלחת. אז בואו נצלול למתכון המושלם הזה ונכין יחד את המסע הקולינרי הזה!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מגישים: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הפתאי עוף המעלף שלנו, נצטרך את הרכיבים הבאים:

  • 500 גרם עוף – חזה או ירך, קצוץ לקוביות
  • 2 כפות שמן קוקוס (או שמן זית)
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 2 גזר, קלופים וקצוצים
  • 1 פלפל ירוק חריף, קצוץ (לפי הטעם)
  • 1 קופסה של חלב קוקוס (400 מ"ל)
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב דגים (אופציונלי)
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 כף מיץ ליים
  • עשבי תיבול: בזיליקום, נענע וכוסברה, לקישוט (כמובן)
  • אורז לבן או אדום, להגשה

כמה עובדות מרתקות על הרכיבים: חלב הקוקוס לא רק מוסיף חלביות למנה – הוא גם מספק יתרונות בריאותיים לא מעטים. המרכב המיוחד שלו, השומן הרווי, הוא ידידותי לתהליך העיכול. בנוסף, תכנים אנטי-בקטריאליים מציעים לנו חיזוק משמעותי למערכת החיסונית.

שדרוגים שווים

רוצים ליהנות מהמנה בצורתה הבריאה ביותר? אפשר להמיר את העוף בחתיכות ט tofu. כמו כן, ניתן להוסיף לערבוב כוס ברוקולי מוקפץ או ירקות נוספות. אם אתם נלהבים במיוחד, תוספות של קונפי שום או צ’ילי קלוי יוסיפו עוד רבדים של טעם!

שלבי ההכנה

בואו נתחיל!

  1. מחממים שמן קוקוס במחבת גדולה על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל ומערבבים עד שהוא מתרכך.
  3. מוסיפים את השום ומערבבים עד שיתחיל להריח.
  4. מוסיפים את קוביות העוף ומבשלים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  5. מוסיפים את הגזר והפלפל החריף ומערבבים.
  6. שופכים את חלב הקוקוס לתוך התערובת ומערבבים היטב.
  7. מוסיפים את רוטב הסויה, רוטב הדגים, הסוכר והליים. מערבבים שוב.
  8. מבשלים על חום נמוך ב-15 דקות נוספות.
  9. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים לפני ההגשה.
  10. מגישים עם אורז ליד – הכי טעים שיש!

שלבים קלים ומפנקים

תוך כדי בישול, אנחנו אוהבים לספר סיפורים. אחד הסיפורים האהובים עליי הוא כיצד בפעם הראשונה ניסיתי לפתאי עוף באי טראנד, כשהגשם שוטף בחוץ והחתול שלי משתחל לי בין הרגליים. הבית היה מלא בריחות שהזכירו דלתות עתיקות, קיץ חושני וילדות. עכשיו, כשאני מכין את המנה הזו, אני מתמלא בזיכרונות.

שאלות ותשובות

איך אני יכול להפוך את המנה לטעימה יותר?
ניתן להוסיף לתערובת מגוון ירקות כמו פטריות, ברוקולי או קישוא. תמיד אפשר להעשיר עם תבלינים נוספים כמו ג’ינג’ר קצוץ שסביר להביא את המנה לרמה חדשה!

אפשר להחליף את העוף באופציה צמחונית?
בהחלט! תוכלו להשתמש בטופו סחוט היטב או בחתיכות סייטן. כל שינוי כזה יעניק למנה טעם משגע!

האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! זה מתכון שמקבל טעמים 더욱 טעימים כשהוא נשמר למשך לילה במקרר. תכינו מראש ותחממו בשעת הצורך.

האם אני יכול להחליף את חמאת הקוקוס?
כמובן! אפשר להשתמש בשמן זית או שמן חמניות, אם כי טעם חלב הקוקוס מוסיף פן מדהים!

מהו הרוטב הדגים ואד בליי?
זוהי תוספת שהופכת את המנה למסורתית יותר, אך אם אתם צמחוניים או לא אוהבים, אפשר פשוט להימנע מזה.

על מה מומלץ להגיש את הפתאי עוף?
מומלץ להגיש עם אורז או אטריות רטובה. זה יוצר שילוב אגדי של טעמים!

מהן התבלינים המומלצים להוספה?
תבלינים כמו כמון, קשתים וקורנית יוסיפו נגיעות נוספות למנה.

לטחינה קלה – כמה טחינה נכנסת?
אם אתם יודעי דבר, כרבע כוס טחינה נותנת טעם מעניין ומלכותי!

אני לא אוהב חריף. מה לעשות?
אפשר לשים פלפל מתוק במקום החריף או פשוט להימנע מלתבל באף חריף.

מה לגבי נשנושים?
אפשר לשדרג עם שומשום קלוי או אגוזי מלך מפוררים. זה מגניב!

עשיתם מיים? אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם חברים! כל עניין הפתאי עוף הזה הוא ממש לא סוד. בואו לחגוג ביחד עם המתכון המדהים הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *