קבב טורקי ביתי שווה לכל ביס

"`html

קבב טורקי – המתכון המושלם שיגרום לכם ללקק את האצבעות

בין כל המנות הטרנדיות והמתקדמות שעוטפות אותנו בעידן המודרני, לעיתים יש בחילה של געגועים למנות המסורתיות שגדלנו עליהם. הנה, קבב טורקי מדהים, מלא בטעמים של ילדות, הניחוחות המיוחדים והמגע של התיבול – כל אלו יחד יוצרים חוויה שהיא לא לעולם תשכח. קבב בטח תחשבו שזה פשוט, אבל ככל שתעמיקו יותר בנפלאות של הקבב הטורקי הזה, תבינו שהוא הרבה יותר ממושלם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות.
  • זמן בישול: 20 דקות.
  • רמת קושי: קל.
  • מספר מנות: 4-6 מנות.

מרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל ביריונות האפייה והבישול, בואו נעמוד על המרכיבים החיוניים שיהפכו את המתכון הזה למיוחדים. אז למי שלא יודע, הקבב הטורקי הוא למעשה מנת בשר שנעשית בצורה מסורתית, אך כאן אנחנו מביאים קלות ושדרוגים. אם תרצו לשמוע על verzion ישראלית למלא את הקבב הזה, תוכלו להוסיף ביצה כדי לקבל קבב יותר אוורירי ונימוח.

  • 600 גרם בשר טלה או בקר טחון (לא שוכחים, בשר משגע –קוטל!)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק דק!
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (מוסיפה רעננות)
  • 1 כפית כמון (כאן כעשב – קצת באלגנטיות)
  • 1 כפית קימל
  • 1 כפית מלח (מי לא אוהב מלח?)
  • ¼ כפית פלפל שחור טחון.
  • שיפודי עץ/מתכת (והם ידרסו בתהליך).
  • לכם מי שחדש עם מטעמים – מחבת עם טפח של שמן.

שלבי ההכנה

ועכשיו, הגיע הזמן להפסיק להסתכל על המרכיבים ולצאת להרהורים על איך היופי הזה מתממש. נתחיל בעבודה!

  1. אתם מתחילים בזה שצורכים את הבשר הטחון לקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ לתוך הבשר ומערבבים.
  3. מוסיפים את כל התבלינים – כמון, קימל, מלח ופלפל. תנו קצב טוב לחומרי הגלם.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים עד שכל המרכיבים מתאחדים.
  5. כשהכל מתאחד, טפחו את התערובת במשך 5 דקות. זה מה שיעניק לקבב שלכם את הצורה המבוקשת.
  6. קחו כמות מהבשר ולחצו אותה בין ידיכם ליצירת קציצות באורך של כ-10 ס"מ.
  7. שיפדו את הקציצות על השיפודים.
  8. לאחר שסיימתם לשפד, הכניסו לתנור שחומם ל-200 מעלות צלזיוס למשך 20 דקות או עד שהבשר מזהיב ונראה מגרה.
  9. בחרו באיזה רוטב קלאסי תגישו את הקבב שלכם – רוטב יוגורט או אריסה תעשו את העבודה!
  10. שימו צלחת יפה עם הכדורים המושלמים! אפשר להוסיף ירקות צלויים לידם וכך תקבלו מנה של צלחות הריקוד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

תוספות הן הדבר המיוחד במנה הזו. האם יש לכם דמיון פראי? אפשר לשדרג עם שלל טעמים – כי קבב זה עסק עם המון אפשרויות! מצרפים אותו עם פיתה מהן רגילות או טורקיות, אך אפשרות להכין לו רוטב תבשילים או רטבים חריפים אף היא מדהימה. תוספות ירקות כמו שומר, עגבניות קצוצות, סלט קולסלאו ירוק, או עגבנייה חריפה לצד הקבב – זה ידי! כמה אפשרויות קולינריות.

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם הקבב מוכן?
אם הוא מתפצל בכף או כשאתם שומעים נקישה קסומה מהשיפוד, אז הוא מוכן.

האם אפשר להכין את הקבב מראש?
כמובן! תוכלו להכין את הקבב מראש ולהקפיא או לשמור במקרר למשך יום.

מה ניתן לשים במקום הבשר?
אפשר להשתמש בסויה או חלבון צמחי כדי שהקבב יושק בפנטזיה צמחונית.

אפשר לשים יותר תיבול?
באופן בהחלט אפשרי! תבצעו ניסוי ותמצאו את הקומבינציה המושלמת עבורכם.

האם אפשר לצלות את הקבב על גריל?
ודאי! רק ודאו שהגריל חם היטב, כי זה החשוב.

מתי עדיף להגיש את הקבב?
כשהוא עדיין חם והגדרתם את השולחן לפסטיבל של טעמים!

האם הקבב מתאים לארוחה חגיגית?
למה לא? זה קבב אגדי שמדהים בכל אירוע חגיגי.

האם ניתן לשדרג עם חסה?
חדש את המנה עם מעט חסה קצוצה ומיונז, זה קלאסי!

האם יש גיוון בפיתות?
כמובן! פיתות ימיניות מוסיפות את הכיף. אל תשכחו גם את האחלה רטבים.

האם הקבב מתאים לילדים?
מעלף! ילדים אוהבים קבב ואפשר להציע להם את זה בדרך שלהם.

עכשיו כשאתם מצוידים במתכון הקבב הטורקי המושלם הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ורשתות חברתיות. חברים שלכם לא יאמינו לשמחת הגרסה המושלמת הזו!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *