שניצל בלי ביצה: המתכון שישנה לכם הכל!

שניצל ללא ביצה – מתכון אגדי שיביא לכם טעם משגע!

בעולם שבו אנחנו עוסקים באוכל איכותי, אין ספק ששניצל ידוע בתור אחד המאכלים המהרים, הממכרים והטעימים. כל ביס שלו יכול להרגיש כמו מסיבת טעמים בלתי נגמרת. עם זאת, מי אמר ששניצל צריך להתחיל עם ביצים? כן, כן, תוכלו להכין שניצל מדהים, נימוח ומושלם שיעשה לכם חשק לעוד ועוד. המומחיות שלנו היא לקחת קלאסיקות ולחדש אותן, ולכן הפעם יצרנו מתכון שניצל של פעם בכמעט מבלי לשחוק את ההיסטוריה. בואו נגלול הלאה ונראה כיצד מכינים את השניצל המושלם! זה הזמן להתחיל! אל תפספסו!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל-4 אנשים

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, חשוב לציין שבחרנו את המרכיבים עם המחשבה על האיכות והטעם. שאפו לשדרג את חווית השניצל שלכם! אוקי, אז בואו נתחיל.

  • 4 קציצות עוף או בשר טחון (הכי קשה להתנגד לעוף העסיסי, לא?)
  • 1 כוס פירורי לחם (וודאו שהפירורים הם מהסוג המפנק ביותר)
  • 1/2 כוס קמח תפו”ח
  • 1/4 כוס קמח תפו”ח (לציפוי הסופי, אם תרצו)
  • 1/2 כוס חמאה מרוככת או שמן זית
  • תיבול: מלח ופלפל לפי טעם אישי, ואפשר גם להוסיף קמצוץ פפריקה חריפה למי שאוהב להעביר קצת את הגבולות
  • 1 כפית שום כתוש (כי שום – זה החיים)
  • 1/2 כוס חלב צמחי או מים (לחלופין, אנחנו מאוד אוהבים חלב שקדים)

אם מישהו מכם מקפיד על דיאטה או אוכל טבעוני, אין בעיה! תוכלו להחליף את קציצות הבשר בקציצות טבעוניות, כמו קציצות סויה, או אפילו טופו. זה יוצא ממש טעים ובריא!

שלבי ההכנה

בואו נצלול ישר לתהליך שכולו טעם, ריח ומגע. כאן נכנס לתמונה התהליך. זה פשוט מאוד! דמיינו את עצמכם כמצפנים של שניצלים, בואו נצא להרפתקה!

  1. מניחים את קציצות הבשר בקערה גדולה ומוסיפים את התיבול, שום כתוש וחלב צמחי או מים. מתבלים ומערבבים עד שהתערובת מתאחדת.
  2. בעוד קערה, מכינים את פירורי הלחם והקמח, ומשאירים בגובה מוכן.
  3. מעבירים קציצות לשתי הקערות, קודם לקמח ואז לפירורי הלחם. זה הזמן להשקיע בכל ביס וביס.
  4. חממים את השמן (או החמאה) במחבת על חום בינוני.
  5. מניחים את השניצלים במחבת ומבשלים 3-4 דקות בכל צד, עד שהם משגעים ומנמנים.
  6. מעבירים לצלחת עם נייר סופג כדי לספוג את השמן עודף.
  7. הי, הגיע הזמן לפרוס, לחתוך ולהגיש!

עכשיו, למי שחושב על שדרוגים, תמיד אפשר להוסיף תיבולים נוספים לשניצלים, כמו צ'ילי, עשבי תיבול ותבלינים אחרים. יש לכם כשרון? תוסיפו גבינת פרמזן מעל לפני הצליה, המנה תצא ממכרת לחלוטין!

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בפירורי לחם ביתיים?
כמובן! זה אפילו מוסיף לזהות אישית למנה שלכם. פשוט טחנים טוסט ישן בפוד פרוססור והשניצל שלכם יהיה אפילו יותר טעים.

מה אפשר לשים במקום קמח תפו”ח?
אפשר לנסות קמח קוקוס או קמח שקדים, המתכון ייצא במהדורה דלת פחמימות!

כמה זמן אפשר לשמור את השניצלים?
אם נשארו לכם שניצלים, אל תדאגו! אפשר לשמור אותם במקרר עד 3 ימים ולאחר מכן לחמם שוב על מחבת קטנה עם קצת שמן. יישארו עסיסיים!

מה ההמלצה שלכם להגשה?
אל תשכחו את הסלט הירוק לצידו – קצת לימון, שמן זית ופלאפל יבא ויביאו את המנה לשיאיה!

איך אפשר לפנק את הילדים עם ממרח מתוק בצד?
שגרו רוטב קטשופ מענג או רוטב שום מרגש בצד. יש סיכוי גבוה שילדים יתחילו לעוף על המנה הזו!

מה עושים אם אנחנו טבעונים?
כפי שציינתי קודם, ניתן להכין את השניצל מקטניות או טופו. עם התיבול הנכון זה יותיר אתכם עם טעם חד משמעי של אושר!

איך מונעים מהשניצל להיות רטוב מדי?
במידה ולא רוצים שהשניצל יטגן מים, יש לוודא שאין מידות מיותרות ברוטב שקיים.

האם זה מתכון קל לילדים?
בהחלט! מבוגרים יכולים ללמד את הילדים את כל השלבים – וודאו שכולם מצוידים בכפפות עם טעמים!

איך ניתן להוסיף ירקות לשניצל?
מומלץ לפנק את השניצלים עם פסי קישואים או פרוסות גזר. זה מביא חסד של טעם לכל ביס!

למה זו המנה המושלמת לכל חגיגה?
שניצל הוא המאכל האהוב על כולם והוא נשאר מושלם, בכל פעם שאוכלים ממנו. זו מתנה לחיך שלכם!

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם! תנו לעולם לטעום את השניצל המדהים הזה, כי טוב הוא לא מספיק להיות רק לאורחים – תביאו את חגיגת הטעמים אליכם הביתה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *