אנטריקוט בתנור בישול ארוך שאי אפשר לפספס

מתכון אנטריקוט בתנור בישול ארוך – ההצלחה של כל שולחן!

דמיינו את הרגע שבו אתם פותחים את דלת התנור ומריחים את הבשר הנימוח והטעים שמגיע מהתנור. רגע של פלא! כן, חווית האוכל האולטימטיבית מתחילה בשיפוטכם על הצלחת. אנטריקוט בתנור, בישול ארוך, הוא לא רק מתכון; זהו מסע לטעמים ולניחוחות שלא תשכחו במהרה. הבשר רך כמו חמאה, פרוסות דקיקות שמתמוססות בפה, תוספת של תפוחי אדמה וירקות עשויים טוב – פשוט מדובר באוכל שמפנק את הנשמה. אז אם מתחשק לכם להכין מנה מושלמת שתגרום לכולם להרגיש שהגיעו למלון יוקרה, הגעתם למקום הנכון. כאן אנחנו נכין את האנטריקוט המושלם!

זמן הכנת המתכון: 10 דקות רמת קושי: בינונית מנות: 6-8 אנשים

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 4 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 6-8 אנשים

בהכנה של האנטריקוט המדהים הזה, נשלב טכניקות בישול שיעניקו לנו תוצאה פשוט אגדה. הבשר יידרש מינימום של התעסקות, אבל יחד עם זאת, ידרוש זמן אהבה בבישול – מה שמוציא את כל הטעמים והארומה החזקה שלו. אין שיטה שמתאימה יותר להכנת בשר רך ונימוח כמו זו, שבה הבשר מתבשל באיטיות, נוזל במשך כל הזמן בכוחותיו והופך למשהו שכיף ללקק את האצבעות אחר כך.

הרכיבים הדרושים

  • 1.5 ק"ג גביל אנטריקוט (למדי איכותי, תזכו להרגיש את ההבדל)
  • 2 בצלים גדולים, חתוכים לפרוסות דקות
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 4 גזרים, פרוסים דק
  • 4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 2 כפות של דבש
  • 1/2 כוס מים
  • מלח ופלפל טחון לפי הטעם
  • תבלינים לפי הקרבה שלכם (פפריקה, כמון, אורגנו פעיל)

לאחר שסיימנו עם המצרכים הטריים, יש מקום לדבר על אפשרויות להחליף כמה מהם, במיוחד אם אתם טבעונים או שומרי כשרות. את האנטריקוט אפשר להחליף בסטייק טופו או טמפה, ואפשר לשים קישואים או פטריות במקום תפוחי אדמה, וזה לא יפגע בטעם כלל!

שלבי ההכנה

  • מחממים תנור ל-120 מעלות צלזיוס.
  • מניחים את האנטריקוט בתבנית גדולה.
  • שמים את הבצלים המועכים והשום הקצוץ על הבשר.
  • מסדרים את הגזרים ותפוחי האדמה מסביב.
  • מוסיפים שמן זית, רוטב סויה, דבש, מים, מלח ופלפל.
  • אם אתם מרגישים הרפתקנים, אפשר להוסיף גם תבלינים כמו פפריקה או שום וגם רבע כוס יין אדום.
  • עוטפים בנייר כסף את התבנית מכל הצדדים.
  • מחממים את התנור על טמפרטורה נמוכה ונכניסים לתנור ל-4 שעות לפחות.
  • בשעה האחרונה, ניתן להוריד את הנייר כסף כדי לקבל קרום מעניין – תנו לבשר להשחים.
  • כשהבשר מוכן, הוציאו מהתנור ותנו למנוחה של 15 דקות לפני פריסתו.

בזמן שהבשר מתבשל, תיהנו לרחרח ניחוחות קוראים לתאבון, תוכלו להכין סלט מרענן או לחם טרי ללוות את המנה. המשפט הנכון יהיה: "כשהבשר נימוח, השולחן יבריק"! ואם עוד לא עמדתם בתור לפסטיבל הבשר כשיוצא מהתנור, עשיתם משהו לא בסדר!

תוספות ושדרוגים אפשריים

מכאן, השמיים הם הגבול. תוכלו להוסיף:

  • חצילים קלויים עם טחינה או רוטב מנטה לשדרוגים מעבר למנה המהותית.
  • מצדדים במונדו עם אורז ירוק או קוסקוס צהוב.
  • למצות את הרוטב הנוזלי שנשאר בתבנית – להכין איתו פוקציה ונחמדה.

לאחר שסיימנו עם כל הנ Prepare, בשורה התחתונה זה מתכון שיגרום לכל אורח להרגיש כסטודנט בבית ספר לאוכל. אה, ושכחנו משהו? תוך כדי הכנה, אפשר לשמוע פודקאסטים מצחיקים או סדנאות בישול שיביאו רעיונות חדשים!

שאלות ותשובות

מה אפשר להשתמש במקום דבש?
אפשר להשתמש בסירופ מייפל, או בסוכר חום. זה יוסיף מתיקות נהדרת!

האם ניתן להכין את המתכון ללא בשר?
בהחלט! פשוט השתמשו בטופו או בחצילים – תוצאות יפות ובאיכות גבוהה!

כמה זמן ניתן לשמור את האנטריקוט במקרר?
האנטריקוט יישמר עד 4 ימים במקרר, מומלץ לשמור אותו בסגור היטב.

האם אפשר להקפיא את הבשר?
כן! אחרי שתצננו אותו מבעיות, תוכלו להקפיא אותו ולשמור.

מה הטמפרטורה המדויקת לגמרי?
120 מעלות צלזיוס היא אידיאלית להוצאת כל הנוזלים מבשר לשמירה על עסיסיות.

למה חשוב לתת לבשר לנוח אחרי הבישול?
זה מאפשר לנוזלים להתפזר באחידות, ומונע ממנו להתייבש כשפורסים אותו.

האם כדאי לשים ברוטב גם עשבי תיבול?
בוודאי! רוזמרין וערער משתלבים מצוין כאן.

האם שילוב ירקות נוסף מעצים את הטעם?
כן! תוספת פטריות או קישואים טעימה מאוד!

איך נאתר ביד את רמת הבישול של הבשר?
לאחר פריסת הבשר, ניתן לזהות אם יש אדמומיות ברוטב, מה שמעיד על פני התוצאה.

האם מתאים להכין את המתכון בצורת רוטב?
בהחלט! אפשר ליצור רוטב מהנוזלים ולהספיג בקוסקוס או באורז.

בתחנה הזו מתכון האנטריקוט בתנור הוא אחד מאותם מתכונים שמושכים את כולם לנסות. אתם תופתעו מהטעמו ומשגיונם המיוחדים שיתפוס עם הידיים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה בקבוצות החברתיות שלכם, תנו לחברים להרגיש את אהבת הבישול שלכם! Bon appétit!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *