איך להכין אוכל ארגנטינאי כמו מקצוענים

"`html

שולחן מלא בטעמים: מתכון לאסאדו הארגנטינאי

נכנסים למטבח, מתמכרים לריחות, ושואפים חוויה אולטימטיבית של כיף, חברים, ובשר עסיסי. בעבור רבים מאיתנו, המושג של "אסאדו" לא מתמצה רק בבישול בשר על האש, אלא הוא רבות מעבר לכך. מדובר בטקס שלם, חווית קיץ אותה חווים בכל לימוד וטעימה. מדובר במנה המשלבת חום, אהבה ויחס אל העולם, וכשמאחדים עליה את המשפחה והחברים, האסאדו הזה הופך להיות פשוט מושלם.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 3-4 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נצלול לעומקן של מרכיבי האסאדו – החומרי גלם שגורמים לנו ללקק את האצבעות ולבקש עוד:

  • 2 קילוגרם בשר בקר (חלקים כמו צלעות, שייטל, או פרגית)
  • מלח ואפר עץ פירות יער (בעדיפות)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון טחון
  • מיץ מלימון אחד
  • תוספת דחוסה של עשבי תיבול (פטרוזיליה, אורגנו ולימונית)

אם תרצו להכין גרסה טבעונית, ניתן להמיר את הבשר בנתחי טופו עשויים היטב או ירקות קלויים, שישדרגו את הארוחה ויתנו טעם אחר לחלוטין. תוכלו לגלות שהטלפון שלכם עמד לעבור לדרגת חידוד הצלחה מדהים!

שלבי ההכנה

וכעת, הגיע הזמן להתבונן בתהליך הכנת האסאדו. אנחנו מכנים את השיטה "חווית יום שישי" – כי למה לא? משלבים בין מסורת לטעמים свежи, בואו נתחיל!

  1. נחמם את הגריל על חום גבוה כמעט עד שנוכל להרגיש את האש בברווזים.
  2. נתבל את הבשר עם השום, שמן הזית, התבלינים, מלח ומיץ הלימון, והתשוקה עם כעסה בגובה הכי גבוה!
  3. נניח את נתחי הבשר על הגריל.
  4. נבשל את הבשר לחצי שעה על צד אחד, ולאחר מכן על הצד השני.
  5. נשמור על תהליך הבישול למשך 2-3 שעות נוספות, תלוי בגובה החום ובגננת שלהם.
  6. כשהבשר מוכן, נניח לו להתקרר לכמה דקות.
  7. נחתוך את הבשר לחתיכות ממשפחת הביסים.

בסיום ההכנה שלכם, אתם משיגים בשר משגע, מעלף ומיוחד. כל ביס נמלט מפה עם טעמים שלא הכרתם עד כה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו, כשיש בידינו את הבשר המושלם, למה שלא נוסיף את התוספות שיתאימו? אפשר להרגיש את הרוח הקיץ, להוסיף סלט חצילים קלויים, סלט ירקות מרענן בפעולה, ואפילו תוספת של תפוחי אדמה קלויים בשום ורוזמרין, כדי שכל ביס יזכיר זיכרונות מתקופות מדהימות.

שאלות ותשובות

איך שומרים את האסאדו לאחר הבישול? מומלץ לשמור את הבשר בקופסה אטומה במקרר עד 3-4 ימים, ובאפשרותכם לקרחון את החלקים הנותרים.

מה עשבי התיבול המומלצים שיש להשתמש בהם? פטרוזיליה, כמון, אורגנו ולימון יכולים לשדרג לכם את החוויה והטעמים הארגנטינאים.

האם ניתן להכין את המתכון על פחמים? כמובן! בישול על פחם זו מסורת אורגנטינית ואין על כך עוררין טעם. זו בהחלט דרך להגיד לחברים "הייתם צריכים להיות כאן!"

אפשר לשדרג את המתכון עם ממרח? בהחלט! ממרח רוטב צ'ימיצ'ורי הוא חוויה Medialune מדהימה לבשר. תוספת של שמן זית, חומץ, שום ופטרוזיליה – תמלול שיבער בזיכרון.

עד מתי ניתן להקפיא את האסאדו? ניתן להקפיא את האסאדו למשך עד 3 חודשים, אך כדאי לזכור – האיכות עלולה להיפגע.

מהו התוספת המומלצת לצד הנשנושים? לחם שיפון קלוי משודרג עם שום וריחפן – דבר ראשון שקופץ לכל מבחנה!

איך שיאפשר לחוויה בלתי נשכחת לצד האסאדו? חברים – חוויה טובה קודמת כל כך הרבה, לשבת סביב הגריל ולשתף את אהבת המנה!

האם אסאדו יכול להיות גם צמחוני? בהחלט, אפשר להכין גרסה דל פחמימות עם ירקות מזוגגים על הגריל.

על מה חשוב להקפיד בזמן הבישול? שימו לב לטמפרטורה – אל תתנו לחום להיראות נסוג.

איך אפשר לשמר את החום בבשר לאחר הבישול? יש להניח בנחת את הבשר על קרש חיתוך ולכסות אותו בניילון רפאלי, כך שהחום ייחלש בהדרגתיות.

לסיום, אנו מעודדים אתכם לשתף את המתכון המופלא הזה עם כולם ברשתות החברתיות. תנו לכולם להרגיש את הטעמים הארגנטינאיים השובים!

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *