באפלו ווינגס המדהימות – המתכון שממכר לכל חיך!
בין כל המנות הידועות מהמטבח האמריקאי, אין ספק שהבאפלו ווינגס תופסות מקום של כבוד! מדובר במנה שלא רק נראית משגעת, אלא גם מגיעה עם תבלינים וסגנון ייחודי שמקפיץ את החושים. תחשבו על רוטב חריף ודומיננטי, על עוף פריך ומושלם, כזה ששואב אתכם אל תוך המנה בשניית טעם ראשונה. אם ניסיתם פעם את הווינגס המדהימות הללו, אתם בוודאי יודעים למה אני מתכוון. אם עדיין לא, עכשיו הגיע הזמן! מתכון זה לא סתם מתכון – הוא נוסחה מקצועית לקסם שמתרחש בעבודת יד במטבח. הכינו את עצמכם לחוויה מעלפת, עם ריחות שיגרמו לשכנים שלכם לדפוק על הדלת ולבקש ממכם מתכון! לא צריך לדעת שום דבר מיותר, רק לעקוב אחרי ההנחיות והמנה שלכם תהיה אגדה!
זמן הכנה: 15 דקות | רמת קושי: בינוני | סעודות ל: 4 אנשים
- זמן הכנה: 15 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: כ-4 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הבאפלו ווינגס המושלמות, עלינו להיערך טוב מראש עם כל הרכיבים הנחוצים. תאפשרו לי לומר שעם רכיבים טריים ואיכותיים, התוצאה תהיה מדהימה וממקר! אז, מה אנחנו צריכים? הנה הרשימה:
- 1 ק"ג כנפיים עוף, שטופות היטב
- ½ כוס קמח לכל מטרה
- ½ כפית מלח
- ½ כפית כורכום
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית שום גבישי
- ¼ כפית פלפל שחור גרוס
- ½ כוס רוטב קלאסי בופאלו (חם!)
- 2 כפות חמאה מומסת
- שומשום לקישוט (אופציונלי)
- סלסה או רוטב טחינה בצד (אופציונלי)
שלבי ההכנה
לאחר שהצטיידנו בכל מה שדרוש, מצאנו את עצמנו על סף פיצוץ טעמים ובעיקר חוויות שלא מכירים! עכשיו נמשיך עם ההכנה.
- נסנן את כנפי העוף ממזון שומני ושטוף היטב. ייבשו אותן במגבת נייר.
- מועכים בקערה את הקמח, המלח, הכורכום, הפפריקה, השום גבישי והפלפל השחור.
- טובלים את כנפי העוף בתערובת הקמח, כך שהן יהיו מצופות במידה אחידה.
- מחממים שמן בשבת ואנחנו הכי אוהבים להשתמש בשמן קנולה.
- מוסיפים את כנפי העוף למחבת החמה ומבשלים אותם במשך כ-10-12 דקות, עד שהן מקבלות צבע זהוב ומושלם.
- מוציאים את הווינגס ומניחים על צלחת עם נייר סופג על מנת לספוג את השמן העודף.
- בקערה נפרדת, מערבבים היטב את רוטב הבופאלו עם החמאה המומסת עד שהתערובת מתאחדת.
- מעבירים את כנפי העוף לקערה עם רוטב הבופאלו ומערבבים היטב כך שכל הכנפיים מצופות ברוטב האגדי.
- מניחים את כנפי העוף עם הרוטב בתנור למשך 5 דקות על טמפ' גבוהה להתמזגות הטעמים.
- מגישים מייד עם קישוט של שומשום וסלט קיצי בצד.
וכך, הכנתם את הבאפלו ווינגס המדהימות! כאשר אתם לוקחים ביס, אתם חווים את השילוב של הרוטב החריף עם המתיקות של הבצק, זה פשוט מעלף! ורק שתדעו, זה לא רק טעים – זו חוויה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כגזע האדיב של שדרוגים, ישנן אין סוף אפשרויות למי שרוצה להוסיף טוויסטים למתכון הבסיסי שלנו. למשל, אתם יכולים לשים קצת דבש על הרוטב החריף כדי לקבל חמיצות מתקתקה. אפשר גם לשים פרוסות פלפל חריף עם הרוטב כדי להוסיף עוד חריפות. רוטב יוגורט אגב הוא אופציה נהדרת לצד הווינגס. זה ישבור את החריפות וייתן איזון למעדן שלכם!
שאלות ותשובות
מה ניתן להגיש לצד באפלו ווינגס?
הבסט-סלר הקלאסי שוכב עם רוטב יוגורט או קרם פרש לאחר טבילה קצרה גם יכול לשמש כהמשך מפנק. אתם יכולים להוסיף סלט ירקות רענן או אפילו פירה תפוחי אדמה!
האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט! ניתן להכין את הווינגס מראש,לשמור במקרר ובשעת הצורך רק לחמם בתנור. הן נשמרות בסדר גמור!
מה אם אני רוצה גרסה צמחונית?
לגרסה צמחונית, אפשר להשתמש בכנפי סויה או תחליפי עוף מהצומח. זה מדהים ומחמיא לא פחות!
איך אפשר לשדרג את הרוטב?
עליכם לנסות לשלב שמן זית עם חומץ בלסמי או לנסות רוטב סרירצ'ה למי שאוהב אוכל מאוד מאוד חריף!
אפשר להכין באפלו ווינגס על מנגל?
כמובן, זה אף פעם לא יזיק. פשוט תדאגו שהשמן לא יתבשם באש, ותנו לווינגס לקחת את הזמן!
מה לעשות אם הרוטב ייצא חריף מדי?
אל חשש, הוספת קצת שמן זית או קוטג’ יכולה לצנן את המצב מעט ולהפוך אותו למושלם.
האם ניתן להכין יותר מכמות אחת?
בהחלט! ועם שני סוגי רטבים – חריף ומתקתק, זה יהיה ניסוי מהנה!
באיזו טמפ' אופה את הווינגס?
לרוב, מומלץ על טמפ' של 200 מעלות כדי שיתבשלו היטב אבל לא יתייבשו.
יש לך טעם מתוק בדעתך?
בדיוק! אתם יכולים לשדרג אותן עם רוטב דבש-חריף שמוסיף טעם שונה ויסחף אתכם בדקות!
איזה משקה כדאי להגיש עם המנה?
בירה קרה בהחלט תהיה מהלך מבורך, או מים עם נענע ורימון. שתייה רעננה תורמת!
כשתכינו את הבאפלווינגס המדהימות הללו, תזכרו לשתף את המתכון עם החברים ברשתות החברתיות. הכינו את המנה, התחילו את החגיגה והפתיעו את אורחיכם! הלווינגס הקלאסיות הללו יגרמו לכל אחד לרחוש אהבה לאוכל.