בסבוסה מתכון מנצח שיגרום לכם להתמכר!

בסבוסה מתכון מנצח

אחד מהמאכלים שיכולים לבוא בכל צורה, צבע וטעם, הוא בסבוסה. מדובר במעדן שמזכיר לכל אחד מאיתנו ימי חג, ארוחות משפחתיות או סתם ביס שתמיד משמחת את הלב. עכשיו, דמיינו לעצמכם את כל החוויות המתוקות של הילדות, כשכל ביס מביס את השוקולד הקרמי עם הקצפת, או השומשום הקראנצ'י. עכשיו אתם יכולים גם להכין את הבסבוסה המדהימה הזו בבית!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות: 12 מנות

הרכיבים הדרושים

אז מה אנחנו צריכים כדי שנוכל להכין את הבסבוסה המושלמת הזו? האמת היא שזה די פשוט. חשוב לזכור שאין כמו מתכון של סבתא. בכל זאת, אמא תמיד יודעת מה הכי טעים שיש! אז בואו נצא לדרך עם הקניות.

  • 250 גרם סולת
  • 200 גרם יוגורט
  • 150 גרם סוכר
  • 80 מ"ל שמן רגיל או שמן קוקוס
  • 1 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית קינמון (אופציונלי, אבל ממש משגע!)
  • חצי כוס אגוזים קצוצים (אגוזי מלך או פקאנים, בהתאם למה שיש לכם)
  • לסירופ: 300 מ"ל מים, 250 גרם סוכר, 1 כפית מיץ לימון, 1 כף רוזטה

שדרוגים ותוספות אפשריים

לאחר שתכינו את הבסבוסה המדהימה, יש לכם אפשרויות רבות לשדרוגים. אתם יכולים להוסיף לתוך התערובת שוקולד צ'יפס, פירות יבשים כגון צימוקים או תמרים קצוצים, או אפילו לקשט אותה עם תותים מגולחים. זה עניין של טעם אישי, וכולנו יודעים כמה כיף לשנות מתכונים בהתאם להעדפות שלנו!

שלבי ההכנה

עכשיו הגענו לחלק המעניין ביותר, תהליך ההכנה. אנחנו ממש מתרגשים כאן! בואו נתחיל בשלבים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס (זה חשוב כדי שהבסבוסה תהיה אוורירית וגבוהה).
  2. מערבבים בקערה גדולה את הסולת, סוכר, סודה לשתייה וקינמון.
  3. מוסיפים את היוגורט והשמן ומערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
  4. מעבירים לתוך תבנית מרובעת משומנת (בגודל 20×20 ס"מ או משהו דומה).
  5. מקשטים מלמעלה באגוזים קצוצים.
  6. אופים במשך 30 דקות או עד שהבסבוסה מתייצבת והופכת זהובה.
  7. בזמן שהבסבוסה נאפית, מכינים את הסירופ: מבשלים את המים, סוכר ומיץ לימון על חום בינוני עד שהסוכר מתמוסס.
  8. מוסיפים את הרוזטה ומבשלים למשך 5 דקות נוספות.
  9. בסיום האפייה, יוצאים את הבסבוסה מהתנור וחותכים לקוביות.
  10. יוצקים את הסירופ החם על הבסבוסה ונותנים לה לספוג את כל הטעמים המשגעים.
  11. ממתינים עד שהבסבוסה מתקררת מעט ומגישים.

אז הנה, בין הידיים שלכם מתקבל הבסבוסה המושלמת, נימוחה, קלילה וכזו שכולה אפס רמאות! כל ביס שיישא אתכם אל מחוזות של טעמים סוחפים.

שאלות ותשובות

האם יש אפשרות להכין גרסה טבעונית לבסבוסה?

בהחלט! ניתן להחליף את היוגורט ביוגורט סויה או קוקוס. שמן קוקוס במקום שמן רגיל בהחלט מוסיף טעמים אגדיים!

מה ניתן לשים במקום השמן?

אפשר להניח רסק תפוחים או מעדן טופו זה נותן טעם מיוחד ומספק שמן.

איך ניתן להפוך את הבסבוסה לדלת פחמימות?

כדי להפחית את הפחמימות, תוכלו להשתמש בסולת מחיטה מלאה או להשמיט את הסוכר ולהשתמש בממתיקים טבעיים.

מתי כדאי להגיש את הבסבוסה?

הבסבוסה משגעת בכל שעה – כקינוח אחרי הארוחה או סתם כ snacks ליד הקפה של הבוקר.

כמה זמן הבסבוסה שומרת במקרר?

הבסבוסה שומרת היטב במקרר עד חמישה ימים. פשוט עטפו אותה בניילון נצמד!

אני לא אוהב קינמון, האם ניתן להשמיט אותו?

בוודאי! אפשר פשוט להשאיר אותו מחוץ למתכון, היא עדיין תהיה מתוקה ומספקת.

אפשר להכין את הבסבוסה יום לפני הצורך?

בהחלט! הבסבוסה רק משתבחת עם הזמן.

האם אפשר להקפיא את הבסבוסה?

נכון! זה לגמרי אפשרי, דבר שיכול להיות ממש שימושי בזמן חגים.

באיזה תבלינים נוספים ניתן להשתמש?

חד משמעית! אפשר להוסיף שקדים טחונים, קוקוס קלוי או אפילו גרגרי וניל.

האם יש הבדל בטעם בין גרסה מתוקה לגרסה דלת סוכר?

כמובן! גרסה מתוקה תיתן טעמים עמוקים יותר, אך בעזרת טכניקות מתקדמות אפשר להגיע לדמיון מרשים גם בלי סוכר.

אז אחרי כל המידע הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! תביאו להם לטעום את המתכון המדהים הזה ודי תסבירו להם למה הגיע הזמן לאכול בסבוסה משגעת ומעלפת!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *