מתכון לבשר צלעות מדהימות עם רוטב דלעת ושום
האם יש משהו יותר משגע מבשר צלעות רך ונימוח בפה שנמס בעדינות עם כל ביס? ריח התיבול שממלא את הבית, כמו באחת מהסעודות של סבתא, והלב מתמלא בשמחה כבר מהשפתיים הראשונות. נרגשים לגשת למטבח? תכינו את עצמכם להרפתקה מרגשת של טעמים, ריחות ויצירתיות. אנחנו הולכים להכין יחד צלעות בשר מתפרצות מהיופי שלהן, והשילוב עם רוטב הדלעת והשום שיגרום לכם ללקק את האצבעות זו השאיפה שלנו היום!
זמן הכנת המתכון: 20 דקות רמת קושי: בינוני למתקדמים מספר מנות: 4-6
- זמן הכנה: 20 דקות
- רמת קושי: בינוני למתקדמים
- מספר מנות: 4-6
הרכיבים הדרושים
עכשיו, כשאנחנו מתחילים את ההפקה המדהימה הזו, נצטרך לאסוף את כל המרכיבים المושלמים! מוכנים? בואו נתחיל!
- חצי ק"ג צלעות בשר, חתוכות לפיסות
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל, קצוץ דק
- 4 שיני שום, קצוצות
- 1 דלעת בינונית, חתוכה לקוביות קטנות
- 2 כפות דבש
- 2 כפות רוטב סויה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- תיבול: טימין, רוזמרין ואורגנו (שקול מה נאמר, זה כבר אגדי!)
- 1/2 כוס מים
אופציות חלופיות
אפשר להשתמש בבשר צלעות של עגל במקום בשר בקר למי שמעדיף. לגרסה טבעונית, ניתן להמיר את הבשר בחתיכות טופו או טמפה, זה ינצר בעיה לכם למי שרוצה לנסות משהו חדש!
שלבי ההכנה
ובכן, אחרי שהאספנו את כל המרכיבים הנפלאים, הגיע הזמן לעבור לשלבים המרגשים! אני בטוח שהתוצאה תהיה פשוט מעלפת!
- מחממים שמן זית בסיר עמוק על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ובוחשים עד שהוא מתרכך ומשחים.
- מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומערבבים עד שהן מתחילות לשחרר ריח מדהים.
- מניחים את צלעות הבשר בסיר ומבשלים כל צד במשך כ-3-4 דקות, עד שהן מזהיבות היטב.
- מוסיפים את קוביות הדלעת ומערבבים הכל יחד.
- חוששים להיות לא שמרים – מוסיפים דבש ורוטב סויה ואז מה לוקחים יחד? אולי להוסיפו למעגל?
- מוסיפים את המלח, הפלפל והתיבולים הנבחרים ומערבבים עם הספרייה של גורמה!
- וגם – מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך במשך 30-40 דקות, עד שהבשר רך ומפורק מהעצם
- מעבירים את המנה לכלי הגשה, מזריקים רוטב מעל ומניחים כמה עשבי תיבול לקישוט.
שדרוגים ותוספות
אם אתם רוצים להפתיע את האורחים שלכם, תוכלו להוסיף לתבשיל הזה קוביות בתפוחי אדמה, כוסמת או אפילו גזר. אם אתם ״טובים אתכם רטבים״, מחשבה שיכולה להפתיע – הוסיפו מעט צ׳ילי חריף לרוטב כדי לתת נגיעה חריפה ואפקטיבית. גם גרגירי חומוס מבושלים יהוו תוספת בריאה ומלאה!
שאלות ותשובות
איך אני שומר את הצלעות לאחר ההכנה?
הצלעות נשמרות טוב במקרר בתוך קופסה סגורה עד 3 ימים.
האם אפשר להכין את המנה בתנור?
כמובן! ניתן להעביר את הצלעות לתבנית ולהכין אותן בתנור ב-180 מעלות למשך 1.5 שעות.
אני לא אוהב דלעת. מה אני יכול לשים במקום?
אם הדלעת לא באה לכם בטוב, תוכלו לנסות עם בטטה או קישוא. זה ייתן טעמים שונים אך מאוד טעימים ומכוח רבים.
מה התיבול הכי טעים שאני יכול להוסיף?
רצוי לשטוף את הדמיון עם צמחים ירוקים: רושם כמו תימין או רוזמרין.
האם מתכון זה אפשרי גם עם בשר עוף?
בוודאי! פשוט הקטינו את זמן הבישול והתחילו בלבכות את הארוחה הקלאסית!
כמה זמן לפני הארוח אני צריך להתחיל להכין את המנה?
כ-40 דקות טובות יספיקו כדי להכין את חומרי הגלם וגם לערוך את השולחן המושלם.
האם אפשר להפוך את זה למתכון דל פחמימות?
בהחלט! אפשר ישירות לוותר על הדלעת וצרף יותר ירקות ירוקים. זה יוצא לכל הטעמים המאלה להרגיש טוב.
מה אני יכול להגיש לצד הצלעות?
נגישים מגש של ירקות צלויים או קצת פירה בשביל להשלים את הארוחה!
האם אני יכול להקפיא את הצלעות מבושלות?
כמובן, אבל כשמוסיפים רוטב קימחתי – העניין הפוכה!
למה כדאי לי לשתף את המתכון ברשת?
כדי שתוכלו לשתף את האהבה שלכם לפשטות והטעמים הכי טובים שיש, והחברים שלכם יוכלו לקרוא עליה ולהכין בעצמם!
יש לכם את כל מה שצריך כדי להכין את המתכון המופלא הזה. אני ממליץ לשתף את החוויה שלכם ברשתות החברתיות, ולהפיץ את האהבה למתכונים הביתיים המיוחדים! שמרו על עצמכם ועל המטבח שלכם. בתיאבון!