דיפ דיש פיצה – מתכון אגדי שלא תשכחו
נעים להיפגש באווירה של בצק רך, רוטב עגבניות טרי, גבינה נמתחת מכל הצדדים וגם קצת צדפות, שאפשר להכין עם משפחה או חברים. דיפ דיש פיצה, המפורסמת בעיקר בשיקגו, היא פיצה גבוהה ומפנקת שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה, מתכון שמאפשר לנו לשבור את השגרה ולהתענג על ממד חדש בפיצה האהובה עלינו. בואו נצא למסע על טעמים, ניחוחות וזיכרונות מתוקים מתבשילים של אמא.
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
באופן מסורתי, הפיצה הזו מתהדרת בשכבות רבות, מה שנותן לה את העומק והעושר בטעמים. זה מתכון מדהים שוודאי יהיה ממכר עבורכם. אז בואו נתחיל באסיפת הרכיבים שיביאו לשולחן את הטעם מעלף הזה!
- 500 גרם קמח לחם
- 15 גרם שמרים טריים (או 2 כפיות שמרים יבש)
- 300 מ"ל מים פושרים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 400 גרם רוטב עגבניות (רצוי טרי)
- 300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
- 150 גרם גבינת פרמז'ן מגורדת
- 2 כפות אורגנו יבש
- תוספות לבחירה (סלסלת פפרוני, ירקות קלויים, פטריות)
כמובן שאם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הגבינות בגבינות צמחיות. גם למי שמרגיש צורך להימנע מגלוטן, ניתן למצוא קמח ללא גלוטן שמספיק להניח את הבצק המופלא הזה.
שלבי ההכנה
עכשיו, כששחררנו את הכוחות היצירתיים שלנו לכישרון הבישול, הגיע הזמן לעבור לשלבים הכה פשוטים של ההכנה. המתכון הזה משגע, וההכנה כל כך קלה שאפילו הקטנים בבית יכולים לעזור!
- מניחים את השמרים והסוכר בקערה עם המים הפושרים ומניחים להם לעמוד 10 דקות.
- מוסיפים את הקמח, שמן זית, מלח ולשים עד שמתקבל בצק רך ואוורירי.
- מכניסים את הבצק לקערה מכוסה בניילון ונשקים ל- ساعة, למנוחה.
- מחממים תנור ל- 220 מעלות צלזיוס.
- בעזרת ידיים מקומחות, מעבדים את הבצק לשניים ומניחים אחד על הנייר אפייה במרכז התבנית.
- משטחים את הבצק עד שהקצוות בגובה של כ- 4 ס"מ.
- יוצרים שוליים בצורת חצי עיגול סביב הבצק כדי שהרוטב לא יתפשט החוצה.
- שמים את רוטב העגבניות בתחתית התבנית ומניחים עליו גבינת מוצרלה, פרמז'ן וכל תוספת שתרצו.
- לוקחים את הבצק השני ומשטחים אותו כמו פיצה רגילה. מניחים עליו בעדינות מעל הרכיבים בתבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש כ- 35-45 דקות עד שהבצק זהוב וגבינת המוצרלה נמסה.
- מוציאים, מחכים 10 דקות וחותכים לפרוסות.
בעקבות העובדה שהבצק לא אמור להיות דק כמו פיצה רגילה, אתם יכולים לחוש את השכבות הרכות של הגבינות. זה כל כך נימוח ונעים בפה!
תוספות ושדרוגים
אחד מהדברים המופלאים בדיפ דיש פיצה הוא שניתן לשדרגו במהירות – אפשר להוסיף מה שרוצים! הנה כמה רעיונות שתוכלו לחשוב עליהם:
- סלסלת פטריות מוקפצות עם שום. אגדי!
- תוספת של טונה עם בצל ירוק קצוץ.
- זיתים קצוצים או פלפלים קונפי, להשגת מרקם נוסף של טעמים.
- שמנקים ומכניסים כבר את כל תוספות הירקות שתרצו – עגבניות שרי, קישואים קלויים או ברוקולי.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין דיפ דיש פיצה עם קמח אחר? בהחלט! ניתן להשתמש בקמח חצי, או קמח ללא גלוטן, זה יהיה טיפה שונה אבל יוצא טעים.
אני רוצה להפחית קלוריות, מה לעשות? ניתן להחליף גבינות קלות או להפחית את מינון הגבינות – העיקר שעדיין תהנה מהמנה!
כמה זמן אפשר לשמור את הפיצה? ניתן לשמור אותה במקרר עד 3-4 ימים או בהקפאה עד 3 חודשים. ולגבי האפייה – אתם יכולים לחמם אותה בתנור 10 דקות.
האם חייבים להשתמש בשמרים טריים? לא, אפשר להשתמש בשמרים יבשים. אתם צריכים פחות מזה – רק 2 כפיות.
מה אם אני רוצה פיצה חריפה? אל תהססו להוסיף צ'ילי קצוץ מיני או פרוסות חריפות על גבינת המוצרלה.
האם ניתן להכין את הבצק יום קודם? בהחלט! אפשר להכין את הבצק, לשים אותו במקרר, ולמחרת פשוט להוציא ולחמם.
אפשר להכין את הדיפ דיש פיצה בצורה קטנה יותר? בהחלט! לצורכי הילולה, אפשר להכין פיצות אישיות באותו הסגנון.
אני לא אוהב רוטב עגבניות, מה לעשות? אפשר לשים רוטב פסטו, שמן זית עם שום או אפילו גבינה ובצל מקורמל.
האם צריך להכין מראש את התוספות? לא בהכרח, אפשר גם להוסיף ירקות קצוצים גס אל הפיצה ולהשאיר אותה טרייה!
כשהפיצה יוצאת מיידית מהתנור, הכנו אותה לגמרי בשביל ללקק את האצבעות – באמת מדובר במתכון מדהים, מושלם ואפשר להתחיל לספר לחברים, שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות ותנו לכולם ליהנות מהטעמים המשגעים של דיפ דיש פיצה!