הסוד למתכון לסטייק אנטריקוט המושלם בבית

מתכון לסטייק אנטריקוט – טעמים של מסעדות בבית

אם יש משהו שמצליח ליהנות מכל חגיגה, זו מנה של סטייק אנטריקוט. השילוב של בשר רך ונימוח, טעמי עשן ואי לכך תיבול מדויק, יוצר חוויה של אוכל שאי אפשר לשכוח. אנחנו יכולים ממש לדמיין את הצליל הקטן של הסכין חותך את הבשר, ובזמן שהוא מגיע לפה, הרוטב שנשאר על הצלחת פשוט מזמין אותנו ללקק אותו. אז כזה אווירה מרגשת, מוכר? כך בעבודה שלנו עם מתכון זה, אנו מסוגלים להביא חגיגה של טעמים מיוחדים לכל שולחן.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 4

הרכיבים הדרושים

כעת, הגיע הזמן להציג את הרכיבים המדהימים שייקחו את הסטייק שלנו לרמה הבאה. כל רכיב כאן משחק תפקיד חשוב ויחד יוצר סינרגיה מושלמת של טעמים. הכינו את עצמכם, כי אתם עומדים לגלות כמה רכיבים פשוטים יכולים להפוך את הבשר למשהו אגדי!

  • 2 נתחי אנטריקוט במשקל 300 גרם כל אחד
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 2 שיניים שום, קצוצות דק
  • מיץ מלימון אחד סחוט
  • מלח ים באיכות גבוהה
  • פלפל שחור גרוס לטעם
  • פצלות רוזמרין או טימין (לפי העדפתכם)
  • 1 כף חמאה (אופציונלי, להענקת טעמים נוספים)

יש לכם שאלות לגבי מישהו מהמרכיבים? אנחנו כאן לענות!

שלבי ההכנה

כדי לדלג על כל התהליך המסורבל והמפחיד, נמקד את עצמנו בכמה צעדים פשוטים, ושימו לב לטריקים הקטנים שיכולים לשדרג את המנה פי כמה. בשימוש בחום הנכון ובטכניקות נכונות, אתם תגלו שסטייק אנטריקוט אולי כמו להיות שף מקצועי בכוחות עצמכם.

  1. לוקחים את נתחי האנטריקוט ומניחים להם להגיע לטמפ' החדר במשך כ-30 דקות לפני הצלייה. זה חשוב מאוד כדי לאפשר לבשר להיות רך ונימוח.
  2. מחממים מחבת ברזל או גריל מחבת מעל חום גבוה. שמים שמן זית בתחתית.
  3. מפזרים מלח ופלפל על כל צד של הבשר. ניתן לשפשף עם שום קצוץ כדי לשדרג את הטעמים.
  4. כאשר המחבת חמה מאוד, מניחים את נתחי האנטריקוט במחבת. שימו לב לשמוע את צליל השפריץ!
  5. צולים את הבשר במשך 4-5 דקות מכל צד לדרגת עשייה מדיום. אם אתם מעדיפים את זה יותר עשוי, תוכלו להוסיף 2-3 דקות נוספות.
  6. 5 דקות לפני סיום הצלייה, מוסיפים למחבת את חצי מיץ הלימון ואת העשבים הקצוצים. אם רוצים, ניתן להוסיף כף חמאה למרחק מדהים – מדהים.
  7. כשהסטייק מוכן, יש להניח לו לנוח על צלחת במשך כ-5 דקות. זה מה שהופך אותו למושלם!
  8. עכשיו, פשוט חותכים את הסטייק ומקשטים עם יתרת הלימון והעשבים שנותרו.

שדרוגים ותוספות

לא נגמרנו! יש המון דרכים להפוך את המנה הזו למרשימה יותר. למשל, אתם יכולים להכין רוטב פטריות עם שמן זית, שום ופטריות בישול עד שהן רכות. תוספות כמו צ'יפס תפוחי אדמה או סלט ירקות מרענן ישדרגו את המנה בצורה משגעת. אל תשכחו לחשוב על זוגות יין. רבעי קברנה סוביניון מתאימים בדיוק לצליית בשר חלומית זו!

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בבשר אחר במקום אנטריקוט?
בהחלט! נתחי סינטה יכולים להיות חלופה טובה, אם כי הטעמים לא יהיו זהים.

איך כדאי לשמור על הסטייק לאחר הצלייה?
כדאי לשמור את הסטייק במקרר, עטוף היטב בניילון נצמד. כך הוא ישמור על טעמיו.

מה לעשות אם אני לא אוהב בשר אדום?
לגמרי אפשר להכין סטייק עוף או דגים על אותו עיקרון. השתמשו במרינדה דומה!

האם המתכון דל פחמימות?
בהחלט, מתכון זה ללא פחמימות, מתאים בכל תפריט דל פחמימות.

אני רוצה להכין את המנה עבור אדם טבעוני, מה לעשות?
תוכלו להמיר את הבשר בטופו או בתחליפי בשר צמחיים שיבואו בקוביות.

מהי דרגת העשייה המומלצת עבור הסטייק?
דרגת עשייה מדיום היא המומלצת, אך חשוב שאדם יכין לפי העדפותיו האישיות.

באיזה כספים כדאי להשתמש לפינוק זה?
שמים דגש על שמן זית איכותי, צלפים, ואולי גם סוויצ'ים של גבינת פרמזן.

איך אני יודע כשעה לסטייק מוכן?
פשוט צריך לחתוך נתח ולראות אם הוא נטל. הסטייק טוב כשחצי מהמרכז הוא ורוד.

האם אני יכול להכין את הסטייק מראש?
זה אפשרי, במידה ותשמור אותו בניצול מובהק ולא תודקמו בו שום תוספת.

איך שומר את טעמי העשן בסטייק?
שימוש באפר עצים בזמן הצלייה הוא שטבעי להביא את המרכיבים האדל ואי לכך.

לסיום, אל תשכחו לחלוק את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות ולהפיץ את הטעמים המדהימים של הסטייק אנטריקוט! שתפו אותנו איך יצא ואיזה שדרוגים הוספתם, ואולי נצליח לגלות מתכונים נוספים יחד. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *