חצילים בנינג'ה: המתכון שישנה לכם את המטבח

חצילים בנינג'ה – המנה המושלמת שלא תרצו לפספס!

כולנו מכירים את הימים שבהם אנחנו מחפשים את המתכון המושלם, המענג, והמשגע – כזה שיתפוס אותנו בגרון ויתן לנו תחושה של שובע אמיתי. ואם אתם כאן, כנראה שתהיתם איך אפשר להפוך חצילים – הירק המדהים – למנה הכי טעימה שיש. אז אנחנו כאן לתת לכם מתכון לחצילים בנינג'ה, מנה אוריגינלית שתקפיץ את הבריאות לתוך הילוך גבוה עם טעמים אגדים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

יצאנו לחשוב על כל מה שצריך כדי ליצור חצילים משגעים בנינג'ה, ואנחנו מציעים את המרכיבים הבאים:

  • 2 חצילים בינוניים, חתוכים לקוביות בגובה 2 ס"מ
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 1 כף מלח גס
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית קינמון טחון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות מיץ לימון טרי

מרכיבים חלופיים

למי שרוצה לצאת מהקופסה ולהרגיש את הטעמים בטעמים שונים, אפשר להשתמש בחצילים קטנים יותר, כמו חציל בייבי. כמו כן, ניתן להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן זית, וזה ייתן טוויסט של בריאות שלא תאמינו כמה הוא מדהים.

שלבי ההכנה

שיטת ההכנה היא פשוטה מאוד, וכוללת כמה שלבים ברורים וברורים. בואו נתחיל!

  1. מניחים את קוביות החצילים בקערה גדולה.
  2. מתבלים את החצילים בשמן זית, מלח, כמון, פפריקה וקינמון.
  3. מניחים את החצילים המתובלים בתבנית של הנינג'ה.
  4. מקפיצים את החצילים במשך 10 דקות בטמפרטורה גבוהה.
  5. אחרי 10 דקות, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים היטב.
  6. ממשיכים להכין עוד 5 דקות, עד שהחצילים רכים ומשגעים.
  7. מסיימים עם פטרוזיליה קצוצה ומיץ לימון.
  8. מניחים על צלחת ונהנים!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש מקום להיות יצירתיים כשמכינים חצילים בנינג'ה! אפשר לשדרג את המנה עם גבינת פטה לאור לגובה, ולהפוך אותה ליותר עשירה. אפשר גם להוסיף רוטב טחינה מעל, וזה יתן גישה מרעננת ופיקנטית.

ובנוסף, אחד הטריקים הנהדרים הוא להוסיף אגוזי פקאן קצוצים – הם מוסיפים קרנצ'יות מדהימה.

שאלות ותשובות

מה היתרון של להכין חצילים בנינג'ה?
הנינג'ה מבשלת את החצילים בצורה אחידה, מה שנותן להם טעמים עמוקים וצבעניים. הם משגעים ופריכים מבחוץ ורכים בפנים.

האם אפשר להכין את המנה על כפית גלוטן?
כמובן! כל מה שצריך לעשות הוא לוודא שהשמן והמרכיבים שאתם משתמשים בהם הם ללא גלוטן.

איך מתעסקים עם חצילים מרירים?
אם החצילים שלכם מרירים, אפשר לנסות לשים אותם במלח ל-30 דקות ואז לשטוף. זה עוזר למנוע את המרירות.

האם יש אפשרות לאכול את זה גם כחטיף?
בהחלט! החצילים בנינג'ה הם לא רק קישוט לשולחן אלא גם חטיף מצוין כשאתם רוצים לנשנש משהו טעים.

כמה זמן זה מחזיק במקרר?
באופן כללי, חצילים מבושלים מחזיקים במקרר 3-5 ימים. כדאי לאחסן בכלי אטום.

מה אפשר להגיש בצד?
רעיונות מצוינים לדוגמא הם סלט קינואה מרענן או אפילו טחינה ללקק את האצבעות!

אפשר להכין את המנה בסגנון טבעוני?
כמובן! המתכון הזה עצמו הוא טבעוני, והטעמים מדהימים גם ללא רכיבים מן החי.

איך אני יודע מתי החצילים מוכנים?
כאשר החצילים רכים, ותפוסים יפה, ניתן לדעת שהם מוכנים!

למה מוסיפים קינמון דווקא לחצילים?
קינמון מוסיף טעם מעניין ולא צפוי, שמלטף את החצילים בצורה אגנית מדהימה!

האם ניתן לקפוא את החצילים המוכנים?
לא מומלץ להקפיא את החצילים אחרי בישול, אלא סביר יותר שלהקפיא חצילים משוטפים (לא מבושלים) ייתן תוצאות טובות יותר לאחר ההפשרה.

אנו מזמינים אתכם לשתף את המתכון הזה בקלות עם כל החברים ברשתות החברתיות. מי יודע, אולי יום אחד החצילים שלכם יהיו הלהיט של השולחן!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *