לקרוא איך מכינים לחם מקמח תפוחי אדמה ללא גלוטן

לחם מקמח תפוחי אדמה ללא גלוטן

בואו נתחיל בסיפור. דמיינו את עצמכם בתוך מטבח חמים, ריח של לחם חם ממתין לכם כמו חבר טוב שמזמין אתכם להתיישב וליהנות. לחם? נכון. אבל אתם לא רק מדמיינים לחם, אלא לחם מקמח תפוחי אדמה ללא גלוטן! מי לא היה רוצה את הלחם המדהים הזה, שלמרות היעדר הגלוטן, מצליח להיות כך מושלם? אז קדימה, בואו נכנס לממלכת הבצק!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 45 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

אז רגע לפני שנשאב לעולם הממכר של הכנת הלחם, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים. תמיד טוב להיות מוכנים!

  • 500 גרם קמח תפוחי אדמה
  • 200 גרם קמח תפו”א נוסף (אם צריך)
  • 10 גרם מלח
  • 10 גרם סוכר
  • 7 גרם שמרים יבשים
  • 4 ביצים
  • 200 מ"ל מים פושרים
  • 50 מ"ל שמן זית (או כל שמן אחר לבחירתכם)
  • 2 כפות חומץ (חומץ תפוחים או חומץ רגיל)

כמובן, אם אתם נוטים לחשוב על גרסה טבעונית או ללא ביצים, אפשר להשתמש בחלופות כמו זרעי פשתן טחונים עם מים. זה מדהים איך אפשר לשדרג מתכונים מסורתיים!

שלבי ההכנה

אחרי שהכנו את כל הרכיבים, הגיע הזמן להיכנס לפעולה!

  1. בקערה גדולה, נבצע שילוב בין קמח תפוחי האדמה, מלח וסוכר.
  2. ניצור חור במרכז התערובת ונוסיף את השמרים היבשים. לפני זה, נוודא שהמים הפושרים לא חמים מדי, כדי לא להרוג את השמרים.
  3. נמתין בערך 5-10 דקות עד שהשמרים יתפחו ויתחילו לבעבע.
  4. נוסיף את הביצים, שמן הזית והחומץ ונתחיל לערבב עד שהתערובת מתאחדת.
  5. נלוש את הבצק במשך כ-5 דקות. הוא עשוי להיות מעט דביק, אבל זה בסדר, זו הנמנעה!
  6. נעביר את הבצק לקערה משומנת ונכסה במגבת. ניתן לו לתפוס מקום לחצי שעה.
  7. לאחר שהבצק התפשט, נוציא אותו מהקערה, נבצע קיפול או שניים כדי להוציא את האוויר ונעצב אותו ככיכר או לחמניות.
  8. נניח את הלחם על תבנית אפייה, ונשאיר אותו מכוסה למשך 20 דקות נוספות.
  9. בזמן הזה, נחמם את התנור ל-180 מעלות.
  10. נאפה את הלחם במשך 40-45 דקות עד שהלחם זהוב ויציב למגע.
  11. לאחר האפייה, נשאיר את הלחם להתקרר על רשת, ונחכה בסבלנות!

ובזמן שאתם ממתינים להתקררות, תוכלו לדמיין את הביס הראשון בלחם הממכר הזה. משתלם לחכות, נכון?

תוספות ושדרוגים אפשריים

על מנת להבטיח שהלחם שלכם יהיה אגדי, יש כמה שדרוגים מעניינים שניתן להוסיף:

  • כדאי לשקול להוסיף זיתים קצוצים או עשבי תיבול כמו רוזמרין או טימין לתערובת הבצק.
  • תוספת של גבינות שונות כמו פריזאי או פטה יכולה להעניק ללחם טעמים חדשים ומרגשים.
  • מומלץ לנסות להוסיף אגוזים קצוצים או גרעינים, שיעניקו קריספיות למרקם.
  • ועוד דבר קטן: היום ישנם המון מתכונים בריאים! אפשר למצוא קמחי תפו"א דלי פחמימות המוסיפים לעונג הבריאות.

שאלות ותשובות

האם אפשר להחליף את קמח תפוחי האדמה בקמחים אחרים?
שימוש בקמח תפוחי אדמה חשוב כדי לשמור על המתכון ללא גלוטן. אם תרצו, תוכלו לנסות עם קמח תפו"א נוסף, אך לא כולם משיגים את התוצאה הרצויה.

כמה זמן אפשר לחכות עם הבצק לפני האפייה?
רצוי לא לחכות יותר מכשעה לפני האפייה. אם הבצק ימתין יותר מדי, השמרים עלולים למצות את עצמם, ואתם תקבלו לחם שטוח ולא משגע.

אני טבעוני. איך אני יכול לשדרגו את המתכון?
החלפת הביצים בזרעי פשתן טחונים או רסק תפוחים תתן לכם תוצאה מעולה. הן משמשות כחומר מגבש שחשוב למבנה הלחם.

למה חשוב להשתמש בחומץ במתכון?
חומץ מסייע לקרם את הבצק ולשפר את המרקם שלו, מה שמביא לתוצאה אוורירית ומגוון טעמים מעניין.

האם ניתן להכין את הלחם יום מראש?
בוודאי! ניתן לאחסן את הלחם במקרר בתוך ניילון או קופסת אחסון אטומה, ואז לחמם אותו לפני ההגשה.

איך אני יודע אם הלחם מוכן?
כשהלחם זהוב למראה והקול שהוא משמיע כשנוגעים בו אדיש ולא עמום – זה סימן טוב!

מה לעשות אם אין לי מים פושרים?
לא לדאוג! פשוט השתמשו במים חמים, ותוודאו שהם לא חמים מדי למגע, כדי לא להרוס את השמרים.

איך אפשר לשמור על הלחם פריך מבחוץ ונימוח מבפנים?
לאחר האפייה, חשוב להניח ללחם להתקרר על רשת אוויר. זה שומר על הקליפה קריספית.

האם המתכון הזה יכול להתאים לילדים?
בהחלט! הילדים שלכם ייהנו לגמרי מהלחם המרשים הזה, במיוחד אם תוסיפו טעמים שהילדים אוהבים, כמו גבינה מגוררת.

מה ניתן להכין עם הלחם הזה?
אפשר להכין ממנו סנדוויצ'ים, טוסט עם גבינה מותכת, או פשוט להגיש אותו עם זיתים וגבינות על שולחן השישי!

אז ככה, חברים! עכשיו יש בידיכם את המתכון המושלם ללחם מקמח תפוחי אדמה ללא גלוטן. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כדי שגם הם יוכלו ליהנות מהחוויה המדהימה הזו. בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *