מאפינס קישואים וגבינה – מתכון טעים ומפתיע!

מאפינס קישואים וגבינה מדהימים – מתכון שיסובב לכם את הראש!

אם אתם מחפשים את המאפינס המושלם שיגרום לכם ללקק את האצבעות, הגעתם למקום הנכון! מתכון זה אינו סתם מתכון למאפינס; מדובר במאפים שמשדרגים את כל ארוחה. עם טעם אגדי של קישואים וגבינה הטרייה, כל ביס הוא פשוט מעלף. תארו לעצמכם את השילוב: הקישואים הרכים והעסיסיים בפנים, הגבינה הנימוחה שמחבקת את כל המאפין ומעניקה לו את הטאץ' המושלם. זה כל כך טעים, שזה כמעט משגע. אתם בטח שואלים את עצמכם – איך זה אפשרי? בעזרת המתכון שלנו, זה בהחלט אפשרי!

זמן הכנת המתכון: 30 דקות, רמת קושי: בינונית, מנות: 12 מאפינס

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן אפייה: 15 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 12 מאפינס

הרכיבים הדרושים

לפני שניגש לשלב ההכנה, בואו נוודא שיש לכם את כל מה שאתם צריכים כדי להכין את המאפינס המהממים הללו:

  • 2 קישואים בינוניים (כ-300 גרם), מגורדים
  • 1/2 כוס גבינת פטה מעודנת
  • 1/2 כוס גבינת מוצרלה מגורדת
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/4 כוס חלב
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כוס קמח חיטה מלא (או קמח כוסמין)
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית כמון (לא חובה, אבל זה מוסיף טעם מרענן)
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה (בתוספת לא חייבת, אבל מומלצת)

תוספות נוספות שיכולות להתאים: זיתים שחורים קצוצים או פרוסות רצועות פלפל קלוי. תוספות אלו יספקו טעם נוסף ויגרמו למאפינס להיות אפילו יותר משגעים!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשהכנתם את כל המרכיבים, הגיע הזמן לעבור לשלבים ההכנה. בואו נתחיל!

  1. חממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. בתוך קערה גדולה, מערבבים את הקישואים המגורדים עם מעט מלח ומניחים ל-10 דקות על מנת לשחרר נוזלים.
  3. מעבירים את הקישואים למסננת ובצורה נמרצת לוחצים עליהם כדי להוציא את הנוזלים העודפים.
  4. בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים, החלב ושמן הזית עד שהתערובת חלקה.
  5. מערבבים את הקישואים המגוללים לתוך התערובת الرטובה.
  6. מוסיפים את קמח החיטה, הסודה לשתייה, והמלח ומערבבים עד שהתערובת רטובה אך ללא גושים.
  7. לבסוף, מוסיפים את הגבינות והפטרוזיליה ומערבבים שוב. הניחו לתערובת לנוח כחמש דקות.
  8. מעבירים לתבניות מאפינס משומנות מראש.
  9. אופים במשך כ-15 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים ומקפיצים כאשר לוחצים עליהם nhẹ.
  10. מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר מעט לפני שמעבירים לרשת קירור.

כשהמאפינס יוצאים מהתנור, הם משדרים ריח משגע שמזמין אתכם לעשות צעד ראשון ולקחת ביס! זהו זמן נהדר להביא חברים או משפחה ולחלוק את הפלא המתוק הזה.

שדרוגים אפשריים למתכון

כדי להוסיף עוד טוויסטים למתכון, הנה כמה רעיונות לשדרוגים:

  • מוסיפים חתיכות של עגבנייה מרהיבה לקבלת צבע וטעם נוסף.
  • אפשר לשדרג את הגבינות: גבינת מוצרלה עם גבינת צהובה חריפה, תיצור טעם מיוחד ומענג.
  • כדאי לשלב ירקות נוספים כמו גזר מגורר או פלפלים קלויים לקבלת צבעים מרהיבים.
  • תבלינים כגון זעתר או אורגנו יוסיפו ניחוח טעים ודהרני.

שאלות ותשובות

מה המאפינס הללו מתאימים לאכול?
מומלץ לאכול אותם כחטיף, לארוחת ביניים או אפילו בשולחן הערב. הם מצוינים גם כקינוח!

האם אפשר להכין את המאפינס ללא גלוטן?
בהחלט! כדאי להשתמש בקמח תפו”א או בקמח שקדים.

האם ניתן להוסיף דגים למאפים?
בהחלט! ניתן להכניס מעט טונה או דג סלמון שיגרום למאפינס להיות גם בריאים וגם טעמים.

מה ניתן לשים במקום הגבינה הצהובה?
אפשר לשים גבינה צהובה אחרת או אפילו גבינת שמיר שלא מכילה חלב.

האם אפשר לשמור את המאפינס במקפיא?
בוודאי! ניתן לשמור במקפיא למשך חודש, רק להקפיא לפני שהמאפינס מתקררים לגמרי.

כמה זמן נשארים המאפינס טריים?
אם שומרים אותם בשקית אטומה, הם יכולים להחזיק מעמד במקרר כמה ימים.

האם ניתן לשנות את כמות הקישואים בהתאם?
בהחלט, אפשר לשים יותר או פחות קישואים לפי הטעם האישי שלכם.

מה ניתן לשים במקום ביצים עבור גרסה טבעונית?
אפשר להשתמש בממרח פשתן (1 כף ממרח פשתן עם 3 כפות מים) כתחליף מצוין!

כמה השקעה יש להספיק?
כל המצרכים זולים יחסית וישר מחזקים חווית בישול זולה ומפנקת.

האם יש לשים לב למשהו מיוחד בזמן ההכנה?
לא לשכוח לסחוט את הקישואים מהנוזלים – כי אחרת, המאפינס ייצאו מאוד רטובים!

עכשיו, כאשר אתם יודעים איך להכין את המאפינס הקישואים וגבינה המדהימים הללו, אני מקווה שתשתפו את המתכון עם חברים שלכם, כי דברים טובים צריך להפיץ! הכינו את המאפינס האגדים הללו ותיהנו מכל ביס!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *