מוסקה עם בשמל: המתכון המושלם שכולכם צריכים לנסות!

מוסקה משגע עם רוטב בשמל – מתכון בלתי נשכח!

חשבתם על מנת שמצד אחד תהיה לכם חוויה מרהיבה וטעימה, ומצד שני גם קצת נוסטלגיה מהילדות? הכירו את המוסקה המדהימה שלנו! מדובר במנה מענגת הכוללת שכבות של חצילים, בשר טחון, רוטב עגבניות ועוד כוכב חשוב – רוטב בשמל שמופיע כאן כדי להביא את כל זה לגבהים חדשים. כלbite ותסכימו איתי – מדובר במנה מדהימה, ממכרת, שמשתלבת בקלות בכל ארוחה וגם מהווה פתרון מצוין כשיש אורחים. פשוט, שימו לב מה קורה סביב השולחן כשאתם מגישים מוסקה כזו! המבט המרוגש בעיניים של האורחים שלכם שווה הכל.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: כשעה וחצי.
  • רמת קושי: בינונית.
  • מנות: ל-6 סועדים.

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, כדאי שנכיר את המצרכים המעניינים שלנו. זה הזמן לדוגמה לכנס פעמיים או לשלוש מתכון המצוין הזה. והנה הרשימה המענגת:

  • 2 חצילים בינוניים, חתוכים לפרוסות (סוף סוף נצליח להרגיש שכולם אוהבים ירקות).
  • 500 גרם בשר טחון (מעוף או בקר, תלוי בהעדפות שלכם).
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק (אבֵּל לא רשמתי ריחות, אז עליכם לדמיין אותם).
  • 3 כפות שמן זית (כי מה היה החיים בלי שמן זית?).
  • 2 כפות רסק עגבניות (לא חייבים לשים כמובן, אבל אנחנו רוצים את הבסיס מאוד-מאוד טעים).
  • 1 פחית עגבניות מרוסקות (אפילו הרוטב יכול להיות לידך).
  • 2-3 שיני שום כתושות.
  • 1/2 כפית אורגנו יבש.
  • מלח ופלפל לפי הטעם.
  • גבינת מוצרלה מגורדת (לא רואים מוסקה עם גבינה ולב מנותק).
  • לרוטב בשמל: 100 גרם חמאה, 100 גרם קמח, 1 ליטר חלב, מלח, מוסקט טחון וגבינת פרמזן מגורדת.

מרכיבים חלופיים

למי שבוחר במסלול בריא, אפשר להשתמש בבשר הודו טחון שיצא דל הפחמימות. ואם תרצו גרסה טבעונית, חצילים קולים עם טופו יהיו מתאימים להרחבת השיחה (וגם טעמים נהדרים). שימו לב לשימוש בקמח ללא גלוטן אם זה מה שחשוב לכם.

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו כל מה שצריך, הגיע הזמן להכין את המוסקה המשגע הזה שלמדנו לחשוב עליה ש – רגע! יש לכם בדיחות על מוסקה? זה הזמן. בואו נתחיל, ותשאלו את עצמכם – “מה יכול להשתבש?”.

  1. תחילה, נניח את פרוסות החצילים על רשת, נפזר מלח ונשאיר שיספגו לחות לפחות 30 דקות.
  2. לאחר חצי שעה, נשטוף את החצילים במים ונייבש היטב בעזרת מגבת.
  3. נקיף את החצילים בשמן זית ונכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך כ-20 דקות עד שיהיו רכים וזיכרונם ייעלם (ז"א, לא נרגיש יותר לכשהם ייחדלו מלהיות קשים).
  4. בזמן שהחצילים מתבשלים, נתחיל להכין את הבסיס – נבשל את הבצל והשום במחבת עם שמן זית עד שהבצל משחים מעט.
  5. נוסיף את הבשר הטחון ונבשל עד שהבשר מתבשל ויש לנו צבע אחיד.
  6. מתוך הפרי, נוסיף רסק עגבניות ועגבניות מרוסקות, אורגנו, מלח, ופלפל. נבשל עוד 10 דקות.
  7. נעבור לרוטב בשמל – נמס את החמאה במחבת על חום בינוני.
  8. נוסיף את הקמח בהדרגה – עד התערובות ייראו כמו עיסה.
  9. לאחר מכן, נוסיף את החלב בהדרגה, נמשיך לערבב עד שהרוטב מסמיך.
  10. נוסיף מלח ומוסקט ונעביר לאש נמוכה.
  11. בעזרת רמקול מוזיקה, נתחיל להרכיב את המוסקה: שכבת חצילים, רוטב בשר, שכבת חצילים שוב ורוטב בשמל עם גבינת פרמזן מלמעלה (תשאירו מקום לחלום על גבינה נוספת).
  12. נכניס לתנור בחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות עד שיהיה זהוב מלמעלה.
  13. נשאיר את המוסקה להיתקרר כחצי שעה ואז נחתוך ונתענג!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כאשר מגיעים לשלב הסופי, אפשר לגוון בכל כך הרבה דרכים! מוסקה עם שכבת פסטה בבסיס יכולה להיות חידוש מושלם. אפשר גם להוסיף זיתים, צנוברים או אפילו חסה קצוצה למעין סלט בצד! אם אתם בקטע של חריף, למה לא להוסיף כמה פלפלים חריפים לתערובת הבשר? הכל אפשרי.

שאלות ותשובות

איך מסננים את הבשר לפני השימוש במתכון?
בדרך כלל, אני מבשל את הבשר ומסנן את השומן שבו. אני מכין את הרוטב כך שהטעמים חזקים והבשר מדבר לבד.

מה כדאי לעשות אם המוסקה לא נחתכת טוב?
הסיבה היא מרגישה נוזלית? תנו לא טיפה להתקרר. וכמובן, שכחתם להמתין על פני השולחן לפני שאתם מתכוונים להנחית אותה על הצלחות!

אי אפשר להיות בלי חצילים?
כמובן! חצילים הם הלב של המוסקה. עם כל כך הרבה שמן זית, גם זוקיני יכול להיכנס לתמונה.

מה ההבדל בין מוסקה לרביחו?
מוסקה היא שכבות שונות, ורביחו היא ביסים מפורסמים – או קציצות – אפשרויות רבות!

מה הטכניקה למוסקה לרוטב בקר?
תשקול להתכוון לרוטב טעים באמת, עם רוטב עגבניות, ומשטח של גבינת פרמזן.

מתי התהליך מתמודד עם דל דג?
תמיד יש לבצע דגים פיקחים לשמירה ולא ללקק את האצבעות – דגים לבנים יכולים להיות גם מרכיב שיש בו הרבה טעמים.

אפשר להכין את המוסקה יום מראש?
בטח! שמרו במקרר לאחר ההכנה (תשאירו את הרוטב בשמל מבלי לחמם) והחום אומנם ישתבח במקרר.

האם ניתן להקפיא מוסקה?
אחלה שאלה! מוסקה מחזיקה מעמד היטב בהקפאה, כל עוד יחידים את השכבת הגבינה לשמירה על טריות.

מה מתאים להיות בצד עם המוסקה?
הסלטים היו נפלאים! סלט יווני או סלט תפוחי אדמה מתפעל הבודק הידידות.

מה לדעתך ש kam בתה?!
תמיד צריך לדאוג שיהיה יין אדום כמו אוכל הבית שלנו. 😉

אם אהבתם את המתכון הזה כמו שאני אוהב אותו, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות! תהנו מכך ואל תשכחו לשתף אהבה לאוכל! תבלו, חברים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *