פיתה עיראקית מתכון – הפיתות הכי רכות שתכינו בבית!

פיתה עיראקית – מתכון שמשגע את החושים

עכשיו, כשחושבים על פיתה עיראקית, מתמלאים בזיכרונות של ארוחות משפחתיות חמות ובשורות של אנשים המתאגדים סביב שולחן עוטף באווירה של חום ואהבה. פיתה שאתם מכירים, אך האם אי פעם ניסיתם להכין אותה בעצמכם? המתכון המדהים הזה הולך לשדרג את המפגשים שלכם, למלא את הבית בריחות משגעים ולעורר את הטעמים התוססים של המסורת. עם תוספות נדיבות, פיתה זו עשויה להיות המושלמת שתרצו לשתף עם כולם. אתם מוכנים להרפתקה במטבח? בואו נצלול יחד למטבח!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 90 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • כמות מנות: 8 פיתות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כשאתם מחככים את הידיים בהתרגשות לקראת שלב ההכנה, בואו נצטייד בכל מה שאנחנו זקוקים לו כדי להפוך את הפיתה שלכם לאגדה. התחלנו!

  • 500 גרם קמח חיטה מנופה
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 25 גרם שמרים טריים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית
  • קמח לפיזור

חשוב להדגיש שבחירה בקמח איכותי מאוד תשפיע על התוצאה הסופית. אם אתם רוצים גרסה דלת גלוטן, תוכלו לנסות לשלב קמח תפו”א או קמח שיבולת שועל.

שלבי ההכנה

עכשיו, הגיע הזמן להפעיל את הידיים ולשדרג את המצב הרוח במטבח! כך עושים את זה:

  1. לשבור את השמרים לקוביות ולהניח בקערה עם המים הפושרים, הסוכר והשום. לערבב היטב ולחכות עד שהשמרים יתססו.
  2. להוסיף את הקמח בהדרגה, לערבב עם כף עד שנוצרת בלילה.
  3. להוסיף את השמן ומלח וללוש בידיים או במיקסר במשך כ-10 דקות, עד שהבצק יהיה חלק וגמיש.
  4. להניח את הבצק בקערה עם מעט שמן, לכסות ולהתפיח במשך שעה במקום חמים.
  5. לאחר שהבצק התפח, לחלק אותו ל-8 כדורים שווים.
  6. לשטח כל כדור ליצירת פיתה בקוטר של כ-15 ס"מ.
  7. לחכות 30 דקות נוספות להתפחה שנייה, עד שהפיתות יגדלו.
  8. לחמם תבנית או כיריים על חום גבוה, ולהניח פיתה אחת על התבנית. לבשל 2-3 דקות מכל צד עד שהפיתה תופס צבע חום.
  9. לשמור את הפיתות המוכנות בשקית מנה על מנת לשמור עליהן רכות.

לאחר שסיימתם להכין את הפיתות, אתם יכולים לראות איך הן מתנפחות בהצלחה. זה תמיד מרגש לראות את כל העבודה הקשה משתלמת.

אופציות חלופיות

אם אתם מחפשים ליצור מגוון גרסאות של הפיתה העיראקית, יש כמה שדרוגים מותאמים. לדוגמה:

  • לגרסה טבעונית, שימו לב להימנע מהשמן ושדרגו עם שורש ג'ינג'ר מרוסק.
  • לגרסה דלת גלוטן, ניתן להשתמש בקמח תפו”א.
  • אפשר להוסיף לתערובת עשבי תיבול קצוצים, כמו פטרוזיליה או נענע, ליצירת פיתה aromatically differently.

שדרוגים ותוספות אפשריות

כשהפיתות שלכם מוכנות ונפלאות, מה אתם עושים איתן? הרי כל פיתה היא פוטנציאל לצלחת שלמה! רק יד שופעת של מגוון אפשרויות תוכל לגרום לכם להבין עד כמה הפיתה הזו אגדי.

  • מילוי עם חומוס וטחינה – המשגע לדעתי הוא לחטוף פיתה חמה ולהניח עליה חומוס וסלט ירקות קצוץ.
  • פיתות ממולאות בבשר טחון מתובל, ברוטב עגבניות עם תבלינים – זה בהחלט עוד נקודה לזכותכם.
  • אפשרויות טבעוניות כמו טופו מוקפץ עם ירקות – ובתוך הפיתה, זה ממש כמו טעמים שמחכים להיחשף.
  • להניח רצועות סלמון מעושן עם אבוקדו ושום – קחו את הפיתה הזו לרמה הבאה!

שאלות ותשובות

האם אני צריך להשתמש בשמרים טריים או יבשים?
תלוי מה יש ביד. שמרים טריים עושים את העבודה אבל שמרים יבשים הם כמובן קל יותר לשימוש.

איך אני יודע שהבצק התפח מספיק?
אם הפיתו הכפילה את עצמה בגובה, אתם בדרך הנכונה. זה סימן שהשמרים עשו את שלהם!

כמה זמן ניתן לשמור פיתות מוכנות?
פיתות יכולות להחזיק כמה ימים בשקית סגורה בטמפ’ החדר, או בהקפאה אם תרצו לשמור יותר זמן.

האם יש צורך ללוש את הבצק בידיים?
שימוש במיקסר יכול לקצר את הזמן, אבל לישה ידנית מוסיפה רוח מיסטית לכל התהליך!

מה קורה אם בטעות אני שמה יותר מדי מים?
אין בעיה! להוסיף קמח בהדרגה עד שמתקבל בצק אחיד.

אפשר להכין את הבצק יום קודם?
בוודאי! לשמור במקרר, והבצק בהחלט יתפח גם שם.

אילו רטבים מתאימים לפיתות?
רוטב טחינה, חומוס, או אפילו רוטב פיקון או סלסה.

מה אפשר לעשות עם פיתות מיותרות?
לפרוס לחתיכות ולטגן קלות במעט שמן, יוצרים צ'יפס פיתה משגע!

איך אני יודע שהפיתות נשרפות?
אם יש ריח חזק של חריכה, סביר להניח שחסרות כמה שניות!

מה לעשות אם הבצק לא תפח?
יכול להיות שהמים היו קר מדי או שהשמרים לא יפעלו. מומלץ לשוב על המתכון مرة נוספת.

אז אתם רואים, להכין פיתה עיראקית זה לא רק על האוכל, זה על ההיסטוריה, המסורת והחוויה המשפחתית. אם אהבתם את המתכון, אל תהססו לשתף עם חברים ובני משפחה. מי לא רוצה לגלות את המתיקות של הפיתה העיראקית בבית שלו?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *