פסטה בצבעים – המתכון שישנה את ארוחתך!

הפסטה הכי צבעונית ומשגעת שיש

שמי יובל, ואחת האהבות הגדולות שלי היא להכין פסטה. ואם יש משהו שאני אוהב יותר מפסטה, זה פסטה צבעונית! הפסטה בצבעים היא דרך מדהימה לשדרג כל ארוחה במשפחה או בחבורה, וכשאתם מפגישים בין אוכל יפייפה לאוצרות תוצרת הבית, התוצאה – מעלפת! צלחת של פסטה צבעונית משננת בזיכרון ילדות, רגעים עם חברים וגם זמן איכות עם עצמכם במטבח. ההכנה כל כך מהירה, והטעימה? וואו, היא פשוט ממכרת!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנפיק: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

הפסטה שאנחנו הולכים להכין היא לא חלק מהפסטות הרגילות שמבשלים, אלא פסטה צבעונית שתפציע באור על הצלחת. אז כדי לשדרג את המנה שלנו, קיבצנו את המרכיבים הבאים.

  • 400 גרם פסטה מכל צבע (כחולה, ירוקה, אדומה, צהובה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 200 גרם עגבניות דיצ'י קצוצות
  • פפריקה מתוקה לפי הטעם
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 100 גרם פרמזן מגורר (אפשר להמיר בתחליף טבעוני)
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ

נשמע פשוט? זה נכון! אם רוצים לעשות את הפסטה שלנו טבעונית, אפשר להמיר את הפרמזן בתחליף ירקות, ותוכלו ליהנות ממנה בריאה ומרעננת. מדהים, לא?

שלבי ההכנה

כעת נגיע לשלב הכנת הפסטה המושלמת. תנו למתכון לזרום כמו נחל שוצף, ודאגו לקחת את הזמן להרגיש את החוויה!

  1. מרתיחים מים בסיר גדול עם מעט מלח.
  2. מוסיפים את הפסטה הצבעונית ומבשלים אותה לפי הוראות היצרן עד שהיא "אל דנטה."
  3. באמצע בישול הפסטה, בפרק זמן של כחמש דקות, מחממים שמן זית במחבת גדולה.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עד שמתחילים להרגיש את הארומה.
  5. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים.
  6. מתבלים בפפריקה מתוקה, מלח ופלפל. זה הזמן להוסיף את הבזיליקום!
  7. כשהפסטה מוכנה, סננו את המים והוסיפו אותה למחבת עם הרוטב.
  8. ערבבו כל כך שכל פיסת פסטה תהיה מכוסה ברוטב.
  9. מוסיפים את הפרמזן המגורר ומערבבים שוב.
  10. מגישים על צלחת, ואפשר לפזר עוד מעט בזיליקום מעל.

טיפים לשדרוגים ותוספות

עכשיו כשיש לכם את הפסטה משגעת הזו, אפשר להוסיף תוספות שיכפילו את השמחה. אני מציע לנסות את הדברים הבאים:

  • תוספת של פירות ים: קווין לובסטרים או שרימפס הם שדרוגים מהממים.
  • פירות יבשים: צנוברים קלויים או אגוזי מלך ישדרגו כל מנה.
  • צ'ילי חריף קצוץ למי שאוהב חריף.
  • עלים ירוקים: רוקט או תרד מוסיפים טריות יותר למנה.
  • יוגורט עזים בצד למי שאוהב טעמים חמצמצים.

שאלות ותשובות

מה מכינים אם אין פסטה צבעונית בבית?
אפשר להשתמש בפסטה רגילה, או לשדרג את הפסטה עצמה על ידי בישול במיצי ירקות טבעיים כמו סלק או תרד, שיצר צבעים ייחודיים.

אפשר גם להכין פסטה בבית?
ודאי! הכנת פסטה ביתית יכולה להיות מהנה ומספקת. כל מה שצריך זה קמח, ביצים ומעט מלח.

מה עושים אם לא אוהבים את פרמזן?
אם אתם לא אוהבים פרמזן, אפשר להמיר אותו בגבינת פטה או אפילו לא להשתמש בגבינות בכלל, ולהתמקד בטעמים של הירקות.

מהי הדרך הטובה ביותר לשמור על הפסטה שנשארה?
שמרים את הפסטה במיכל סגור במקרר למשך 2-3 ימים. אפשר לחמם במיקרוגל או על מחבת.

מה הקטניות שיכולות להתאים לצד הפסטה?
חומוס שחום, עדשים ירוקות או אפילו פולי סויה. כולם יעשירו את המנה ויתנו לה טעם חדש.

איך להכין רוטב עם עגבניות מרוסקות?
פשוט מוסיפים עגבניות קצוצות או מרוסקות ישירות למחבת עם השום ומבשלים.

איזה דגנים אפשר לשים בפסטה?
ניתן לשים שליש כוס קינואה או אורז ת Brown כחלק ממשק הפסטה. ותסיימו עם מנה ככה משגעת!

האם אפשר לשתף את המתכון?
כמובן! נמליץ לכולם להכין יחד ולשתף את התוצאות ברשתות החברתיות עם החברים והמשפחה!

מה עשיתי כדי לאזן את הטעמים?
היצירתיות מותרת בזה. אפשר לשלב חומץ בלסמי ביד נדיבה, או לנסות את מוס שוקולד כהה שהופך את החוויה למתקתקה.

אפשר להכין את הפסטה מראש?
בהחלט! הכנת הפסטה לפני הזמן יכולה לחסוך לך עד שני ימי עבודה. פשוט חיוונו עם יכולת החימום מחדש.

אז קדימה, נתחיל במלאכה ונראה שהפסטה הזו תהפוך ללהיט בכל בית. שתפו את המתכון עם חברים, משפחה, וגם ברשתות החברתיות, כי זה המתכון הכי משגע שהכנתם אי פעם. תדהרו באומץ להוסיף צבעים וריחות לארוחות שלכם ואל תשכחו ללקק את האצבעות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *