הפשטידת חצילים ופטריות המדהימה – מתכון שיגרום לכם ללקק את האצבעות
אז מה קורה כשחצילים ופטריות נפגשים? קורה פה משהו מעלף! מדובר בפשטידה שמשלבת בצורה מושלמת את המתיקות של החצילים עם העושר של הפטריות. היא נימוחה, טעימה, ובעיקר – ממכרת. זהו מתכון שמזכיר לנו את הבית, את המטבח של סבתא ואמא, ומביא איתו את כל התחושות המוכרות והריחניות שגורמות לנו לרצות לאכול עוד ועוד. הפשטידת חצילים ופטריות היא לא סתם מנה, היא תמצוגה שופעת של טעמים ומרקמים, ואתם הולכים להזכיר לעצמכם מדוע זה כל כך אהוב!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- כמות מנות: 6-8 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפשטידה המעלפת הזו, אתם הולכים להזדקק לאוסף מהנה של מרכיבים:
- 3 חצילים בינוניים
- 300 גרם פטריות, קצוצות (מבחר פטריות יוצר טעמים שונים – שימו לב!)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 ביצים
- 100 גרם גבינת פטה (עבור טעם מדהים נוסף)
- 100 גרם קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
- שום קצוץ – 2 שיניים
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שימו לב, אם אתם מעדיפים גרסה טבעונית, אתם יכולים להמיר את הביצים ב-3 כפות של חצי אבוקדו מרוסק. הוא יוסיף גם שמן וגם טעם!
שלבי ההכנה
לאחר שהכנתם את כל המרכיבים המדהימים האלו, הגיע הזמן להתחיל בהרפתקה הקולינרית שלכם.
- חוצים את החצילים לאורך, מניחים אותם בתבנית ומוסיפים מלח. מניחים להם לנוח במשך 15 דקות.
- בינתיים מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שהוא הופך לשקוף.
- מוסיפים את הפטריות למחבת ומטגנים עד שהן מתרככות, כ-10 דקות.
- סוחטים את החצילים ולאחר מכן קוצצים אותם דק.
- מכניסים את החצילים, הפטריות והבצל לקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצים, גבינת הפטה, קמח, שום ופטרוזיליה ומערבבים היטב עד שהתערובת אחידה.
- מחממים מחבת עם שמן או חמאה, ושופכים לתוכה כף מהתערובת. מטגנים עד שהפשטידה משחימה מכל צד.
- מורידים מהמחבת ומניחים על נייר סופג כדי לספוג שמן עודף.
- מגישים עם רוטב תפו”א או יוגורט!
אחרי שביצעתם את כל השלבים, הפשטידה שלכם מוכנה – ממכרת ולא תיאמן! עכשיו רגע של סבלנות – לתת לפשטידה להתקרר טיפה לפני שאתם פוגעים בה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמו כל מנה טובה, גם כאן אפשר וכדאי להתנסות ולהתאים אישית לטעמים שלכם. הנה כמה רעיונות שיכולים להפוך את הפשטידה לכזו שמרגישה כמו מסע קולינרי מדהים:
- תוספת של זיתים קצוצים – מוספת מליחות מרעננת.
- קצת פפריקה מתוקה או חריפה לתיבול מושלם.
- גבינת מוצרלה – תוספת חלבית נהדרת שתהפוך אותה לאוורירית יותר.
- שדרגו אותה לפשטידת ירקות, תוסיפו גזר קלוי או קישואים – כל מה שעולה על דעתכם.
שאלות ותשובות
מה אפשר להגיש עם הפשטידה?
פשטידת חצילים ופטריות מצטיינת בליווי סלט ירוק טרי לצד חומוס או טחינה. תקבלו עצירותיות שלא תתחרטו עליה.
האם אפשר להכין מראש?
אכן! הפשטידה נשמרת היטב במקרר במשך כמה ימים, וכשהיא מצוננת, הטעמים רק מתעצמים. אפשר גם להקפיא אותה.
האם יש רכיבים חלופיים שאפשר להשתמש בהם?
בהחלט! כמו שציינו קודם, גבינת פטה יכולה להיות מוחלפת בגבינת סויה לגרסה טבעונית, ואפשר להוסיף קישואים או דלעת מהעונה.
מה עושה את הפשטידה כל כך ממכרת?
בעיניי, השילוב בין החצילים המתקתקים לפטריות הטריות, עם התיבול הנכון, יוצר איזון טעמים שאין לו תחליף. זה כמו חיבוק חם של טעמים!
מה הטריק לפשטידה נימוחה?
פרט למרכיבים, חשוב למקד את זמן הבישול ולשחית את הפשטידה עד שהיא משתחררת בקלות ממנה – בדיוק כמו שתצטיינו בשיחה עם חברים!
האם אפשר להכין את הפשטידה בתבנית?
בהחלט! ניתן לכוון לתבנית אפייה ולהכין פשטידה גדולה – רק שימו לב שהזמן במילוי יגדל.
מה הפשטידה הכי טעימה שאני יכול להכין?
זו השאלה המושלמת – הפשטידה המעלפת הזו והאהובה עליי ביותר היא זה, אבל נישאר פתוחים לרעיונות חדשים!
מה הם הטיפים קדימה?
עשו ניסויים והתנסו עם מרכיבים שונים! לא הכול חייב להיות על פי הספר – תרגישו חופשיים ליצור.
האם ניתן לשמור פשטידה ליום למחרת?
כמובן! היא טעימה בטירוף ביום למחרת, חמם אותה שוב במחבת ולא תרגישו שהיא הייתה במקרר.
מה קורה אם אני אוהב חצילים אבל לא סובל פטריות?
אל דאגה, אתם יכולים להכין את הפשטידה תוך שימוש בחצילים בלבד. היא תצא מדהימה לא פחות!
נשמע מדהים, נכון? אנחנו ממליצים לכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולפנק את החברים בטעמים החדשים שאנחנו הכנו לכם. בהצלחה והמון הנאה במטבח!