ציפוי שוקולד לעוגה פרווה עם שמן שכבש את כולם

ציפוי שוקולד לעוגה פרווה עם שמן

דמיינו את המצב: עוגה רכה, עשויה באהבה רבה, אשר יצאה מהמ oven ומהרגע הראשון שחתכנו לפרוסה, ניחוחות משגעים ממלאים את המטבח. וכשהגיעה השעה להפוך את העוגה הזאת למושלמת, אנחנו שמים לה ציפוי שוקולד פרווה – מדהים! מדובר על מגע הקסם האחרון שיקפיץ את העוגה שלנו לרמות שלא הכרתם. ציפוי שוקולד עשיר, מתוק וקרמי, שקצת טעים לנו יותר מידי. אם אתם מחפשים את המתכון המושלם לציפוי שוקולד, הגעתם למקום הנכון! בסופו של התהליך יהיה לנו ציפוי שמן שוקולד, שיהפוך כל עוגה למעלפת.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן קירור: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

אתם תתמוגגו מהמרכיבים הפשוטים והבריאים שיכולים להיכנס להרכב המתכון הזה. אני ממליץ על רכיבים איכותיים שיעשו את ההבדל.

  • 200 גרם שוקולד מריר (פרווה)
  • 100 מ"ל שמן צמחי (כמו שמן קוקוס או סויה)
  • 80 גרם סוכר (או סוכר טויסט טבעי לא ממותק)
  • 2 כפות קקאו איכותי
  • 1 כפית תמצית וניל (אגדי למי שאוהב טעם עדין)
  • כשר לפסח (אם זה זמן החג או סתם כי רוצים להשתעשע)

אם יש צורך, אפשר לשדרג את המתכון עם כמה מרכיבים שיכולים להוסיף טעמים שונים: אגוזים קצוצים, מרציפן מקולפן או אף תוספת של אייריש קרים אם רוצים לגרום לכך שיהיה משגע!

שלבי ההכנה

אם חשבתם שזה יחסוך הרבה טינוף במטבח – אתם צודקים. שלב ההכנה פשוט וקל.

  1. ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מארי. שימו לב לא לשרוף את השוקולד, אחרת הוא יתקשה!
  2. מוסיפים את השמן ומערבבים עד שהשוקולד והס油 מתמזגים היטב.
  3. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהכל נמס ויוצר תערובת חלקה.
  4. מוסיפים את הקקאו וטעם הווניל ומערבבים שוב עד שהתערובת חלקה.
  5. מניחים לתערובת להתקרר כחצי שעה, רק כדי שהציפוי לא יימשך מיד על העוגה.
  6. עושים חור קטן במרכז העוגה ומתחילים לשפוך את הציפוי בעדינות על פני העוגה.
  7. מחכים כמה דקות עד שהציפוי יתקשה.

אופציות נוספות לציפוי

מחפשים אפשרויות לשדרוג הציפוי? אפשר לחשוב על מעשיית קישוטים שונים כמו שבבי אגוזים, או אפילו לפזר קקאו מעל אחרי שהציפוי יבש.

שאלות ותשובות

האם אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום שוקולד מריר?
כן, בהחלט! שוקולד חלב יעשה את הציפוי מתוק יותר, אבל שימו לב שקרמיות הנוגט לא תחסר.
מה אם אני רוצה להכין גרסה טבעונית?
שוקולד מריר לרוב זמינים כטבעוניים, והס油 יכול להיות שמן קוקוס מופק, או כל שמן צמחי אחר.
האם הציפוי הזה מתאים לעוגות קיץ?
אין ספק. הציפוי הזה פותח במיוחד למטרות כאלה, גבוה ואוורירי.
איך אני יכול למנוע מהציפוי להיות שומני מדי?
נכון, איזון חשוב כאן. כדאי להוסיף כמות קטנה של קקאו כדי לפצות על זה.
כמה זמן יכול להחזיק ציפוי שוקולד במקרר?
לפחות שבוע, אבל אם תוסיפו קישוטים רטובים, אז עד 3-4 ימים.
האם אפשר לחמם את הציפוי מחדש?
תמיד אפשר לחמם, אבל בשום אופן לא להגזים עם הזמן במיקרוגל.
האם אני יכול להשתמש בתמצית טעם אחרת?
בוודאי! תמציות של מנטה או שקדים יכולות להיות אפשרויות מעניינות.
האם ניתן לשמור את הציפוי הזה בהקפאה?
באופן עקרוני כן, אבל אחרי ההקפאה מתפרקות תכונות השוקולד ולכן כדאי להשתמש בו בהקדם.
מתי הכי טוב למרוח את הציפוי על העוגה?
לאחר שהעוגה התקררה לחלוטין. ככה אנחנו שומרים על קונסיסטנציה טובה.

אז אחרי שהשתכנעתם כמה שהציפוי הזה מדהים, אני מזמין אתכם לשתף אותו עם חברים, לנסות להכין אותו בעצמכם, ולספר לי איך יצא. אין דבר יותר משמח מאשר לחייך עם עוגה פרווה מדהימה וציפוי שוקולד שמחכה לכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *