קציצות על האש מתכון שיביאו טעמים מדהימים

קציצות על האש המתכון המושלם לחורפים והקיץ

יש משהו באווירה של קיץ ישראלי שבאמת משגע. השמש, הבריזה, והריחות המיוחדים שעולים מהגריל – כל אלה יחד מדברים על קציצות על האש. אם חיפשתם מתכון שיגרום לכם ולמשפחה שלכם לחייך, הגעתם למקום הנכון. הקציצות הללו, שהם מדהימות, ממכרות ועם טעם שיאלץ אתכם ללקק את האצבעות, הם הדרך המושלמת לשדרג את כל ארוחה. ותאמינו לי, תצליחו לגרום לכולם לבקש עוד!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי ליצור את ההצלחה הקולינרית הזאת, אנו זקוקים למגוון רכיבים פשוטים שישדרגו כל קציצה למשהו אגדי. המתכון הזה לא רק קלאסי אלא גם בריא – משובץ טעמים ייחודיים שמוסיפים לכל ביס נופך מיוחד.

  • 500 גרם בשר טחון (עגל/עוף)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס סומסום (אפשר להמיר גם באגוזים קצוצים)
  • 1 ביצה
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • מלח ופלפל לפי הטעם

חשוב לציין שאתם יכולים לשדרג את הקציצות עם תוספות כמו צ'ילי, קנמון, או אפילו כמון. קציצות על האש עם נגיעות מזרחיות מוסיפות טאץ' חדש למנה!

שלבי ההכנה

כשאתם עם הידיים במערבל, זה הזמן לנצל את הדמיון ואת הכישרון שלכם בבישול! לכו על זה!

  1. מניחים את הבשר הטחון בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ושיני השום.
  3. טורפים את הביצה ומוסיפים לקערה.
  4. זורקים פנימה את הפטרוזיליה הקצוצה.
  5. מוסיפים את פירורי הלחם ואת הסומסום.
  6. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  7. מערבבים הכול עד שהתערובת אחידה.
  8. לוחצים על התערובת ויוצרים קציצות בגודל הרצוי.
  9. מחממים את הגריל או מחבת פסים למעלה.
  10. מטגנים את הקציצות עד שהן משחימות מכל הצדדים, כ-5-7 דקות.

עכשיו, כשיש בידכם את הקציצות המעלפות הללו, תזכרו שהטעינה הטובה ביותר היא תמיד עם תחתית של לחם טרי, טחינה או סלט ירקות מרענן.

תוספות אפשריות ושדרוגים

אם אתם אוהבים לגוון גם במטבח, אפשר לשדרג את הקציצות בדרכים שונות. ניתן להוסיף קישוטים כמו רוטב יוגורט עם שום ופטרוזיליה, טחינה על אבן או אפילו רוטב עגבניות פיקנטי. אם אתם מעוניינים בגרסה בריאה יותר, נסו להכין קציצות מחלבון צמחי (כגון עדשים או קווס קווס) במקום בשר.

שאלות תשובות

מה ניתן להוסיף לקציצות כדי לשדרג את הטעם?
אפשר להוסיף לתערובת קימל, כמון או תבלינים חריפים כמו פפריקה מתוקה או חריפה. כל תוספת תיתן לדיסוננס טעמים שיבוא לידי ביטוי בכל ביס.

האם אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן?
בוודאי! ניתן לאפות את הקציצות בחום של 180 מעלות במשך כ-20-25 דקות, עד שהן משחימות, וזה שדרוג בריא וטעים.

איך יודעות שהקציצות מוכנות?
כשכל צד מקבל צבע זהוב ויפה, זו הסימן שאפשר להוציא מהמחבת או הגריל.

האם ניתן להכין קציצות מבשר אחר?
כן, בכל שלב ניתן להחליף את הבשר במיקס בשר צמחי או לעשות טבעוניות עם דליאת או קטניות.

מה העלות הכללית של כל המרכיבים?
העלות נאמדת בסביבות 40-50 ש"ח, תלוי באןקאי רכיבים ובחנויות בהן אתם קונים.

מה אפשר להכין עם הקציצות?
מומלץ ללוות את הקציצות עם סלט ירקות רענן, חלה טריה או פיתות. גם פירה של תפוחי אדמה או אורז זה מושלם!

האם הקציצות מתאימות לדיאטות שונות?
בהחלט! ניתן להכין גרסאות ללא גלוטן וכמובן יש גרסאות בריאות עם מצרכים פחות כבדים.

מה יש לשים לב לגבי קציצות למנה על האש?
חשוב להקפיד על חום גבוה כדי שהן יקבלו את הצבע היפה והטעם העשיר.

כמה קציצות יוצאות מהמתכון?
מתכון זה יוציא כ-15 קציצות, תלוי בגודל שתחליטו ליצור.

האם יש דרכים שונות לחמם קציצות שהיו שמורות במקרר?
כן, ניתן לחמם אותן על מחבת, במיקרוגל או בתנור, כל דרך היא מעולה לשמור על הטעם והמרקם.

אז ככה, אחרי ששתפנו את המתכון המטריף הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם כל החברים והמשפחה שלכם! קציצות על האש יכולות לשדרג כל מפגש או ארוחה, ודעו לכם – זה טעים בטירוף. פנקו את עצמכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *