רוסטביף בנינג'ה שמכינים בקלות ובטעם מושלם

רוסטביף בנינג'ה: המנה שתעשה לכם סוויט אוקטובר

מה יכול להיות טוב יותר מכמה פרוסות רוסטביף עסיסי שיצא מהנינג'ה שלכם? המחשבה על תבשיל עשיר, עשן קל וטעים בשילוב עם תיבול מדהים מעלה גלים של תיאבון. המנה הזו כל כך ממכרת שלא תצליחו להתאפק, תמצאו את עצמכם עם מגש שלם מולכם ולא מספיקים ליקוקי אצבעות.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמויות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 90 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, כדאי שנדבר על מה שצריך לקנות. התשובה היא שאתם תזדקקו לרשימה מפוארת של רכיבים שיהפכו את המנה הזו לאגדה בקולינריה שלכם.

  • 1.5 ק"ג רוסטביף (חלק שולי או שייטל)
  • 3 כפות מלח גס
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כף לייבה של שום (או 6 שיניים שום כתוש)
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס ציר בקר (או מים)
  • 1 שליש כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס דבש
  • 3 עלי רוזמרין (או 1 כפית תבלין יבש)

בנוסף, אתם יכולים לשדרג את המנה עם תוספות כמו פטריות, בצל מקורמל או תפוחי אדמה צלויים.

שלבי ההכנה

זה הזמן לקחת את המושכות ולראות איך עושים את הרוסטביף הזה ממש עכשיו.

  1. חממים את הנינג'ה על חום גבוה.
  2. בצלחת נפרדת, מערבבים את כל התבלינים: מלח, פפריקה, כמון, שום ושמן זית.
  3. אוהבים את הרוסטביף מכל הצדדים בתבלינים עם הידיים, מוודאים שכל פינה מכוסה.
  4. מניחים את הרוסטביף החנוט בנינג'ה עם מעט שמן.
  5. סוגרים את הנינג'ה ומבשלים במשך 20 דקות.
  6. פוקחים, מוסיפים את הציר והופכים את הבשר.
  7. מבשלים למשך 70 דקות נוספות או עד שהבשר כמעט מתמוסס.
  8. כשהבשר מוכן, מוודאים שהוא מצטנן למשך 10 דקות לפני החיתוך.
  9. חותכים לפרוסות דקות ומניחים על צלחת.

הנה לכם רוסטביף מדהים. אין כמו להכין מנות כאלה שמפיקות כל כך הרבה טעמים.

אפשרויות שדרוג

אל תגידו שאמרתי לכם שלא. עבור אחד מאלה, אתם יכולים להוסיף אותם כחלק מהמנה שלכם:

  • פטריות טריות: סוחטים, קוטעים ומטגנים בנפרד.
  • בצל חתוך לאורך: קולפים ומכרמלים על חום גבוה.
  • ירקות צלויים: תפוחי אדמה, גזרים וברוקולי.
  • רוטב ברביקיו: יוצר טוויסט עם רוטב מסורת רוסטביף, גם בריא וגם טעים.

כמשהו רחוק מחוות הקולינריה הידידות בתחנת סבתא, אני ממליץ על הגרסאות החלופיות. אם אתם מחפשים גרסה טבעונית, פשוט השתמשו בסטייק טופו, בשום והחליפו ברוטב סויה את הדבש במעט סירופ מייפל.

שאלות ותשובות

מהו הזמן האידיאלי להשרות את הבשר?
פשוט תנו לבשר להיות בחוץ לפחות 30 דקות לפני הבישול. מסננים ומעסים בו טוב את המרינדה.

איך אני יודע שהרוסטביף מוכן?
אפשר להשתמש במד חום או לבדוק את איכות הבשר. הכינו לעצמכם צלחת גדולה של רטבים למנה.

האם אפשר להשתמש בבשר אחר?
בהחלט! רנח, פרגית ואפילו פילה. כל בשר ידרוש טיימינג שונה בבישול.

מה לעשות אם הבשר יוצא יבש?
כמובן, הייתי ממליץ להניח את בשר הרוסטביף בנפרד עד שיבש. כדאי לבדוק את המדחום המומלץ שלו.

האם אני יכול להוסיף חרדל?
וכן! החרדל מאוד מתחבר יחד עם שאר התוספות כדי לדלל את המתיקות של הדבש.

מה אפשר לשתות לצד הרוסטביף?
יופי של יין אדום, בלנד קל, או יין גרנאש הולך נהדר!

האם אפשר להכין את זה בשבת?
רק לא בשבת גשום. לחבר'ה שלא מכינים כלום בשבת, תמיד ניתן להכין יום קודם!

מה עושים עם עודף רוסטביף?
כמובן שתוכלו להכין כריכים מעולים שמריחים תוצרת-בית! פשוט שימו את הבשר שינשך את הלחם.

האם אני יכול להכין את זה על האש?
כן, פשוט התפנקו עם טלטול על גריל פחם ותנורי פחם קטנים. תוסיפו טעמים משגעים.

מה עם ילדים? יאהבו את זה?
בהחלט! רוסטביף עשוי להיות מעדן שאוסר להמנע ממנו. את התכנית חייבים לבצע, הכנה נוספת לא ניחונים.

אם אהבתם את המתכון, היזהרו מהעמוד הזה על המטעמים! שתפו אותו עם חברים ורשתות חברתיות, כי זה המינימום שניתן לעשות עבור טעמי האגדי שאתם מכינים. תהנו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *