אוכל גרוזיני מתכונים שלא תוכל להפסיק לאכול!

אוכל גרוזיני: מתכונים שמבצעים פלאים בחיך!

בהיסטוריה הקולינרית של גרוזיה יש טעמים מדהימים, מתכונים ממכרים ואווירה שמזכירה את הבית. כשהשפים שלנו פותחים את הספרים, הם באמת חוזרים בזמן. הכנת מנות גרוזיניות אינה שונה מלתלות את עצמכם על טיסה בדרך לארץ קסומה, עם נופים משגעים וטעמים אגדים. אז תתכוננו, כי היום אנחנו הולכים להיכנס לעולם של אוכל גרוזיני!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

ולפני שמתחילים, חשוב לדעת שלא משנה אם זה טסצ'ודי או חינקלי, בכל מתכון יש את הנתון המיוחד שלו. הרי כל טעם נולד דרך הסיפור של המשפחה שמאחורי המתכון. בואו נכיר את הרכיבים המרכזיים:

  • 500 גרם קמח חיטה איכותית
  • 300 מ"ל מים פושרים
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 200 גרם גבינת פטה (או גבינת טעים אחרת)
  • 100 גרם חמאה זמינה
  • 2 ביצים
  • צרור פטרוזיליה קצוצה

להכנת החינקלי תוכלו להשתמש בתחליפים שיתאימו לצרכים שלכם: לעבור לגרסה טבעונית? פשוט החליפו את הגבינה בטופו מתובל. לא רוצים גלוטן? אתם יכולים להשתמש בקמח שקדים או קמח תפו”א. יצירתיות אינה נגמרת כאן!

שלבי ההכנה

כדי שהמאגד של הסיפורים והטעמים שלכם יתממש, קחו לכם כמה דקות. לעצור וליהנות מההכנה מוסיף המון! בואו ניגש לשלבים:

  1. שמים קמח בקערה גדולה ומערבבים עם מלח. במרכז הקמח צריך ליצור חלל.
  2. מניחים את השמרים והסוכר במרכז החלל ומוסיפים את המים הפושרים. מחכים כ-10 דקות שיתססו.
  3. מוסיפים את הביצים והגבינות ומערבבים בעדינות עד שהקמח מתאגד לתוך בצק.
  4. אומרים את הבצק על משטח מקומקם למשך כ-10 דקות, עד שהוא מתמזג עם האוויר ולא נדבק לידיים.
  5. מניחים את הבצק בקערה משומנת, מכסים אותו וממתינים לו שיתפוס גובה (בערך שעה).
  6. לאחר שהבצק תופס גובה, מקשיבים ללב – מרדדים את הבצק לעובייה של ס"מ ומקלפים אותו לחתיכות קטנות.
  7. יוצרים חור בחלק העליון של כל חתיכת בצק, ממלאים בגבינת הפטה ויוצרים צורת כיסון.
  8. מעלים את החינקלי על מגש משומן ומניחים לו להמתין ל-15 דקות נוספות.
  9. חממים מים בסיר ומבשלים את החינקלי (כשלרבע שעה) עד שהם מעלים בועות ומקבלים צבע זהוב. כדאי לצפות להם – תמיד טוב לדעת מה קורה עם האורחים שלכם!
  10. מעבירים את החינקלי לצלחת ומורחים את החמאה המומסת בסוף. יאי!

אחרי כל שלב, תרגישו את הקסם מתהווה מסביבכם. הטעמים החזקים, הפיצוחים שנעים בגרון כמו לחן של ריקוד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

וכל זאת מבלי לשכוח לתת הזדמנות לרעיון הסופר-מקורי שלכם לפרוץ החוצה! האם חשבתם על תוספות נוספות? סוחו (תבשיל גרוזיני מקומי עם חסה ופירות יבשים)? שעות צחוק לצד מנה מדהימה שלא נראה בה כלום! או שאפשר להכין טקיזה (מרק עדשים) שימלא את הבית בניחוחות החמימות של סבתא.

שאלות ותשובות

מהו הזמן האידיאלי למריחת חמאה על החינקלי?

אני ממליץ למרוח חמאה קצת אחרי שאתם מעבירים את החינקלי מהמים. אלו הן שניות המ לי ברגעים הכי טעימים!

למה חשוב להתסיס את השמרים לפני השימוש?

התססה מאפשרת לשמרים להגיע לרמת פעילות גבוהה יותר, ובכך למאק את הבצקרים ליותר אוורירי ונעים!

אפשר להכין את החינקלי עם קמח ללא גלוטן?

בוודאי! קמח טפיוקה, קמח אורז או קמח שקדים יכולים להיות אפשרויות מצוינות! זה לוקח קצת ניסוי וטעיה, אבל זה שווה את זה.

מה אפשר להגיש לצד החינקלי?

החינקלי נפלאים עם מנת יוגורט לצד, או עם סלט ירוק מרענן שיוסיף freshness אוורירי למנה.

האם ניתן להקפיא את החינקלי?

כן! אפשר להקפיא את החינקלי לאחר טעימה ראשונית, להפשיר אותם בבוקר ולבשל מחדש – זה בטח יפתיע את האורחים שלכם!

מה ניתן לשים בתוך החינקלי במקום גבינה?

אוהבים פירות או תבלינים? תנסו לערבב ירקות קצוצים או בשר טחון עם תבלינים!

כיצד לאפות במקום לבשל?

אפשר להניח את החינקלי בתנור על פלטת אפיה ל-20 דקות בחום של 180 מעלות. האפייה תיתן לחינקלי טאצ' קריספי מיוחד.

מה סוד הקסם של אוכל גרוזיני?

זהו אוכל שמדבר מהלב! מדובר במסורות משפחתיות שעברו מדור לדור, וכל מסעדה מכינה את המתכון בשיטה הפלילית שלה!

האם אפשר להכין את הבצק מפחמימות אחרות?

בהחלט. השימוש בקמח תפו”א או קמח חומוס יכולים לתת טוויסט מעניין!

מה טווח הזמן שבו אפשר להגיש את החינקלי?

החינקלי הכי טובים שזה עתה יצאו מהמים, אבל אפשר לחמם אותם שוב ביום הבא. כולם יהיו מרותקים!

לתאם מתכון מושלם היינו צריכים לשוטף בהרבה וכחות, אז אל תהססו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם ולהתענג עליו ביחד, כי את המחשבה הזו לא רוצים לשמור רק לעצמכם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *