אומלט פטריות מושלם שיתפוס את טעם החגים

אומלט פטריות מדהים עם גבינת פטה

דמיינו את הבוקר המושלם שמעורר את כל חמשת החושים שלכם. קרני שמש רכות שנכנסות דרך החלון, ריח של פטריות מתבשלות, ומוזיקה שקטה ברקע. זה הזמן לפנק את עצמכם במאכל שהוא לא רק בסיסי, אלא משגע ומיוחד. אומלט פטריות עם גבינת פטה הוא המנה המושלמת שמתאימה לכל ארוחה: יופי במגש ואגדי בפה. היא אינה דורשת הרבה זמן הכנה, היא בריאה, והיא תמיד מצליחה להותיר את הסועדים המומים מהרגע הראשון. נכון שזה נשמע כמו הצהרה דרמטית? אבל כשתטעמו, תבינו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • סה"כ זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 2

הרכיבים הדרושים

החוכמה באומלט פטריות טמונה בשילוב המיוחד של המרכיבים. אני ממליץ להשתמש במוצרים טריים, כדי שהאומלט יהיה כל כך טעים שאתם תתמכרו אליו!

  • 4 ביצים טריות
  • 200 גרם פטריות שמפיניון – אפשר גם לשלב פטריות שיטאקי או פורצ'יני
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 100 גרם גבינת פטה מפוררת – הגבינה הזו פשוט משתלבת בצורה מושלמת
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה (אופציונלי)

מאחורי כל רכיב במתכון הזה יש סיפור קטן. פטריות השמפיניון, למשל, עשויות לשדרג כמעט כל מנה. מדובר בפטריות טעימות וקלות להכנה, שנמצאות בשווקים לאורך כל השנה. גבינת הפטה מוסיפה עושר טעים ואיזון של מלח. כל הממדים האלקטרוניים מרכיבים לנו את חוויית האכילה המגיעה עם המנה הזו.

שלבי ההכנה

כשתתחילו להכין את האומלט, חשוב לדעת שזו תהיה חוויה מאוד מהנה. ילדים, מבוגרים, כולם אוהבים את זה!

  1. במחבת גדולה, נחמם את שמן הזית על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל הקצוץ ונקלה עד שהוא שקוף.
  3. נוסיף את הפטריות ונבשל כ-5 דקות עד שהן מתרככות ומשחררות את הנוזלים.
  4. בינתיים, נפרוט את הביצים בקערה ונוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.
  5. נשפוך את הביצים המוקצפות למחבת עם הפטריות ונתפשט בעזרת כף.
  6. ננמיך את האש לאש נמוכה ונבשל עד שהאומלט מתייצב, בערך 3-4 דקות.
  7. בשלב הזה, נפורר את גבינת הפטה על האומלט.
  8. לאחר שהגבינה נמסה, נקפל את האומלט לחצי.
  9. ניקח את האומלט בעזרת תרווד ונניח על צלחת להגשה.
  10. נקשט בפטרוזיליה קצוצה (אם רוצים) ונגיש חם.

גרסאות נוספות ואפשרויות להחלפה

אומלט זה מתכון נהדר שניתן לשדרגו בקלות. אם אתם טבעונים, תוכלו להחליף את הביצים ב'אומלט מגרגרי חומוס'. כך תקבלו אומלט טעים ובריא, דל פחמימיות. ואם אתם רוצים לגוון את הטעמים, אפשר להוסיף ירקות נוספים כמו תרד, קישואים או אפילו ברוקולי!

תוספות ושדרוגים

בנוסף, אפשר לשדרג את האומלט עם ירקות קלויים, סלט ירקות קצוץ דק בצד או רוטב יוגורט אישי להרטבה. אני ממליץ גם להוסיף חרדל דיז'ון או רוטב פסטו למי שאוהב לטפח טעמים שורשיים.

שאלות ותשובות

מה ניתן להוסיף לאומלט?
מומלץ להוסיף גבינת מוצרלה קצוצה או פירות הים כמו שרימפס, שעושים פלאים עם הפטריות.

איך להגיש את האומלט בצורה מושלמת?
נחמד להגיש את האומלט עם לחם חם ופריך בצד, במיוחד לחם מחמצת טרי.

כמה זמן אפשר לשמור את האומלט במקרר?
אם נשאר מהאומלט, אפשר לשמור אותו בקופסה סגורה במקרר למשך 2-3 ימים. ריתחו אותו שוב לפני ההגשה.

האם ניתן להכין את האומלט על מחבת טפלון?
בהחלט! מחבת טפלון תסייע למנוע הידבקות ותעזור להשיג טקסטורה רכה ונימוחה.

איזה סוג פטריות כדאי לבחור?
פטריות שמפיניון הן קלאסיות אך תוכלו לשלב גם פטריות פורצ'יני קשות או פטריות שיטאקי לטעמים עשירים יותר.

האם ניתן להכין את האומלט בתנור?
כמובן! אפשר להכין מנות של אומלט בתנור על טריזי ירקות שונים.

יכול להיות שהאומלט יתגלה כיבש?
לא, אם הקפידו לטגן את הפטריות עד שהן רכות, וכשהביצים מטוגנות היטב, האומלט יוצא עסיסי.

מה אם אני רגיש לביצים?
תוכלו להכין גרסה של "אומלט חומוס" עם קמח גרגרי חומוס, שיחליף את הביצים ויתן טעם עשיר מאוד.

האם ניתן להכין את האומלט על יוקי?
אם זה סגנון הבישול שלכם, אתם יכולים בהחלט לנסות לבשל על גחלים, אך השגיחו על חום נמוך במיוחד.

האם ילדים אוהבים את האומלט?
בוודאי! אפשר לשלב ירקות צבעוניים כמו פלפלים ולקשט עם רוטב עגבניות למראה מעניין שיכול לרגש אותם.

בסוף, אם ניסיתם את המתכון שלנו ואני בטוח שתעיפו מחמאות, אל תשכחו לשתף אותו עם החברים ברשתות החברתיות, כמו שאנחנו אוהבים לעשות! אז קדימה, הרימו את המלאכה במטבח וטפחו את אהבתכם למאכלים מדהימים!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *