אוסובוקו בתנור – מתכון קל ואגדי!
דמיינו לצלול לתוך חריצי הבשר הרכים והעסיסיים, בקרם שמנת, עם ירקות שורש רכים אשר נטמעו במשך שעות בתנור. אוסובוקו בתנור הוא מתכון שלא רק משגע את החיך, אלא גם ממלא את הבית בשאר רוח ביתית נעימה שנשארת לאורך כל היום. מדובר במנה שהפכה לקלאסית בכל בית, עם טוויסט אישי שתמיד המליצו עלינו לשדרגו. והדבר הכי מדהים? אפשר להכין אותה בקלות ובמהירות!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות רמת קושי: קל מכין 4 מנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 2-3 שעות בתנור
- דירוג קושי: קל
- מגיש 4 מנות
כאשר מדובר באוסובוקו, יש לשים לב שהקרם והבשר יתמזגו יחד, ויביאו את המנה הזו למקום של מופת של טעמים. בתקופת החורף הקרירה, אין כמו מנות ביתיות שמחממות אותנו מבפנים. עם הזמן, נדמה שהמנה הזו הפכה להיות חלק מהמשפחה, כמו סבתא שיושבת איתנו בחגיגות ויוצרת זיכרונות מתוקים.
הרכיבים הדרושים
- 4 מקלות אוסובוקו
- 2 כפות שמן זית
- 1 חבילה של גזר, קלוף וקצוץ
- 1 חבילה של בצל, קצוץ דק
- 2 שיני שום, קצוצות
- 1 כוס יין לבן יבש
- 2 כוסות מרק עוף
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- תיבול כמו טימין ורוזמרין
אם תרצו להפוך את המנה ליותר בריאה, תוכלו להחליף את השמנת במוצר דל קלוריות או יוגורט טבעי. מדובר בתחכום שלא שם לה גבולות!
שלבי ההכנה
- מחממים את שמן הזית בסיר רחב על אש גבוהה.
- מניחים את המקלות של האוסובוקו וכשהם משחימים מכל הצדדים, עוברים לשלב הבא.
- מוסיפים את הבצל והשום ומערבבים למשך כ-2 דקות.
- לאחר מכן, יש להוסיף את הגזר ולתת למרכיבים להתבשל יחד.
- שופכים פנימה את היין הלבן ומבשלים עד שהיין מצטמצם בחצי.
- מוסיפים את מרק העוף ומביאים הכל לרתיחה.
- מעבירים את התערובת לתנור על טמפ' של 160 מעלות צלזיוס למשך שעתיים.
- כשהאוסובוקו רך ומתרכך, מוסיפים את השמנת ומערבבים עד שהתערובת מתמזגת.
- מתבלים במלח, פלפל, טימין ורוזמרין והמנה מוכנה.
- מגישים עם פירה תפו”א, אורז או עם חלה טרייה לצד, כדי ללקק את האצבעות!
כמובן שגם תוספות זה החלק המרגש. כמה דוגמאות לכך:
- פטריות מוקפצות או זוקיני קלוי לתוספת בריאות
- בצל ירוק קצוץ לקישוט והגשה
- שום קונפי להוספת טעם מאגניב
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את האוסובוקו באיטלקית?
אוסובוקו הוא מתכון שהתפתח באיטליה, והמרכיבים כמו יין שמזכירים את המנות האיטלקיות השתלבו בו בצורה הנהדרת. אם תרצו, תוכלו להוסיף רוטב איולי לצד המנה!
מה אפשר להגיש לצד האוסובוקו?
מומלץ לשלב את המנה עם פירה, אורז או אפילו עם מנת פסטה ברוטב עגבניות. זה משלים את הטעמים ואנחנו מדברים פה על חגיגת טעמים!
האם אפשר להכין את המנה ביום מראש?
בדיוק! אוסובוקו מייצר טעמים מעולים כשהוא מתבשל עם הזמן. גם החימום מחדש לא יפגע בטעמים ואם אתם רוצים, תוכלו להכין אותו יום קודם ולחמם אותו ביום המוגש.
מה תחליף לשמנת?
אם רוצים להפוך אותה ליותר בריאה, אפשר להשתמש ביוגורט יווני, או חלב קוקוס. שתי האפשרויות ממכרות לא פחות!
איך יודעים אם האוסובוקו מוכן?
אם עם מזלג הוא מתפרק בקלות, אתם בדרך הנכונה. בשר טוב זה בשר רך ונימוח!
מה הגזרה של המנה?
המנה סופר עשירה ולכן כדאי לאכול בכמויות מדודות. ניתן להחליף מרכיבים אם תרצו וליצור גרסה דלת קלוריות.
איך מתבלים את המנה?
תיבול הוא כל הסיפור. התאימו אותו לפי טעמכם האישי, אפילו עם רוטב סויה ליתר אקזוטיות.
האם אוסובוקו יכול להיות גם טבעוני?
מובן! ישנן חלופות מצוינות בבשר כוזב. אתם יכולים להחליף את הבשר בסטייקים טבעוניים וליצור טעמים אחרים.
איזה מיץ מתאים עם האוסובוקו?
מיץ ענבים אדומים או אפילו מיץ תפוחים יכולים להוסיף עושר טעים למנה.
כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
3-4 ימים בהחלט יוכלו להחזיק. אך זכרו – זו לא משימה פשוטה, הריח של אוסובוקו בתנור יגרום לכם לרצות להגיש אותו מיד!
אוסובוקו בתנור הוא מתכון קל, מדהים ופשוט משגע. אתם תעשו את המנה הזו לא אחת, אלא שוב ושוב. הפיצו את המתכון הזה לחברים ובני משפחה, כי לא רק שהמנה מרשימה, היא גם מעוררת זיכרונות והתלהבות!