אופן הכנת איולי ציפוטלה שכל אחד יכול לעשות

איולי ציפוטלה: סיפור של טעמים שמשגעים את החיך

לשום אין מתכון רפואי, אבל אם איולי ציפוטלה היה תרופה, הוא היה הפתרון לכל תסמונת בעייתית שתיארנו. זוכרים את הפעם הראשונה שטעמנו איולי? זה בדיוק כמו אהבה ממבט ראשון. הרוטב הזה, המדהים והשונה, מסוגל לשדרג כמעט כל מנה, מהבשרים ועד הסלטים, ולהפוך את כל ארוחה לאגדה.

זמן הכנת המתכון 15 דקות. רמת קושי: קלה. מתאים ל-4 מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל-4 מנות

הרכיבים הדרושים

תשמעו, כשמדובר על איולי, המסורת והחדשנות נפגשות ברחבה. אנחנו כאן כדי להכין איולי ציפוטלה שיהיה פשוט משגע, לא פחות! אז הנה המצרכים שתקחו מהמטבח:

  • 2 חלמוני ביצה טריים
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 כף חומץ בן יין אדום
  • 1 כוס שמן זית איכותי
  • 2-3 פלפלי צ'יפוטלה במרינדה, קצוצים דק
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 שן שום, כתושה (לא חובה, אבל מי יכול להתנגד לשום?)

אם תרצו לשדרגו או להביא אותם עם ייחודיות, אפשר בהחלט לנסות להוסיף או להחליף רכיבים. כך למשל, ניתן להכין גרסה טבעונית על ידי שימוש בקינואה כאופציה חלולה יכולות לספק שומניות נפלאה. כמו כן, אפשר לבחור שמנים אחרים או סויה כדי להחליף את החלמון.

שלבי ההכנה

ואחרי שהכנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל במלאכה. כאן נעבור על הכל, שלב אחרי שלב, כדי שאף אחד לא יתבל! אז נתחיל:

  1. בקערה קטנה, ערבבו את חלמוני הביצה עם החרדל וחומץ בן יין.
  2. הוסיפו את השום הכתוש (אם החלטתם להשתמש) והמשיכו לערבב.
  3. בעודכם טורפים את התערובת, פתחו את הברז של השמן והתחילו להוסיף את שמן הזית לאט, עד שהתערובת מתחילה להסתמם.
  4. כשהתערובת מתגבשת ואוורירית, הוסיפו את הפלפלים הצ'יפוטלה הקצוצים ותבלו במלח ופלפל לפי הטעם.
  5. טעמו והוסיפו עוד חומץ או מלח לפי מה שמתאים לכם.
  6. אם אתם רוצים איולי טיפה יותר דחוס, הוסיפו עוד קצת שמן זית.

ומה לעשות אם רוצים לשדרג במכת מחץ? נסו לשמור על האיולי בקירור לקצת יותר משעה והטעמים יתמזגו בצורה משגעת!

שדרוגים ותוספות אפשריות

איולי יכול להיות כל מה שאתם רוצים! אתם יכולים להוסיף עשבי תיבול כמו תימין או רוזמרין לאווירה Mediterranean. לתוצאה מעט מתובלת יותר, כדאי לשלב רוטב סויה או טחינה עם פילוסופי חדשני. שדרוג נוסף הוא לעשן את הפלפלים כדי להכניס לשילוב טעם עמוק יותר.

שאלות ותשובות

איך שומרים על איולי ציפוטלה?

איולי ציפוטלה נשמר במקרר בכוס אטומה למשך כ-4-5 ימים. אם תוסיפו חומרים טריים, כדאי לצרוף שזה לא יחזיק מעמד הרבה זמן יותר.

העבודה עם פלפלי צ'יפוטלה קשה?

כשהם במרינדה, הם מאוד רכים ואפשר לקצוץ בקלות. זה הכל! ניתן גם למצוא אותם ברוב המרכולים.

האם איולי מתאים למנות צמחוניות?

בהחלט! ניתן להוסיף אותו לסלטים, ירקות קלויים ולאורז, והוא ישדרג את המנה פלאים ויעניק טעם עז ומיוחד.

אפשר להכין איולי ללא ביצים?

בוודאי! נוכל בכלל להסתפק ביצירת גרסה טבעונית עם חומוס. היא נותנת את המרקם הרך של האיולי ללא הביצים.

למה כל כך הרבה לא אוהבים איולי?

זה פשוט בלתי נתפס! איולי, עם כל הטעמים שלו, מדהים! אולי זה מחסור בחשיפה ותשוקה למגוון.

ולמה קוראים לו "איולי ציפוטלה"?

הכינוי מגיע מהפלפלים הייחודיים שמסעירים את כל החיך ונותנים flavor שלא משאיר אף אחד אדיש.

האם איולי זו מנה של סבתא?

איולי הוא מסלול מסורתי לבשלנים יצירתיים. לכן, דורות שונים העתיקו אותו, הפכו אותו למיוחד ובשנים האחרונות הוא תפס תאוצה.

איך יודעים אם האיולי הצליח?

אם הוא אוורירי, עבה אך נוזלי מספיק לא ליפול בקלות, ואתם פשוט רוצים להוסיף אותו לכל מנה – הצלחתם בגדול!

איפה קונים פלפלי צ'יפוטלה?

קשה לפספס אותם ברשתות שיווק, גם במקצועיות גבוהות כמו חנויות תבלינים. טפחו תיכף!

האם איולי מוצלח לי יש מסיבת ברביקיו?

אנו נותנים את ההמלצה שלנו! אם אפשר להביא להם את האיולי – זה משגע, כולם ילקקו את האצבעות!

אז קדימה, שלחו את המתכון הזה לחברים שלכם ותהנו מארוחה מושלמת עם האיולי ציפוטלה, הטרנד החדש שכולם מדברים עליו! העושר והאיכות שלו יגרמו לכולם לרצות עוד, לא משנה כמה אוכל יש על השולחן. שתיהיה תיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *