אורז עם שקדים ב10 דקות שהפך להצלחה במטבח

אורז עם שקדים – מתכון מהיר וקלאסי

אם אי פעם תהיתם איך להכין מנה פשוטה אך מלאה בטעמים ומעניינת, אתם במקום הנכון! אורז עם שקדים הוא לא רק מתכון שנמצא בכל ספרי הבישול, הוא גם מציב את עצמו כאחד המאכלים המדהימים, הממכרים והאגדיים שכיף לשדרגו, לחלוק ולהפיץ לכל החברים. אפשר להגיש אותו כנשנוש, כבסיס לקדירת בשר או כנלווה למנה העיקרית, והוא תמיד מצליח להפתיע ולהשאיר טעם של עוד.

זמן הכנה: 10 דקות

  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

אז מה בדיוק תצטרכו כדי לייצר את המנה המושלמת הזו? כאן תמצאו את כל המרכיבים שמקנים לעורז את הטעמים הייחודיים שלו, בצורה הנימוחה והאוורירית ביותר.

  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • ¼ כוס שקדים קלויים – קצוצים גס
  • 3 כוסות מים
  • 1 בצל בינוני – קצוץ דק
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח לפי הטעם
  • פפריקה מתוקה (לא חובה, אבל מומלצת)
  • בצל ירוק קצוץ (לקישוט)
  • 1 כף מיץ לימון (לטעמים יותר מרעננים)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מתכוונים לגרסה טבעונית או ללא גלוטן, ניתן להחליף את האורז באורז גזים או חיטה. אם אתם לא אוהבים שקדים, אולי כדאי לנסות אגוזי פקן או קשיו קלויים שישדרגו עוד יותר את המנה.

שלבי ההכנה

ועכשיו, נעבור לחלק המעניין באמת – איך לעבור מהמרכיבים הטריים למנה שמביאה לטעמים משגעים?

  1. שמים מים בסיר עם קמצוץ מלח ומביאים לרתיחה.
  2. בוחרים בצל מטוגן עם שמן זית עד שהוא מתרכך ומעט משנה צבעו (כחמש דקות).
  3. מתוספים את האורז לסיר עם המים ומערבבים ביסודיות.
  4. מאדים כ-5 דקות נוספות על חום גבוה, עד שהאורז סופג את הנוזלים.
  5. מקפלים פנימה את השקד עם הפפריקה (אם בחרתם בכך).
  6. מורידים מהכיריים ומניחים לאורז לנוח כ-10 דקות.
  7. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים בעדינות.
  8. קושרים את הבצל הירוק כקישוט ולערבוב אחרון.
  9. מגישים חם או בטמפרטורת החדר, אפילו עם קצת רוטב יוגורט מתקתק בצד.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם יש לכם רצון לשדרג עוד יותר את המנה, יש כמה אפשרויות שעשויות לצוץ לכם בדרך. פירות יבשים כמו משמשים או דבלים מעושנים יכולים להוסיף מתיקות חמצמצה מדהימה. אי לכך, גם עשבי תיבול כמו כוסברה או פטרוזיליה יוסיפו לאורז טעמים רעננים שמשגעים בשפתיים. שמן תוניסאי או רוטב סויה גם יכולים להוסיף גובה וטעמים מדהים!

שאלות ותשובות

מה ניתן להגיש ליד האורז עם שקדים?
זה תלוי בהעדפות שלכם! אפשר להגיש אותו ליד חזה עוף מטוגן, דג צלוי או אפילו כריך ירקות. כל דבר יעבוד מצוין!

האם המנה מתאימה למי שנמצא בדיאטה?
אורז עם שקדים הוא מאכל בריא יחסית, לא מכיל הרבה שומנים. הוא מהווה מקור נהדר לאנרגיה.

אפשר להכין את האורז מבעוד מועד?
בהחלט! אפשר לבשל את האורז ולהשאיר אותו בטמפרטורת החדר למשך כמה שעות. אפשר גם לחמם אותו שוב במיקרוגל.

האם ניתן לשמור את האורז במקרר?
כן, אפשר לשמור את האורז במקרר ל-3-4 ימים. לחימום כדאי להוסיף מעט מים.

מה כדאי לעשות אם יורד לי האורז?
אם האורז נדבק, פשוט מוסיפים מעט מים ומערבבים בעדינות.

האם שקדים יכולים להיות מומלצים לאנשים עם אלרגיה לאגוזים?
כמובן שלא! אבל ניתן לשים במקום שקדים גרגרים טחונים שעשויים להוסיף את אותו הטעם המוכן.

מה יקרה אם אני אשכח לשים מלח?
האמת שהאורז יהיה מעט פחות טעים, אבל ניתן להוסיף מלח בצלחת עצמה.

אילו שקדים מומלץ להשתמש בהם?
שקדים קלויים או קצוצים יעדיפו לתת טעמים יותר מעודנים וחלשים.

אפשר להוסיף ירקות לאורז?
בהחלט! תוכלו לשלב את הירקות כגון גזר, פטריות או קישואים לטעמים נלווים נהדרים.

האם האורז עם שקדים אפשרי גם כמנה פשוטה למנגל?
בוודאי! הוא מתאים לכל סעודה ומאכל יומיומי שתרצו להוסיף לו קצת צבע.

והכי חשוב, אחרי שהכנתם את המנה המדהימה הזו לכולם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה! זה הזמן להיכנס לרשתות החברתיות ולהפיץ את השמועה על המתכון הכי טעים שיש!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *