איולי שום בקלות: המתכון שיהפוך את שולחנכם!

מתכון לאיולי שום מדהים

אם אתם מחפשים את הממרח המושלם שישדרג כל מנה ויביא את הטעמים שלכם לגבהים חדשים – אתם במקום הנכון! איולי שום הוא לא עוד רוטב, הוא חוויה משגעת, אגדי ומעלף! השום מתובל עם שמן זית זורם, וביחד הם יוצרים התלהבות בכל ביס. ייתכן והאורחים שלכם לא יצליחו להפסיק ללקק את האצבעות – ומי לא אוהב ללקק את האצבעות אחרי אוכל טעים?

זמן הכנת המתכון

  • הכנה: 10 דקות
  • סך הכול: 10 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מנות: מספק כ-4-6 איש

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את האיולי המדהים שלנו, אנחנו צריכים רוטב פשוט, אך תוצאתו תהיה משגעת! הנה הרשימה:

  • 1 חלמון ביצה (הכי טרי שיש, אפשר להשתמש בחלמון מפוסטר)
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 2 שיני שום, כתושות או קצוצות דק
  • 1 כוס שמן זית (אפשר לשלב עם שמן קנולה לרענון טעמים)
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • מלח ים ופלפל שחור טחון, לפי הטעם

כמובן שמומלץ להשתמש בשום טרי – כל העניין של שום יוצא מגניב יותר כשיש לנו שום חזק וטרי! אפשר גם להכין גרסה טבעונית על ידי החלפת חלמון הביצה ב-2-3 כפות מים עם 1 כף ממרח טחינה גולמית.

שלבי ההכנה

ועכשיו, לגמרי אחרי שהכנתם את כל המרכיבים – בואו נתחיל בתהליך שיגרום לכם להרגיש כמו שפים מקצועיים. קחו נשימה עמוקה, כי אוטוטו תתמכרו!

  1. נסו להתחיל עם להניח את החלמון והחרדל בקערה חסינת מריחה למיקסר (אפשר גם לערבב ביד, אם אתם מרגישים אמיצים).
  2. הוסיפו את השום הכתוש וערבבו היטב עד שהתערובת תהיה אחידה.
  3. לאט לאט, התחילו להוסיף את השמן זית, תוך כדי שאתם טורפים עם מכונה או מקציפים ביד בצורה מתמדת.
  4. כשאתם רואים שהאיולי מתייצב והופך לאוורירי ומנחם, הוסיפו את מיץ הלימון וערבבו שוב.
  5. כשתסיימו, תטעמו, והוסיפו מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. למגע סופי – הכניסו למקרר למספר שעות כדי שהטעמים יתמזגו.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

ניתן לשדרג את האיולי בכמה אופנים. אם תרצו לאתגר את עצמכם, תוכלו להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה או טימין, דבר שיגרום לזה להרגיש כמו ממרח בריאותי להפליא! ואם אתם אוהבים טעמים חריפים, אתם יכולים להוסיף צ'ילי או אפילו מעט רוטב סרירצ'ה.

מעל לכל, איולי שום יכול לספק בסיס מצוין לממרחים אחרים. למשל, אתם יכולים להוסיף פסטו לאיולי שלכם, או להכין גרסה עם פפריקה מעושנת לאווירה ספרדית. היצירתיות שלכם היא הגבול!

שאלות ותשובות

איך מאחסנים את האיולי?
כדאי לשמור את האיולי במקרר בכלי אטום. הוא יישמר למשך כשבוע.

מה לעשות אם האיולי לא מתייצב?
אם האיולי יצא דליל מדי, הוסיפו מעט יותר שמן תוך כדי ערבוב מתמיד. זה יכול לעזור לו להתייצב.

האם אפשר להשתמש באיולי כרוטב לסלט?
בהחלט! האיולי יכול לשדרג כל סלט ולהוסיף לו טעמים עשירים וממכרים.

האם אפשר להכין את האיולי עם בלנדר?
כן! בלנדר עובדים מצוין כאן והם יכולים לעזור לכם להגיע למרקם מושלם עוד יותר.

האם ניתן להמיר את השום באחר?
זה קצת בעייתי. אם אתם לא אוהבים שום, אפשר לנסות בצלי שאלוט, אך זה לא ייתן את אותו הטעם.

מה קורה אם אני רוצה להכין גרסה טבעונית?
זה אפשרי בהחלט! כמו mentioned earlier, אפשר להשתמש בממרח טחינה גולמית במקום חלמון.

כיצד אוכל להשתמש באיולי עם מנות אחרות?
איולי מתאימים לשימוש עם דגים, בשרים, ירקות ואפילו בתור רוטב לנשנושים כמו צ'יפס.

מה שוב, איזה מנות ניתן להגיש עם האיולי?
איולי הוא חבר נהדר לכל מנה שדורשת טוויסט טעים! אתם יכולים להגיש אותו עם דגים על האש, ירקות קלויים,甚至 קציצות.

מה ההמרה של כוס שמן לאיולי?
אם אתם רוצים לשלב טעמים שונים, כדאי להתחיל ב-3/4 כוס שמן זית ולשלב עם רבע כוס שמן קנולה.

האם אני יכול להוסיף תיבול נוסף לאיולי?
בהחלט! תוכלו להוסיף שילובים כמו פפריקה, כמון או תיבול שציינתי קודם. מהיצירתיות שלכם תצא גרסה מושלמת!

מקווים שאתם מתרגשים כמונו מהמתכון המדהים הזה! אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולספר לחברים על התגלית המשגעת שלכם באיולי שום!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *