איך להכין דג אמנון במחבת בקלות ובמהירות

מתכון לדג אמנון במחבת

הדג האמנון הוא אחד הדגים הכי טעימים שיש, ואי לכך, אנחנו כאן כדי להכין את המנה המדהימה הזו, שבה הדג פוגש את התיבול המושלם והשום הזהוב. דמיינו את הדג המושלם, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, מחכה לכם במחבת. אי לכך, הכנת דג אמנון במחבת היא לא רק מתכון, אלא מסע של טעמים, ריחות וקשיים טכניים ככל שאפשר! בואו נצא לדרך.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהחלטתם להכין דג אמנון במחבת, חשוב שתהיה לכם תודעה בריאה לרכיבים. בואו נפרט את מה שצריך, אבל לפני זה, אתם לא תאמינו איזה תוספות אפשר לשלב עם המתכון הזה, אתם עלולים להיות מופתעים!

  • 4 פילטים של דג אמנון טרי ומשגע
  • 3 כפות שמן זית איכותי
  • 4 שיני שום קצוצות דק
  • 1 לימון, מיץ ומעט קליפה מגורר
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית פפריקה מתוקה למעט צבעון וניצוץ של טעם
  • עשבי תיבול כמו פטרוזיליה ושמיר לקישוט

רכיבים חלופיים כמובן הם דבר שאפשר לשלב, אז אם תרצו גרסה טבעונית, אפשר להשתמש בטופו במקום דג, פשוט שימו לב להוסיף עוד מעט שמן זית ותיבול לשדרוג המושלם. רוצים לנסות משהו דל פחמימות? הנה קישואים או דלורית מאודים שיכולים להוות תוספת נהדרת.

שלבי ההכנה

אחרי שסיפרנו לכם על רכיבים, רק חשוב להדגיש: זה הזמן לקחת את הבישול לידיים שלכם, ותוך 30 דקות תהיה לכם מנה אגדי! הנה השלבים להכנת דג אמנון במחבת:

  1. מניחים את פילטי הדג על נייר סופג לספיגת הנוזלים.
  2. מתבלים את הדג במלח, פלפל ופפריקה משני הצדדים.
  3. מחממים את שמן הזית במחבת על חום בינוני.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עד שהוא משנה צבעו ומייצר ריח מדהים בבית.
  5. מניחים את פילטי הדג במחבת ומבשלים 4-5 דקות מכל צד עד שהדג משחים.
  6. בזמן שהדג מתבשל, squeezing מיץ לימון וזורקים קצת קליפת הלימון לתיבול.
  7. מגישים עם עשבי תיבול קצוצים מעל ונותנים למנה לנשום.

כל כך פשוט וכך כיף, נכון? אחרי שתסיימו להכין את המנה המהממת הזו, אתם רק צריכים להביא את עצמכם לפינת האוכל וליהנות מכל ביס.

שדרוגים ותוספות אפשריות

אין גבול למה שאפשר להוסיף על מנת הדג המהממת הזו. רוצים לתת לזה טוויסט? קחו נודלס סיניים, רטבים אסיאתיים או אפילו טחינה גולמית (למרות שזה עשוי להפתיע את הסביבה שלכם). ואם בא לכם משהו קלאסי, סלט ירוק תפוח עם רט vinaigrette יכול להיות מושלם.

שאלות ותשובות

מה אפשר לעשות אם הדג שלי לא מתמוסס בצורה מושלמת?
אם הדג לא מתמוסס כמו שציפיתם, אתם יכולים לשפר את התיבול ולהשאיר את הדג במחבת כמה דקות נוספות.

האם אפשר להכין את המנה על תבניות מיני בכלים חד פעמיים?
אפשר, אך יש לוודא שהכלים עמידים לחום גבוה.

למה חשוב לספוג את הדג בנייר סופג קודם?
זה מפחית נוזלים בזמן הבישול ומאפשר לדג להיות פריך ונעים יותר.

האם המתכון ניתן להקפאה?
לא מומלץ להקפיא דג מבושל, אבל אפשר להקפיא דג חי, כאשר חשוב להפשיר אותו בצורה נכונה.

מה עושים אם מצפה דג אישי לא טעים?
אם עם זאת הדג עדיין קשה, לפחות תוסיפו מעט שמן הזית ותיבול פיקנטי טעים אחר.

אפשר להשתמש בשום יבש במקום שום טרי?
כן, בשום יבש אפשר יוצרים טעם שונה אבל זה בהחלט עדיין אפשרי.

איזה דגים אחרים אפשר להשתמש במתכון זה?
הדג באס, הסלמון או דגים כמו הליברצ' מאותה משפחה יכולים לעבוד מצוין.

מהו הזמן המתאים לבישול הדג?
הזמן המומלץ בישול הוא 4-5 דקות מכל צד, תלוי שכמובן בעובי הדג.

אם אנחנו רוצים טעם נוסף, איזה רוטב ניתן להוסיף?
רוטב סויה, או רוטב חריף יכולים להיות מתאימים בהחלט ולשדרג את המרקם והטעמים.

האם אפשר להכין את המנה על גריל?
בהחלט! גריל מוסיף טעמים מיוחדים ואפשריות לתיבול שכופל עם ערבוביח עם עשבי תיבול.

אל תשכחו לשתף את המתכון האגדי הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כי מי לא יאהב לאכול דג כזה מושלם? נשאר לכם רק לחכות שהמנה תתקרר כדי להגיש למשפחה, והם יפציצו אתכם עם מחמאות על מה שעשיתם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *