חצ'פורי גרוזיני: טעמי קסם מהמטבח הקווקזי
איך אתם אוהבים את החצ'פורי שלכם? חם, נימוח, עם גבינה נמסה ואולי אפילו עם ביצה על ידי זולה? נדמה כי החצ'פורי, אותו לחם גבינה גרוזיני, יכול להעלות כל מנה אחרת על הכוונת! אבל רגע, האם אתם יודעים על מה אתם נכנסים? הגעתם למתכון מדהים שמתאר איך להכין את החצ'פורי הכי טעים שיש. אתם מתכוננים? זה הזמן לגלות את קסם החצ'פורי הגרוזיני!
זמן הכנה למתכון
- סה"כ זמן: 2 שעות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 4-6 אנשים
לפני שנצלול אל המתכון עצמו, חשוב להבין שמדובר בחוויית בישול שמעבירה אותנו לארצם של ההרים הגבוהים, שם התרבות והמטבח הפנימי נפגשים יחד. השילובים המופלאים בין בצק רך לגבינה הנמסה, נותנים להרגיש כמו מסע אל גן עדן של טעמים!
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל עם מרכיבים מדהימים שיהפכו את החצ'פורי שלנו למושלם.
- 500 גרם קמח
- 250 מ"ל מים פושרים
- 50 מ"ל חלב
- 7 גרם שמרים יבשים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות שמן זית
- 1/2 כפית מלח
- 300 גרם גבינת מוצרלה או גבינת פטה
- 2 ביצים
- קורנפלור למעטפת (אופציונלי)
ועכשיו, נזכיר שגם אם אתם טבעונים, אין צורך לדאוג! אפשר להמיר את הגבינות בחלופות טבעוניות כמו גבינות על בסיס אגוזים או בסויה. יש המון אפשרויות ליצירת חצ'פורי גם בצורה בריאה יותר, כך שהמתכון לא יהיה כבד מדי.
שלבי ההכנה
נתחיל במסע שלנו לחצ'פורי המושלם, שלב אחרי שלב, בדיוק כמו שהייתם בעבודה עם סבתא שדואגת לכל פרט!
- מניחים את השמרים בשילוב עם החלב והמים הפושרים. מוסיפים סוכר ומערבבים. לאחר כ-10 דקות, השמרים יתפוס את ה"שיכרון" ויתחילו לתסוס.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח והמלח. לאחר שהשמרים כבר מעורבים היטב, מוסיפים את ה-שמן ואת תערובת הקמחים. לשים את הבצק במשך 10-15 דקות עד שהוא רך וגמיש.
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד. נותנים לו לתפוס מקום חם, לעטוף את עצמו בכמה חום, למשך שעה לפחות.
- לאחר שהבצק תפח והכפילו את גודלו, לשים אותו שוב קלות, ואז מחלקים אותו לחלקים שווים – בערך 4-6 חלקים.
- למי שאוהב, אפשר לרדד עיגולים בעובי של 1 ס"מ עבור הבצק.
- ממלאים כל עיגול בגבינה ומקפלים את הקצוות כלפי פנימה, כמו צעיף מחמם בלילה קר.
- אופים בתנור ב-200 מעלות צלזיוס במשך 20 דקות או עד שהחצ'פורי מזהיב ומקבל קשת צבעים מדהים.
- כשהחצ'פורי מוכן, יוצרים בעזרת כף חור במרכז ומוסיפים ביצה אחת בכל חלל.
- מכניסים לשוב בתנור למשך 3-5 דקות, עד שהביצה מתבשלת אך עדיין נוזלית.
- מגישים חם עם שמן זית וגרגרי מלח. המלצה שלי היא ללקק את האצבעות!
הכנתם את החצ'פורי, והוא נראה אגדי! תוסיפו לכך קצת פטרוזיליה קצוצה לקישוט והמנה מוכנה למוזיקה של טעמים!
אפשרויות נוספות ותוספות
החצ'פורי הוא כל כך משגע, שאפשר לשחק עם התוספות והמרכיבים לפי העדפותיכם. חשבתם על להוסיף לתוך הגבינה גם תרד קצוץ? שימו לב שלפני שאתם עושיהם את המילוי, תייבשו את התרד בתנור שיתייבש ולא יוסיף לחות.
ויש עוד אפשרויות – גבינות שונות כמו גבינת צפתית או פריזאית להרגשה "מהבית", תוספות כמו עגבניות קצוצות, פלפלים קלויים או אפילו בשר טחון מעושן לשדרוג טעמים.
שאלות ותשובות על המתכון
מהו החצ'פורי בכלל?
חצ'פורי הוא מאפה גבינה גרוזיני שמנשנשים בכל הופעה של אוכל מגוני. מדובר בלחם ממולא בגבינה והוא אחד מהמאכלים המפנקים ביותר במטבח הקווקזי.
איך אני יכול להפוך את החצ'פורי לטעים יותר?
שדרגו את הגבינה עם גבינת גבינה מעושנת או אפילו תוסיפו לארוחה סלמון מעושנים!
האם החצ'פורי אפשר להכנה מבעוד מועד?
בהחלט! אתם יכולים להכין את הבצק מראש, לעטוף אותו ולהשאיר במקרר. כאשר הגיע זמן ההגשה, הוציאו והכינו את המילוי!
מה עושים אם אין לי שמרים?
אם אין לכם שמרים, אפשר לנסות לשים אבקת סודה לשתייה או להשתמש בקמח שמרים שיחליף את השמרים הטריים.
האם אפשר להכין גרסה ללא גלוטן?
כן, בהחלט! אתם יכולים להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים. התוצאה תהיה עם טעם שונה, אך עדיין מעולה!
מה אני יכול לעשות עם החצ'פורי שנשאר?
בעצם, ניתן להקפיא ולהפשיר בעת הצורך! ניתן גם לחמם אותו בתנור והוא יחזור להיות כמו חדש.
האם אני יכול להכין את המילוי עם גבינות שונות?
בוודאי! גבינות כמו ריקוטה, גבינה לבנה, אפילו קוטג' יתנו לכם תוצאה מצוינת.
כמה זמן ניתן לשמור על חצ'פורי מוכנים?
לאחר הכנה, ניתן לשמור במקרר למשך יומיים. לפני ההגשה, חממים בתנור ואפילו עדיף להגיש חם!
מתי כדאי להגיש את החצ'פורי?
החצ'פורי יכול להיות מוצר מרכזי בארוחת בוקר, או בתור נישנוש במהלך יום העבודה. הוא מצוין גם בארוחות שבת!
האם מהנסיון שלי החצ'פורי יכול להיות דל קלוריות?
כמובן שאפשר לזהות גבינות רזות יותר ואפילו להקטין את הכמות, כך שהחצ'פורי יהפוך לארוחה בריאה הרבה יותר.
תודה שהצטרפתם למסע הקולינרי שלנו לחצ'פורי הגרוזיני! אם אהבתם, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ברשתות החברתיות, כי זה הזמן של כולם לטעום טעמים חדשים ולגלות את קסם המטבח הקווקזי!