איך להכין מילוי לסופגניות שלא תצליחו לעמוד בו

סופגניות מדהימות עם מילוי אגדי

כשתהיו בשוק, ותראו את הסופגניות המעלפות נוסעות מהר בשקיות של מאפיות, תדעו שזה הזמן להתחיל לחשוב על מתכון מושלם שיעשה לכם חור בשיניים. לא סתם סופגניות, אלא סופגניות עם מילוי שיכריח אתכם ללקק את האצבעות! את המתכון הזה אנחנו הולכים להכין יחד, ואם תעבדו לפי ההנחיות שלנו, אתם תבינו למה מדובר במתכון שכולם מדברים עליו. וגם אם להודות על האמת, מי לא אוהב שהחיבה לשוקולד או לריבה פוגשת את עונג החג? אז בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 12 סופגניות

הרכיבים הדרושים

בואו נצלול לתוך הרכיבים שכולם מדברים עליהם! שימו לב, במתכון הזה נשתמש בחומרים שמבטיחים לכם תוצאה עם טעם עוצמתי שהולך לשגע אתכם. אז מה אנחנו צריכים?

  • 500 גרם קמח חיטה (אפשר גם קמח ללא גלוטן)
  • 60 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 2 ביצים גדולות
  • 200 מ"ל חלב חמים (אפשר חלב צמחי)
  • 60 גרם חמאה רכה (אפשר חלופה צמחית)
  • שמן לטיגון, עדיף קנולה או חמניות
  • למילוי:
    • 250 גרם שוקולד מריר או חלב (למי שמתעקש)
    • ריבת תותים, או כל ריבה אהובה אחרת
    • אבקת סוכר לפיזור מעל

כפי שאתם רואים, כל רכיב כאן מחבק את השני, וכל אחד מהם תורם לתוצאה הסופית המושלמת. אם תחשבו על זה, כל מתכון כזה הוא לא רק אוכל, אלא פיסת חיים שנוצרת מתשומת לב והקפיצים של הטעמים.

שלבי ההכנה

הודעה על ההכנה: זה הולך להיות מהנה, מתוק, וחם, אז תתכוננו!

  1. נשמח את השמרים עם החלב החמים והסוכר למשך כ-10 דקות.
  2. בקערה גדולה, נניח את הקמח והמלח, ואז נוסיף את התערובת של השמרים.
  3. נסחוט פנימה את הביצים ואת החמאה הרכה, ונערבב את הכל יחד.
  4. נלוש את הבצק במשך כ-10 דקות עד שהוא יעמוד בצורת כדור נעים.
  5. נניח את הבצק בקערה משומנת, מכסים במגבת ונשאיר להתפיח למשך שעה במקום חמים.
  6. כשהבצק תופס גובה, נפיל אותו בעדינות על משטח מקומח ונחלק אותו לכדורים בגודל של 40 גרם כל אחד.
  7. נניח את הכדורים על תבנית משומנת ונכסה בעדינות – הם זקוקים למנוחה של עוד 30 דקות.
  8. בחום גבוה, נחמם את השמן עם סיר עמוק.
  9. נטגן את הסופגניות עד שהן מזהיבות מכל הצדדים, עלינו להחזיק את הסופגניה בכל צד כ-3-4 דקות.
  10. נוציא את הסופגניות על נייר סופג כדי לספוג את השמן המיותר.
  11. אחרי שהן התקררו, נחתוך את הסופגניות ונמלא אותן בשוקולד או בריבה.
  12. לפני ההגשה, נפזר אבקת סוכר מעל וניהנה!

יש משהו כמעט קסמי בכך שהבצק היה כקמח לפני שנגעתם בו, ולאחר העבודה שלכם הוא הפך ליצירה לא ייאמן! מהנסיון שלי, השתדלו להרגיש את הבצק, את המרקם – זה אחד הדברים הכי חשובים בהכנת סופגניות. אני יודע איך זה מרגיש לטבל בידיים בבצק רך, ולאחר מכן ללטף את הסופגניות המוכנות – יש בזה משהו עוצמתי ומספק.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים לקחת את הסופגניות המושלמות האלה לכיוון הבא, חשבו על תוספות מפתיעות! אפשר להוסיף תמצית וניל לתערובת הבצק או להכניס שוקולדים שונים למילוי – טחינה עם דבש למשל. וגם, אם מתחשק לכם להרגיש אלגנטיים, למה לא לנסות קוסמוס של פירות יער במילוי?

שדרוג נוסף הוא להכין סופגניות ללא גלוטן. תחליפו את הקמח בקמח תפו”א ותראו איך זו הפתעה מרעננת. מהתחושה האישית שלי, עבור אנשים מסוימים שמתמודדים עם רגישויות למזון, לפעמים השינוי הקטן הזה יכול לשנות את כל המשחק!

שאלות ותשובות

איך שומרים על הסופגניות טריות?
שמירה על סופגניות טריות היא אומנות! יש לשמור אותן בקופסה אטומה במקום קריר.

מה אפשר לשים במילוי?
ניתן לשים שוקולד, ריבה, גם קרם פטיסייר טעים יכול להיות אפקטיבי.

האם ניתן להקפיא סופגניות?
שלא תרחמו! סופגניות יכולות להחזיק מעמד בהקפאה עד חודש.

אם אני רוצה סופגניה ממולאת, איך אני עושה את זה?
חייבים לחכות שהן יתקררו ואז בסבלנות למלא בעזרת שקית זילוף.

כמה זמן לוקח לסופגניה להתפיח?
בדרך כלל מדובר על שעה, אבל הקפיצים של החום יכולים להשתנות.

האם ניתן לגלגל את הסופגניות בסוכר במקום אבקת סוכר?
חד משמעית! זה נותן לסופגניות טעם אחר לגמרי, שווה לנסות.

אפשר לפזר שוקולד מעל הסופגניות?
בהחלט, זה משוגע ואגדי!

למה חשוב להשתמש בשמן כהה לטיגון?
שמן כהה עמיד יותר בחום ומסייע לייצור צבע זהוב מלהיב!

מה אם אני רוצה להכין סופגניות צמחוניות?
תשתמשו בחלב צמחי והחמאה ניתן להחליף בגרסה צמחית, זה עובד מצוין!

היכן אני יכול לקנות שמרים איכותיים?
עדיף לקנות שמרים מיכלים בשקית, לא בסופר, וכמובן לדאוג שהם יהיו בתאריך החדש ביותר.

אז בשורה התחתונה, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים וזוגות, שתפו והפיצו את המתוק הזה בכל רחבי הרשתות החברתיות שלכם! בהצלחה, ותיהנו מכל נגיסה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *