איך להכין מפרום טריפוליטאי מסורתי בטעמים עשירים

מתכון מפרום טריפוליטאי מסורתי

אם אי פעם התקשיתם לעמוד בפני טוסט מדהים, תנו לי לשתף אתכם במתכון מקסים שמוליך אתכם הישר ללב המטבח הטריפוליטאי. המפרום הטריפוליטאי הוא לא סתם מאכל – הוא סיפור, מסורת ותשוקה. כשמטגנים את המפרום, הוא משגע את החושים בריחות המדהימים שלו, וזה בכלל לא פלא שהוא הפך לקלאסיקה של סבתא ושל אמא. ואם אתם פוגשים את המפרום במערכה ראשונה, זה עשוי להיות גם קורס עיקרי שלא תצליחו להתנגד לו.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, כאשר אנחנו שוקעים בחוויה הקולינרית הזו, הנה רשימת הרכיבים והמרכיבים המופלאים שיביאו את המפרום שלכם לרמות של גן עדן. הידיעה על מה נכנס למנה היא קריטית – כך נוכל להבין את המהות שלה.

  • ק"ג תפוחי אדמה (מדי מדהימים כאשר הם מבושלים)
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2-3 כפות כמון טחון
  • 1 כפית תבלין קצוץ (כגון פלפל חריף – לאוהבי החריף)
  • מלח ופלפל לשיפור הטעם
  • 1/2 כוס קמח חיטה (או קמח ללא גלוטן לגרסה נטולת גלוטן)
  • מים מספיקים כדי להתאים את הבצק
  • שמן לטיגון (כמובן, כמה שיותר טוב)

אתם יכולים להוסיף גם ירקות קצוצים כמו קישואים או פטריות למילוי הקרמלי. תוכלו גם לערבב סויה או טופו עבור גרסה טבעונית לגמרי!

שלבי ההכנה

הכנת המפרום היא חוויה, ואם נדמה לכם שאתם עומדים באתגרים, אל תדאגו! אתם לא לבד במבוך הזה. בבקשה, קחו את הזמן, תתנו לחושים שלכם להגיב, והעיקר – תעבו את המהות של המפרום!

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במחבת עם מים עד שהם רכים.
  2. מתבלים במלח, פלפל וכמון ומערבבים היטב.
  3. מעבירים את התערובת לקערה ומועכים אותה למחית.
  4. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  5. עכשיו, אנחנו מתקדמים עם הכנת הבצק – מקטינים את הקמח בהדרגה למים עד שהבצק רך ונעים.
  6. לוקחים חתיכת בצק בגודל כדור ותשאו אותה על משטח מקומח.
  7. מרדדים את הבצק למעגל בעובי 2-3 מ"מ.
  8. מניחים את המילוי במרכז המעגל.
  9. כעת, סוגרים את הבצק מעל המילוי ויוצרים צורת כיס או עיגול סגור.
  10. מחממים שמן במחבת עמוקה ומטגנים את המפרומים עד שהם חומים ומעט רכים מבחוץ.
  11. מעבירים למגבות נייר כדי לספוג שמן מיותר.

עכשיו, רגע לפני שנמשיך, חשוב לציין שמפרום טוב הוא יותר מטיגון והוא יחזיק את डिजן ברגע שנחמוד אותו!

שדרוגים ותוספות

הייתם רוצים להקפיץ את המזון לעוד רמות? פשוט על ידי שדרוגים קטנים! כאן יש כמה רעיונות מדהימים:

  • אפשר להוסיף גבינת פטה למילוי לתוספת מליחות משגעת.
  • תוספת של רוטב חריף יכולה להקפיץ את הטעמים, ופשוט לנשום את החיוך אחרי כל ביס.
  • סלט ירקות עסיסי בצד יעזור לאזן את הטעמים ולהוסיף מרעננות.
  • ואם כבר בצד, למה לא להכין צלחת תפוחי אדמה בתנור? הם ילכו מצוין עם המפרום!

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין את המפרום מראש? בהחלט! אפשר להכין את המילוי והבצק בנפרד, ולהקפיא או לאחסן במקרר. כדאי לטגן ממש לפני ההגשה. כך תצליחו לשמר את הטריות והמעלף של המפרום!

איך אני יכול להפוך את המפרום שלי להיות בריא יותר? ניתן להמיר את הקמח בקמח חומוס או קמח שקדים, וכך להפוך אותו לדל פחמימות ובריא יותר. בידו של כל אחד להרגיש את המגע!

מהי הדרך הטובה ביותר לאחסן מפרום? אחרי שקר, מומלץ לאחסן במיכל סגור במקרר. ניתן לחמם בעזרת טוסטר או טוסטר אובן – הם אוהבים את זה קריספי!

אילו תבלינים נוספים שדרגו את המפרום? קוקומן יכול להביא צבע וזה תבלין מדהים! כמו גם חוּמוס טחון משגע את החוויה!

כיצד אפשר להכין גרסה טבעונית? פשוט יש להחליף את הגבינה בטופו מופרז בתיבול ואת הרוגלה בזרעי חמניה או גרעיני דלעת.

איזה רוטב ללוות את המפרום? רוטב יוגורט עם תיבול של נענע ומעט לימון יכול לשדרוג! משגע לכל ביס.

מה המדריך המושלם לשדרוגים? אני ממליץ לכם לא לפחד לערבב תוספות, תוספי נוזלים, כל מה שנראה לכם. הכוח בידיים שלכם להרכיב רבעי עם השגעונות שלכם!

האם המפרום מתאים לילדים? כמובן! אפשר להמעיט את התבלינים החריפים למתכון מדהים שמושך את תשומת ליבם.

האם אפשר לטגן את המפרום בברזל? בהחלט, ברזל יחמם אותו בצורה טובה ופנים זהב ואפילו יותר נימוח!

מהי ההמלצה האחרונה שלי? תאהבו את הצבעים והמרקמים, אל תמעיטו את מה שהלב קורא לכם. תשתפו את המתכון ותזמינו חברים. זה הזמן להפתיע את כולם!

אם אתם מתלהבים מהמתכון המיוחד הזה, שתפו אותו עם חברים ובני משפחה. תנו לכולם לחוות את המפרום הטריפוליטאי המסורתי בבית שלכם! נאחל לכם הצלחה בבישול והרבה חוויות טובות!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *