איך להכין מקלובה ערבית אסלית בקלות בבית

מקלובה ערבית אסלית

כשהריחות של תבלינים וכמובן, האווירה המסורתית ממלאים את הבית, ברור שמשהו מדהים מתכננים בקרוב. מקלوبة ערבית, המנה המושלמת שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה, נחשבת להיות אחת מבעיות המוזיקה במטבח של כולנו. הוא טבעי, נעים, ומעלף, הוא משגע בכל ביס. אז אם גם לכם מתחשק למשהו אקזוטי וטעים להפליא, הגעתם למקום הנכון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

מקלובה הוא מנה שיש לה הרבה וריאציות, כל משפחה מוסיפה את הנגיעה האישית שלה. אך יש כמה מרכיבים קלאסיים שיהפכו את המנה למושלמת וכל כך טעימה, שאתם תמצאו את עצמכם מתחננים ליותר!

  • 500 גרם אורז בסמטי
  • 1 ק"ג בשר עוף או בשר בקר, חתוך לקוביות
  • 2 קישואים, חתוכים לעיגולים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לשקעים
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 1/2 כוס שקדים קלויים
  • 1/2 כוס צימוקים
  • 2 כפות תמצית דקל (או תרסיס זעתר)
  • מיץ מלימון אחד
  • תיבול: מלח, כמון, קינמון, והמון אהבה

אם אתם רוצים לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את הבשר בקטניות כגון חומוס או עדשים. זה פופולרי ופשוט טעים. אם בנוסף אתם מעוניינים בגרסה דלת פחמימות, תשקלו להחליף את האורז בברוקולי קצוץ או כרישה קצוצה.

שלבי ההכנה

  • שמים את האורז במים במשך 30 דקות כדי לרטוב.
  • בסיר גדול מחממים קצת שמן זית ומבשים את הבצל עד שהוא נהייה שקוף.
  • מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהבשר מתחיל להשחם.
  • מוסיפים את הקישואים והגזרים ומבשלים עוד כ-5 דקות.
  • מתבלים את התערובת עם מלח, כמון וקינמון.
  • מוסיפים מים כך שיכסו את התערובת ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את האורז המושרה ומערבבים בעדינות.
  • מבשלים על חום נמוך במשך 30 דקות, עד שהאורז סופג את הנוזלים.
  • כשהאורז מוכן, מכסים את הסיר במגבת ומעליה מכסה לעוד 10 דקות، של נחם.
  • כשהכל מוכן, הופכים אותו על צלחת גדולה ומקשטים בשקדים קלויים וצימוקים.

האמת היא שהחלק הכי קשה במתכון הזה הוא להמתין. אחרי כל הסבלנות הזאת, כשאתם נהנים לראות את הכנת המנה, זה פשוט ממכר!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש אינספור דרכים לשדרג את המקלובה שלכם. אפשר להוסיף חצילים מטוגנים, זה מקנה למנה טוויסט מדהים. רוצים להפוך את המנה לסופר בריאה? אפשר לשלב ירקות כמו ברוקולי, פאות בצל ירוק או כוסברה קצוצה מעל.

שאלות ותשובות

מהו מקור השם "מקלובה"?
מיתוס אומר שהשם נגזר מהפועל "לְהַפְכִי", משום שכשיוצרים את המנה, הופכים אותה על הצלחת.

האם אפשר לשמור את המקלובה במקרר?
בהחלט! אפשר לשמור במקרר במשך יומיים. חימום מחדש צריך להיות בעדינות כדי לשמור על טעמים ומרקמים.

האם ניתן להקפיא את המקלובה?
כן, אפשר להקפיא את המקלובה, אך עם הזמן יש פוטנציאל לשינוי במרקם של האורז.

האם יש צורך לנקות את הפירות היבשים?
לא, הם בדרך כלל מגיעים מוכנים לשימוש. רק וודאו שהם קלויים בצורה הנכונה.

האם אפשר להשתמש באורז אחר?
מומלץ להשתמש באורז בסמטי או אורז מתון, אבל בהחלט אפשר לניסי אורז אחר כלשהו.

למה כדאי להשרות את האורז?
זה מרכך ומפחית את זמן הבישול.

מהו הסוד למקלובה מוצלחת?
אהבה, תיבול נכון ובחירת מרכיבים טריים!

אני לא אוהב גזר, מה ניתן לשים במקומו?
אפשר להשתמש בירקות אחרים כמו תפו”א או פלפל אדום.

כיצד ניתן לשדרג את הטעמים?
תוספת של צנוברים קלויים או תיבול בשום וחרדל עשוי לעשות הבדל גדול בטעמים.

איך מכינים את התבלינים בצורה מושלמת?
יש לערבב את התבלינים יחדיו לפני הוספתם, זה עוזר לבלילה להיפגש עם הבשר בצורה הטובה ביותר!

לסיום, אני מזמין אתכם לשתף את המתכון המדהים הזה ברשתות החברתיות וכל מה שעשיתם עליו, שתפו עם החברים ויחד נמשיך ליהנות מהמטבח הערבי הטעים הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *