איך להכין סושי מטוגן בקלות ובמהירות

איך להכין סושי מטוגן

סושי הוא אחד המאכלים הכי אהובים שיש, ומהצדק הזה הוא הפך להיות סופר פופולרי ברחבי העולם. אבל שימו לב, כי אם חשבתם שהסושי הרגיל הוא הדבר הטעים ביותר שיכול להיות, מוכנים להתפוצץ מטעם חדש ומדהים! סושי מטוגן תופס את כל הטעמים המסורתיים שכולם אוהבים, ומעוטף ב"עטיית" פריכות משגעת. איך לא חשבו על זה קודם? אז קחו בשבילכם חופן רוטב סויה ושקית חזרת, ונתחיל לבשל את אתם תשתוקק להכין שוב ושוב.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק לעד 4 מנות

הרכיבים הדרושים

הסושי המטוגן שלנו יהיה מלא ברכיבים נהדרים שיגרמו לכם ללקק את האצבעות. כדי להכין את הסושי המושלם, נצטרך:

  • 2 כוסות אורז סושי (אורז דבק)
  • 2 ½ כוסות מים
  • 50 מ"ל חומץ אורז
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 4 דפי נורי (עשוי וואקמה)
  • 1 אבוקדו, פרוס דק
  • 1 סלמון טרי, חתוך לרצועות דקות
  • 2 רצועות מלפפון
  • 2 ביצים
  • 1 כוס קמח ממולא
  • פירורי לחם יפניים (פנקו)
  • שמן לטיגון (כמו שמן קנולה)

לרוטב מצוין אפשר לשדרג את המנה עם רוטב סויה חם, ולטבל עם מעט גינג'ר כדי להוסיף טוויסט משגע!

מרכיבים חלופיים

אם אתם אוהבים مختصرות, או רוצים לגרסה צמחונית, אפשר להחליף את הסלמון והשינצ'י בטופו או קימצ'י. אם אתם ללא גלוטן, השתמשו בקמח "חסר גלוטן" כמו קמח תפוחי אדמה. והכי חשוב – שימו לב שהדפי נורי יהיו גם ללא גלוטן!

שלבי ההכנה

לאחר שסתמנו את הפיות והסתרנו את אורות הקירור במקרר, הגיע הזמן לעוף על המתכון הזה! עקבו אחר השלבים הפשוטים הבאים:

  1. שוטפים את האורז במים קרים עד שהמים יוצאים צלולים. זהו סוד האורז המושלם!
  2. משרים את האורז במים במשך 30 דקות.
  3. לאחר מכן, מבשלים את האורז בסיר עם 2 ½ כוסות מים על חום גבוה, עד שהמים רותחים.
  4. מקפלים את החום לנמוך, ומשאירים לבישול במשך 20 דקות, עד שהאורז מתרכך.
  5. מעבירים לקערה ומוסיפים את חומץ האורז, מלח וסוכר. מערבבים בעדינות. כל כך מדהים!
  6. מניחים דף נורי על משטח שטוח ומורחים עליו שכבת אורז בעובי אחיד.
  7. מניחים את רצועות הסלמון, האבוקדו והמלפפון במרכז.
  8. מערבבים את הבצק: טורפים את הביצים ומוסיפים קמח, עד לקבלת תערובת סמיכה.
  9. מניחים את הסושי המגולל בתערובת הבצק, ואז את פירורי הפנקו כדי לקבל את הציפוי המדליק.
  10. מחממים שמן בסיר בגובה של לפחות 5 ס"מ ומטגנים את הסושי עד שיזהיב.
  11. מעבירים לנייר סופג להיפרד מהשמן המיותר.
  12. מניחים על צלחת ומקשטים ברוטב סויה ובצל ירוק קצוץ.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי להפוך את המנה הזו לאגדי ואפילו לקצת יותר מפתה, ניתן להוסיף לתוך הסושי גם פרוסות טונה, קוויבו או עגבניות מיובשות. תוספת שמן זית עם רוטב שיטאקי יכולה להעניק לטעמים האלה נגיעה של כיף, או אפילו להוסיף משדרי טעמים כמו פסטו או ואקום ליצירת טעמים בלתי נשכחים!

שאלות ותשובות

מה ההבדל בין סושי למוקסומים? סושי הוא מאכל המורכב מעורז דביק ודג, ואילו מוקסומים הוא ביס מושלם עם שלל מילויים מגוונים.

האם אפשר להכין את הסושי גם בצורות אחרות? בהחלט! אפשר להכין רולים, כדורים או ביסניים קטנים. תמצאו את הצורה הכי מתאימה לכם!

האם יש סיכון בטיגון? האם זה בריא? טיגון אינו הבריא ביותר, אבל מעט תוספת שמן בחסות שמן קנולה לא מזיקה מדי. פשוט לא להגזים.

האם הסושי המטוגן נשאר טרי זמן רב? הכי טוב לאכול אותו מיד, אבל אם נשאר, הוא נשאר טוב למשך יום אחד במקרר.

איך לבחור דגים טריים לסושי? כשאתם קונים דגים, וודאו שהם ריחנים ולא רזוּנים מדי. הברק של פני הדג מעיד על טיבו.

מה בדיוק עושים עם רוטב סויה? רוטב סויה משמש לטבילה, אך גם להרבה מרינדות והנחות. פשוט אל תהססו להשתמש בו בכל מקום!

האם ניתן להכין את המנה עם אורז רגיל? אורז סושי הוא חשוב למרקם, אך אם אתם חייבים – הכנה עם כוסמת תעבוד, ולאו דווקא בצורת האורז המוכרת.

כמה קיל Cal/מנה בסושי המטוגן? ההערכה היא בסביבות 300-400 ביותר. אל תשכחו, עם המתכון הזה – בדרך כלל לא מסכנים על כיבוד וכמנה מתוקה לסוף!

האם סושי מטוגן יכול להיות פיקניק? מדהים! זה יכול להיות התאכזרות מהמאכלים והעושר של גן עדן לאכול מגש סושי.

האם ניתן להכין את המנה גם בלי דגים? בוודאי! תוכלו לשים ירקות בלבד או תחליפים אחרים לפי העדפתכם.

סושי מטוגן הוא מתכון שמביא את המתיקות היפנית למקום קטן בידינו. אל תפספסו את ההזדמנות לנסות להכין את המנה הזאת באמת. שתפו עם חברים, והפסיקו לתת להם לשבת בצד במהלך הבילויים שלכם. שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *