איך להכין סטייק אנטריקוט בתנור עם רוטב מענג

המדריך המושלם לסטייק אנטריקוט בתנור עם רוטב אגדי

דמיינו את זה: בוקר שישי, הדלת נפתחת והאוויר מתמלא בניחוחות מפתים של סטייק בשרי ומדויק, שהתבשל בתנור על טמפרטורה מדויקת, ממש מזמין לסעודה משפחתית מושלמת. כמה פעמים חלמנו על סטייק אנטריקוט שסוף סוף יהיה במידת עשייה מהחלומות שלנו? או, יותר גרוע, כמה פעמים ניסינו להכין בשר בתנור ולא יצא לנו את התוצאה המושלמת שציפינו לה? אנחנו כאן איך לקחת את המנה שלכם לרמה הבאה עם המתכון המושלם שיגרום לכם ללקק את האצבעות. אז קחו איתכם סדין, כי זה הולך להיות מדהים!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן הכנה: 90 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

בלב המתכון הזה עומד הסטייק אנטריקוט, שהוא אחד הנתחים המושלמים שברשותנו. הוא נחשב נתח בשר מאוד רך, שמכיל מספיק שומן כדי לשמור על עסיסיותו גם אחרי בישול בתנור. כאשר יש על השולחן סטייק כזה, אין מצב שהמוזמנים לא יהיו מרוצים!

  • 1 ק"ג סטייק אנטריקוט, חתוך לסטייקים בגובה של 3-4 ס"מ
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • 2 כפות שמן זית
  • 4 שיני שום, קצוצות דק
  • 1/2 כוס יין אדום (כדי להוסיף טעמים ועומק לרוטב)
  • 1/2 כוס ציר בקר או ציר ירקות
  • 2 כפות חמאה
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה (לעיטור)

תוספות אפשריות שיהפכו את המנה שלכם למושלמת כוללות ירקות קלים כמו גזר, תפו”א ופלפלים שמסביב לסטייק ולרוטב. אין כמו איזון בין טעמים שיביאו את המנה למקום משגע!

שלבי ההכנה

הגיע הזמן לגשת לעבוד! זה אולי נראה לא פשוט, אבל אני מבטיח לכם שהשלב הזה יגרום לכם להרגיש כמו שפים במסעדה יוקרתית.

  1. מחממים את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את הסטייקים בתבנית ומתבלים מכל הצדדים במלח ופלפל.
  3. שמים את שמן הזית על מחבת חמה וצורבים את הסטייקים מכל צד כ-3-4 דקות, עד שהם מקבלים צבע שזוף ומדהים.
  4. לאחר הצורבים, מעבירים את הסטייקים לתבנית שמתאימה לתנור.
  5. מהמחבת, מניחים את השום הקצוץ ומוסיפים את היין האדום. מבשלים על חום גבוה כדקה, עד שהיין מצטמצם בחצי.
  6. מוסיפים את ציר הבקר ומביאים לרתיחה.
  7. יוצרים רוטב טעים על ידי הוספת החמאה וטורפים אותה לתוך התערובת עד שהיא נמסה והרוטב חלק.
  8. יוצקים את הרוטב על הסטייקים בתבנית ואופים בתנור במשך כ-25-30 דקות.
  9. לאחר צלייה, מסננים את הסטייקים מהמיצים ומניחים להם לנוח כ-5 דקות.
  10. בסוף, מפזרים פטרוזיליה קצוצה מעל הסטייקים ומניחים להגיש לכולם את המנה המושלמת!

תוספות ושדרוגים

אז מה אנחנו יכולים להוסיף למנה המדהימה הזו? ובכן, מדובר כאן בסיפור של יצירתיות!

  • בתור תוספת, אתם יכולים לשדרג את המנה עם פירה בטטה מענג, שיעניק טעם מתקתק.
  • אפשר לשדרג עם ירקות קלויים בתנור, שיוסיפו צבע וחיות למנה.
  • אם אתם חובבי פטריות, תוספת של פטריות שמפיניון קלויים עם שום תעשה פלאים!
  • רוטב פטריות הוא רוטב משגע שיכולה להוסיף עומק נוסף למנה.

שאלות ותשובות

כיצד אני יודע אם הסטייק עשוי במידה הרצויה?
וני בן 5 לעניין הצליה. כאשר אתם חותכים את הסטייק ומגלים שצבעו ורוד ואדמדם, זה אומר שהוא בעשייה מדי בינונית. אם הוא קל לנעיצה אבל המיצים יחזיקו בקרבה – זה סימן להצלחה!

האם יש דרכים להכין את הסטייק בלי להשקיע הרבה?
בהחלט! ניתן להכין את הסטייק על מחבת עם מכסה או על גריל אם לא בא לכם לגעת בתנור. פשוט הכימוי.

מה לעשות אם איבדתי את המוקד של הרוטב?
לא נורא! אתם יכולים להשתמש בכמה כפות שמן זית ולערבב עם מעט כוסברה קצוצה ולחזור לעשייה כמו שצריך.

לכמה זמן אפשר לשמור את הסטייק במקרר?
אם יש סיכוי שיתופי את הסטייק, אפשר לשמור אותו במקרר לכ-2-3 ימים. אבל יש המלצה שעדיף לא לחכות יותר מידי.

האם אפשר להקפיא את הסטייק אחרי שהכין?
כן, אתם יכולים להקפיא אותו לאחר הבישול, הזהרו להכניס אותו לשקית אטומה.

באיזה רוטב אני אוכל להשתמש לרוטב אם אני רוצה אוכל בריא?
אז אתם יכולים להכין רוטב מירקות, ליצור תערובת תבלינים כמו כמון, אניס, מלח גס וקצת שמן זית. המנה תהיה מאוד בריאה ולא תפסידו טעים.

מה מוצעים להוסיף על הסטייק לפני הבישול?
לגמרי! ניתן להוסיף רוזמרין, טימין או תמציות שום במהלך ההתבל.

האם אפשר לשמור רוטב leftover?
לרוטב נותר זמני לא ניתן עם מכסה לשמור יום-יומיים. מוסיפים מעט מים בשעת החימום.

אני לא חובב בשר, יש אפשרות לשדרג את המתכון עם דג?
בהחלט! אנו ממליצים על חזה סלמון שמתאים למרינדת בשום ויין, התוצאה מעלפת!

אז מה נגרום לאורחים שלנו לומר לאחר מכן?
באופן כללי, אנחנו תמיד נבקש חשש במיומנות, אז בריאות על השולחן עם סטייק אנטריקוט בתנור עם רוטב, זו פשוט בחירה מושלמת!

לא משנה אם זה לסעודה משפחתית או לאירוע מיוחד, המתכון הזה לא אכזב אף פעם. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו מהמנה המושלמת הזו!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *