איך להכין עוגת מרנג וקצפת שתעשה לכם שמח

עוגת מרנג וקצפת: הטריפ האגדי שיגרום לכם ללקק את האצבעות!

אין כמו עוגה שתשאיר אותנו המומים מהטעמים שלה! עוגת מרנג וקצפת היא לחלוטין אחת מהממת, ממכרת ומעלפת – ולא רק בגלל המראה המרשים שלה. כשהמוזיקה מתחילה והאופה מתנדנד בין מקצף לבן נעים לשכבות קצפת רכה, קשה שלא להיסחף! ולא נשכח גם את המרנג, שכאשר הוא עשוי היטב הוא פשוט נמס בפה. אל תדאגו אם לא הכנתם עוגות בעבר, כי זו תהיה הזדמנות מצוינת ללמוד ולהתנסות בכישרונכם הקולינרי. ובסוף תוכלו להתגאות בפלא הקולינרי הזה שיעשה לכם ולאורחים שלכם את החיך!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • סה"כ זמן הכנה: 2 שעות (לא כולל התייצבות במקרר)
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 10 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לעולם של שילובים טעימים ומגרים, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך כדי ליצור את העוגה המושלמת הזו. קחו רגע לבדוק את המקרר ואת המזווה שלכם, ואם חסר משהו, נעזור לכם למצוא תחליפים נפלאים.

  • 4 חלבונים (כ-120 גרם)
  • 200 גרם סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס שמנת מתוקה (כ-240 מ"ל)
  • 2-3 כפות אבקת סוכר לפי הטעם
  • 1/2 כוס פירות יער (תותים, ספרס של פטל, צבעונים) לקישוט
  • שוקולד מריר קצוץ (אופציונלי)

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית: אפשר להשתמש בחלבוני חומוס במקום החלבונים, ולמצוא שמנת מתוקה ממקורות צמחיים. טעמים מדהימים יתקבלו ואתם למעשה ממשיכים לשמור על העוגה שלכם חיובית ובריאה.

שלבי ההכנה

כאן מגיע השלב שבו אתם מקבלים את ההזדמנות להציג את הכשרון הקולינרי שלכם. בשלבים הללו, נמקד בצורה ברורה וצלולה איך הכנת העוגה מתבצעת. קחו נשימה עמוקה, והתחילו!

  1. חממים את התנור ל-100 מעלות צלזיוס (לא לשכוח! העוגה צריכה להתייבש).
  2. מניחים קערת מיקסר נקייה לגמרי (כדי שהחלבונים יוקצפו כמו שצריך).
  3. מפרידים את החלבונים מהחלמונים בזהירות.
  4. מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה עד שהם מתחילים להיות קצף.
  5. מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך הקצפה, עד שהתערובת מתייצבת ומקבלת מרקם של גנאש מבריק.
  6. מוסיפים את המלח ותמצית הווניל ומערבבים בעדינות.
  7. על תבנית אפייה מפתיקים עם דו צדדים מניחים נייר אפייה ומעבירים את תערובת המרנג למרכז בעזרת שקית זילוף.
  8. מעצבים צורת עוגה (בסגנון שבו אתם רוצים, אפשר גם עיגול).
  9. אופים במשך שעתיים, עד שהמרנג יבש ומעניין למגע.
  10. כשהעוגה מתקררת, מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר עד שהשמנת מתקבלת קלה ודחוסה.
  11. מניחים שכבת קצפת על תערובת המרנג המונחת באפה, אפשר גם לקשט באבן, שוקולד קצוץ ופירות יער.
  12. נניח במקרר למשך שעה נוספת לפני ההגשה.

שדרוגים ותוספות אפשריים

וכמובן, כל אחד אוהב להוסיף טוויסט خاص שלו! אז אתם יכולים לשדרג את העוגה המדהימה הזו בכמה דרכים פשוטות:

  • להוסיף פירות טריים כמו תותים, פטל או אפילו ליצ'י שיתנו לעוגה אופי מרענן.
  • לזלף שוקולד נמס על הקצפת ליצירת חגיגה של טעמים.
  • להכין גרסת פצפוץ מלמעלה עם יבשה של אגוזים קלויים או קוקוס קלוי.
  • לפזר שכבות ברנדי או ליקר חריף לתוספת פיצוץ בטעם.

שאלות ותשובות

מה אם אין לי חלבונים טריים?
למרבה השמחה, יש היום בשוק חלופות מצוינות לחלבונים הטריים. אפשר להשתמש בחלבוני חומוס כמו קודם.

איך בדיוק אני יודע שהמרנג מוכן?
כשאתם רואים שהוא מתייצב וקל להיות גמיש יחסית, או כשאתם מצליחים להפוך את הקערה מבלי שהמרנג ייפול – זה סימן מובהק ומרשים!

האם אפשר להקפיא את העוגה?
כן, אתם יכולים להקפיא אותה בלי בעיה. רק הקפידו לשמור עליה בנפרד – הקצפת עלולה להפסיד את התכונה שלה.

האם המרנג יכול להיות מתוק מדי?
זה כמובן תלוי בטעמים האישיים שלכם, אבל אפשר תמיד לרוסס עם קמח תפו”ח משחרר.

למה שמים מלח במרנג?
המלח עושה פלאים! הוא מקפיץ את הטעמים ומבצע אופרציה סודית עם הסוכר.

איזה מנות אפשר להגיש עם העוגה?
כשאתם משרתים את העוגה במרכז השולחן, אפשר להוסיף קפה איכותי, תה ירוק, או אפילו בירה קלה שתשלים את החוויה.

האם אני יכול לשים צבעי מאכל במרנג?
לגמרי. לכו על זה – עוגות מרנג מאוד מפתיעות בעזרת צבעי מאכל – בעיקר בחגיגות!

מה לעשות אם המרנג מתייבש מדי בתנור?
שימו לב שההכנה היא באיטיות. אם זה יבש מדי לא תוכלו לתקן את העוגה, אז שימו לב לצבעים.

למה כדאי לשים את העוגה במקרר?
המקרר מאפשר לקצפת להתייצב ולעוגה להתמזג עם הטעמים במושלם, יוצר תוצאה מרשימה!

האם יש מתודולוגיות שונות להכנת מרנג?
כן, יש מגוון שיטות ומרנגים, אבל אנחנו ממליצים להיצמד למתכון הזה הראשון פעם או פעמיים.

לאחר שסיימתם להכין את העוגה המהממת הזאת, אנו ממליצים לכם לשתף את המתכון ברשתות החברתיות שלכם, כדי שגם חברים שלכם יוכלו ליהנות מהפלא הזה. ההצלחות שלכם בישול הן לא רק שלכם, אז בטחו וחלקו עם העולם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *