איך להכין פנקיק יפני fluffy ומושלם בבית

הפנקיק היפני – חוויה משגעת בצלחת

במפתן המטבח של כולנו, מידי פעם מגיע רגע שהלב מתמלא בציפייה ובתקווה למעדן מיוחד. רגע כזה מדבר על פנקיקים יפניים – צלחות רכות, עבות ועשירות בטעמים, שמצליחות לסחוף אותנו למקום רחוק, לארץ השמש העולה. אם נשאל את עצמנו מהי הסודיות מאחורי הפנקיקים האלו, נגלה שהם לא רק טעימים במובן הרגיל, אלא גם עושים חיים טובים ללב ולנשמה. את הפנקיקים היפניים אפשר לאכול עם סירופ מייפל, פירות, שמנת, או אפילו פשוט בסגנון של 'כל מה שיש בבית'.

אז למה בעצם לבחור בפנקיקים היפניים? אלו לא סתם פנקיקים, הם מאגדים בתוכם קונצנזוס של איכות, נימוחות ואוויריות. ידעתם שהפנקיקים האלו משגעים הרבה יותר מהפנקיקים המערביים הרגילים? הם נמסים בפה עם כל ביס, והם מושלמים לארוחת בוקר או לקינוח – מה שתרצו. מדובר בחוויה מרגשת, לא משנה לאן תבחרו להוסיף את הפנקיקים – הם תמיד יהיו הבמה המרכזית.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת ניגש לאותם רכיבים שמומלצים להכנה. כל רכיב כאן משחק תפקיד קריטי במשחק הזה של טעמים ומרקמים. כדאי לדעת מראש שהרכיבים הם יחסית פשוטים, אבל התוצאה? מדהימה!

  • קמח – 200 גרם (כוס ורבע)
  • סוכר – 50 גרם (רבע כוס)
  • אבקת סודה – 1/2 כפית
  • חלב – 240 מ"ל (כוס)
  • ביצה – 1 ביצה גדולה
  • שמן (למט frying pan) – מעט
  • תמצית וניל – 1 כפית
  • סירופ מייפל או כל תוספת אחרת שתרצו להוסיף

אם אתם רוצים לגוון עם גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצה בקצת פודינג טופו יחד עם חלב סויה. השתמשו בקמח ללא גלוטן אם יש לכם רגישות – תוצאות עשויות להיות אפילו יותר טובות ממה שציפיתם!

שלבי ההכנה

וכעת, אנו נמצאים בפרק המרגש באמת – ההכנה של הפנקיקים האלו. עקבו אחרי הצעדים הבאים ותראו איך בתוך זמן קצר תמצאו את עצמכם עם פנקיקים מעלפים על השולחן.

  1. נערו היטב את כל החומרים היבשים – קמח, סוכר ואבקת סודה – בקערה גדולה.
  2. בקערה נפרדת, ערבבו את החלב, הביצה ותמצית הווניל.
  3. יוצקים את החומרים היבשים לתוך החומרים הרטובים.
  4. מערבבים בעדינות עד שהכל מתאחד, אך שימו לב לא לערבב יותר מידי.
  5. מחממים מעט שמן במחבת על חום בינוני.
  6. לוקחים כף גדולה של התערובת ויוצקים למחבת, אם רוצים פנקיק עבה, שימו שתי כפות.
  7. ממתינים (רוצים לקוות שלא תספרו את השניות) עד שנוצרים בועות על פני הפנקיק, בערך 4-5 דקות.
  8. ופורקים צד שני – עד שהפנקיק משגע הזה צומח לגובה ומקבל צבע זהוב.
  9. חוזרים על התהליך עם יתר החומרים.
  10. מניחים את הפנקיקים על צלחת ועליהם שימו את כל התוספות האהובות עליכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים

עכשיו שהפנקיקים מוכנים, הגיע הזמן לפתח את היצירתיות שלנו ולשדרג את המנה! כאן תבחרו את הפעולות שיעשו את הפנקיקים למושלמים וטעימים עוד יותר.

  • מוסיפים פירות כמו תותים, בננות או ריבת פירות מעל.
  • שמתם לב שהמתכון הזה גם דל פחמימות? כן, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים.
  • חושבים על עוגיות שוקולד? פשוט קצצו אותם להכניס לתוך הבצק – יצא אגדי!
  • אם אתם חובבי גזרים, הוסיפו שדרוג של גזר מרוסק לבצק – מי שאוהב את הריאלי, זה מושלם!

שדרגו את המנה זו בחמאת בוטנים או עם קצפת – על כך חונק את המידע הקולינרי של סבתא.

שאלות ותשובות

למה הפנקיקים היפניים עבים יותר?
הפנקיקים היפניים עבים יותר בזכות השיטה בה מכינים אותם – כאמור, שיטת האדים, מה שמביא לתוצאה שמנמסת בפה.

האם ניתן להכין את הבצק ביום הקודם?
כמובן! אפשר להכין את הבצק ולשמור אותו מכוסה במקרר. פשוט ערבבו לפני השימוש.

מהו הניגוד המושלם לפנקיקים?
הדבר המושלם הוא ערבובם עם גלידת וניל – לא יאמן!

האם כל קמח עובד כאן?
פשוט לא. קמח חיטה הכללי ייתן תוצאה מספקת.

אפשר להחליף את החלב בחלופות צמחיות?
בהחלט! חלב שקדים או סויה יום ידע מועיל בדיוק כמו כל חלב אחר.

האם יש חשיבות לתוספת של תמצית הווניל?
נשמע סביר להניח שזה לא חשוב, אבל תאמינו לי – זה מאוד מוסיף טעם.

כמה קלוריות יש בפנקיק אחד?
בערך 200 קלוריות – תלוי במרכיבים שאתם בוחרים להוסיף.

איפה ניתן לקנות את הקמח המיוחד לפנקיקים?
קמח ביצור עצמי ראוי או קמח קוגו – תוכלו למצוא בכל מיני חנויות ובשוקי אוכל.

האם ניתן להקפיא את הפנקיקים?
שאלה מצוינת! בהחלט! כדאי לאחסן אותם עטופים היטב.

איזה סירופ הכי מתאים לפנקיקים?
סירופ מייפל מומלץ מאוד, אבל סירופ אגבה או שוקולד הם אחלה חלופות.

אז אתם מוכנים לעין ולהקפיץ את החוויות הקולינריות שלכם? שתפו את המתכון הזה עם חברים, פנקיק אחד עשוי לשנות יום שלם!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *