איך להכין פריים ריב בתנור כמו שף מקצועי

פריים ריב בתנור – המתכון שמשגע את חגיגות השולחן!

כשמחשבה על ארוחה מושלמת מגיעה, פריים ריב בתנור מופיע ממש ליד הפלאפל וסלט החצילים. מדובר בנתח בשרי מדהים, שמביא את הכיף והטעם המושלם לכל שולחן! במיוחד אם רוצים לקיים אירוע מרהיב, משפחתי או רומנטי, המנה הזו היא עוגן שעליו אפשר לבנות שפע של מנות נוספות. בואו ניכנס לעולם של טעמים, ריחות ומוסיקה של סדנאות בישול.

תארו לכם את החוויה המדהימה הזו: אתם פותחים את דלת התנור והמגוון של ריחות הבשר המלוח עוטף אתכם. בהגשה מעוצבת ומרשימה לצד סלטים טריים, זו בדיוק המנה שתגרום לכולם לשאול איך בכלל הכנתם משהו אגדי כזה! יותר מזה, כשזה מגיע לארוחות צהריים במרץ, זה פשוט משגע. עכשיו ידיים למעלה ונתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות מדובר

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת הקושי: בינונית
  • מנות: מספיק ל-6-8 סועדים!

המרכיבים הדרושים

כמו בכל דבר, כשמתעסקים באוכל יש הרבה דקויות שיכולות לשדרג את המנה מעבר לציפיות. נתח הבשר המשתולל שבידינו הוא פריים ריב – חתיכת בשר שמומלצת בחום. כדאי לשלב טעמים נוספים שיעטפו את הנתח העשיר הזה ויתנו לו גוון ניפלא.

  • 1.5 ק"ג פריים ריב (נתח בשר עם עצם)
  • 1/4 כוס מלח ים
  • 1/4 כוס תיבול רב תכליתי (פפריקה, כורכום, שום בטוח בחוץ)
  • 3 כפות שמן זית
  • 5 שיניים שום כתושות
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/4 כוס רוטב סויה (לא חובה, אך מוסיף מתיקות)
  • מיץ מחצי לימון
  • עשבי תיבול קצוצים (רוזמרין, טימין, פטרוזיליה – אתם בוחרים!)

מרכיבים חלופיים

לא לפחד – יש אפשרויות! אם הורידים שלכם לא פועמת באטמוספירה הבשרית, אפשר להתנסות עם נתח צמחי דמוי בשר כדוגמת 'בולונז טופו' או נתחי סויה. תבחרו במרכיבים אחרים כמו טופו מושקע, עם אותן תערובות תיבול שלעולם לא יאכזבו. והנה, יש לנו חוויית אוכל בריאה, דל פחמימות ובריאה!

שלבי ההכנה

האלמנט שמפריד בין ביס נדיר לבין עוד מנה סבירה, הוא האווירה והכנת הבשר! כל שלב כאן מביא את הנתח לצעד קרוב יותר לשלמות.

  1. ראשית, מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. מורחים את הנתח עם שמן זית מכל הצדדים.
  3. מוסיפים את מיטב תיבול המלח, השום, פלפל והעשבים. חפשו כל סנטימטר!
  4. מחממים מחבת ברזל יצוק (אם נוכחת) ומחממים עד שהופך לאדום.
  5. מצרפים את הנתח ומבשרים טעים בכל צד למשך כ-4-5 דקות.
  6. מעבירים את הנתח לתנור והצבנו לו לאפות במשך שעתיים, תלוי בדרגת עשייה המועדפת (מדי פעם מדליקים עליו את מכסה התבנית).
  7. במהלך האפייה, תבשמו במרינדה שהכנתם ולהפוך אותו לדבש דל נוזלים על ידי הכנת רוטב סויה ולימון.
  8. לאחר השעה הראשונה, בודקים אם הוא הגיע לרמה המושלמת על מנת לסיים אותו. תפוסים תום לא צמוד ליצור באפייה!
  9. נותנים לנוח כ-15 דקות לאחר הוצאתו מהתנור.
  10. החיתוך, בסופו של דבר, נותר גיבור הערב – וסועד נחתם לאורף הברווז המוקרם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כשהבשר ממתין לנוח ובינתיים מתחילים לחשוב על תוספות, ממליץ לכם לא לנסות יותר מדי. תוספות כמו רוטב פטריות עם מסחטת שמנת למשל, עשויות להיות תפארת! לא לשכוח גם קוביות תפוחי אדמה שרופים עסיסים לצד הנתח, ללא ספק מחממות המקום. ואתם יודעים מה? אם תרצו גיוון, הוספת דגנים כמו קינואה או אורז בר יציעו מיקס מרענן!

שאלות ותשובות

מה הסוד לנצח בבישול פריים ריב?
אני בטוח שתמצאו את זה בטכניקות הבישול ובקריצה לא על ידי חיסכון בשום רכיב. האיזון המושלם בין תיבול ורוטב לצד האפייה ב-低温 במשך שעתיים.

איך יודעים אם בשר הבקר עשוי כמו שצריך?
הדרך הטובה ביותר היא לבדוק את חום האלסטיות בעזרת מד חום לניהול מסויבים: 50-55 מעלות לקבינת בצורה רחבה, 60-65 לדרגה כרגילה ואילו 70 מעלות ונעלם לחלוטין – התרוקנות.

איזה רטבים מומלצים לליווי עם פריים ריב?
רותם מצוין יהיה עם רוטב סויה, רוטב ברביקיו דל שניתן להציץ לעידן הרחוב הוייטנאמי או אם מכניסים על הרחוב על דורות המזנונים.

מה אפשר לעשות אם בשר גבינת הנתח לא טופל כמו שצריך?
לא להתמודד עם כשל, ואל תתחרו בכל טיפה שמר עליו. הרגישות לא נורמלית, אך אפשר לשדרגו ברוטב מתוק – במיוחד אם אתם פונים לפריים ריב.

מתי הקרניבורים מבינים שזו המנה לשולחן?
הבשר יעשה רושם לא צפוי ברגע שהמנוע יתחיל לצבור את טעמיו. אם אתם בוחרים לשלב את הבצק הלא מוכר – בבקשה המשך באחריות ולא בעולם אחר.

איזה צדדים יכולים לתמוך בתבל של המנה?
סלטים מרעננים עם פרי כמו פירות הדרי גרפל יהיה נהדר. יש טעמים חווייתיים ולכם תוספת סלט מיוחד עם מה שנקרא אוגר, שמלמד איך בדיוק להיות משפחה אסתטית.

האם יש מגבלות עבור המנה הזו?
אין דבר כזה! חוויתו של כל אורח תלויה בהפקה, שימור מעל מוסיקה עסיסית ובכלל במנה החיובית.

מה קורה אם אין לי תבנית מחבת?
אין בעיה! אם אתם בקטע בריאותי, לתגבר עם תבנית לכיון השני תפרוס בכלי מסנן למעלה – לא תביאו לא הכנסת יכולות.

אילו טעויות אפשר לעשות כשמבשלים?
אם אתם מבשרים בבישול לא מבוקר, אף אחד לא מיטיב. הנסו את אחרון התנוחה של בשר הכנה שלכם במרינה לטעימה חופשית.

האם אפשר לעשות את המתכון עם בשר פחות טוב?
בהחלט! קחו לעצמכם את כל החוברים להבריא עצמכם עם טיפול נכון ובחירות שונות על האופציה.

אני ממליץ לכם לנסות להכין את המתכון המדהים הזה ולשתף אותו עם חברים ועם משפחה. תנו גם להם לטעום את זה, אני משוכנע שכולם יתמכרו! אין דבר משגע כמו לשבת סביב שולחן מלא בשרים טעימים ואווירה נפלאה. אל תשכחו לפרסם את התמונות שיצרתם לאחר בישול זה! בואו נעשה שיח סביב פריים ריב! הרגישו חופשי לשתף מתכוני חגיגות ברשתות החברתיות ולעודד אנשים להצטרף למסע המדהים הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *