איך מכינים חביתה בתנור בקלות ובמהירות

חביתה בתנור – פשוט מ-ד-ה-ים!

מדובר פה בקלאסיקה של המטבח, אבל כשמלבישים אותה בהתאם לתנאים המודרניים, והופכים אותה לאפשרות בריאה ומהירה – מדובר כאן במשהו משגע! חביתה בתנור תציל אותנו בלא מעט מקרים, בין אם זה בוקר עצל או ארוחת ערב מאוחרת. היא אוורירית, נימוחה ונמסה לכם בפה. איזה שוס זה? אז קדימה, נתחיל.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי לייצר את החביתה המושלמת, נעבוד עם שפע של רכיבים שיכולים להוסיף לה טעמים מדהימים.

  • 6 ביצים טריות (הכי טעים שיש)
  • 100 מ"ל חלב או חלב דל שומן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון (לפי טעם, זה מוסיף ניחוח אגדי)
  • 50 גרם גבינת פטה מפוררת
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (כדי שהכל יהיה נימוח)
  • 150 גרם ירקות קצוצים (כמו בצל, פלפלים, קישוא, או כל מה שבא לכם)
  • 2 כפות שמן זית

לגרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצים בטחינה או בקמח חומוס עם מים! זה יוצא דל פחמימות, בריא וממכר.

שלבי ההכנה

כעת מגיע החלק הכי כיפי – לבשל!

  1. מחממים תנור על חום של 180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם החלב והמלח עד שהתערובת נראית כמעט רכה.
  3. מוסיפים את הכמון, הגבינות והירקות הקצוצים ומערבבים בעדינות.
  4. מחממים שמן זית במחבת חסינת חום לתנור ומוודאים שהשמן חם, אך לא מעשן.
  5. שופכים את התערובת למחבת ומבשלים על חום נמוך במשך כ-5 דקות עד שהבסיס מתייצב אך החלק העליון עדיין רך.
  6. מעבירים את המחבת לתנור ואופים במשך כ-15 דקות או עד שהחביתה מתייצבת מלמעלה.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר לכמה דקות לפני שהופכים אותה על צלחת שטוחה.

אין כמו ריח של חביתה חמה שעולה באוויר. זה פשוט משגע!

תוספות ושדרוגים אפשריים

כמובן שניתן לשדרג את החביתה שלנו ככל העולה על דעתנו. אפשר להוסיף עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, שמיר או בזיליקום, ולהשיג טעמים בלתי נגמרים. אם רוצים מתוק, אפשר לשים פטריות עם שמן זית – השמיים הם הגבול!

שאלות ותשובות

אצלי החביתה לא מצליחה להתייצב, מה לעשות?
חובה להקפיד על הזמן במקפינים. אם תנורכם עוצמתי, תתנו לה זמן קצר יותר. גם הניסיון ייתן לכם את התחושה הנכונה.

מה עושים עם חביתה שלא נאכלה?
אפשר לאחסן אותה במקרר ולהשתמש בה באוכל אחר, כמו סלט או קופסה של פיקניק – או פשוט לחמם שוב!

איך נשמר את החביתה במקרר?
שימו את החביתה בקופסה סגורה. היא תישאר טרייה עד 3 ימים.

האם אפשר להכין את החביתה ללא חלב?
בוודאי! אפשר להחליף בחלב סויה או חלב שקדים, וליהנות עדיין בטעם טוב.

חייבים להשתמש בפלפל? מה אם אני לא אוהב?
בהחלט לא! אפשר להחליף בירקות אהובים אחרים או פשוט לוותר עליו.

מהו המפתח לחביתה גבוה ומרשימה?
הטריק הוא להקפיץ את התערובת במחבת לפני הכניסה לתנור – זה יוצר אווריריות ונפח.

איך יודעים מתי היא מוכנה?
החלק העליון צריך להיות מתייצב, אך לא יבש – כלומר, זה בדיוק הזמן לשלוף אותה!

האם ניתן להקפיא אותה?
כן! אפילו על גביעים נפרדים, אבל דאגו להפשיר לפני שמחממים מחדש.

אני רוצה להכין עבור מספר אנשים, מה עלי לעשות?
כאשר אתם רוצים להכין עבור יותר אנשים, פשוט לכפילו בכמות.

אפשר להכין את המתכון בלי גבינה?
בוודאי! פשוט השאירו את הגבינות או החליפו במוצרים טבעוניים!

לסיום, אנו ממליצים לכם לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ובני משפחה. החביתה הזאת תסב לכם ולאורחים הנאה מעלפת בכל ביס! בישלתם? אל תשכחו לתייג אותנו ברשתות החברתיות. שיהיה בתיאבון!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *