אסאדו בתנור עם סילאן שממיס את הלב

אסאדו בתנור עם סילאן – המתכון המבוקש ביותר!

אין כמו לרחף ברוח של יום שישי, להיכנס למטבח, ולהתענג על הריח של אסאדו בתנור. מדובר כאן בחוויה קולינרית שאין שנייה לה. דמיינו זאת: קציצות בשר רכות שמתמזגות עם טעמים מופלאים של סילאן והעושר של התבלינים. הכל מתנקז לתוך מנה אחת מדהימה שמעלפת את החיך. אז חכו רגע, פתחו את המקרר ואחזור אליכם כשתסיימו להתמוגג מההתרגשות! לא, אל תדאגו, זה לא מתכון מסובך – מדובר בחוויה שאתם פשוט לא יכולים בלעדיה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 2 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 6 מנות

הרכיבים הדרושים

קיימת קסם אמיתי באסאדו הזה, שמתחבא בין הרכיבים הפשוטים והטריים. לכל חומר יש חברה טובה שהולכת איתו יד ביד. אלו הם המרכיבים שדרושים כדי להניח את הבסיס למנה המושלמת:

  • 1.5 ק"ג אסאדו – קיבלה, הכי טעים שיש!
  • 2 כפות סילאן – השוס של המתכון!
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ – המלאך של התיבול.
  • 3 שיני שום קצוצות – להוסיף כאב של טעם.
  • 1 כוס מים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית כמון ולימון סחוט – להכניס טאץ' של חומציות.

כמובן, אם רוצים לשדרג את המנה, אפשר להוסיף ירקות לפני הבישול כמו גזר, תפוחי אדמה ושרי. השדרוג הזה ייתן טעם נהדר ויוסיף צבע לסיר.

שלבי ההכנה

וכעת עברנו לשלב הקסם – ההכנה! הכינו את הכלים, פתחו את האפרכסת ונתחיל לבשל:

  1. מחממים את השמן זית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
  3. מוסיפים את שיני השום ומערבבים לכדקה נוספת.
  4. מניחים את נתחי האסאדו בסיר, תיבול עם מלח, פלפל וכמון.
  5. מטגנים את הבשר מכל הצדדים עד שהוא מקבל צבע יפה.
  6. יוצקים את הסילאן מעל הבשר לערבוב עם המים.
  7. מביאים לרתיחה ואז מכסים ומבשלים על חום נמוך למשך כ-2 שעות.
  8. מברישים שוב בסילאן בסוף הבישול להעצמת הטעמים.

מרכיבים חלופיים

אם אתם צמחוניים או מעדיפים לוותר על הבשר, אתם יכולים להכין את המתכון הזה עם חצילים או פטריות גדולות במקום הבשר. הם ייטמעו בטעמים בצורה מדהימה! אה, והסילאן – אל תשכחו להוסיף אותו, הוא פשוט חוויה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

למנת אסאדו בתנור, תמיד טוב לשדרג עם תוספות מהמטבח שלכם:

  • אורז בסמטי עם תבלינים למנה קלילה ומפנקת.
  • פירה חמים עם חמאה ושום שימלא את הפה בטעם.
  • טוסטים עם שום ופטרוזיליה שיכולים להוות ליווי מצוין.
  • סלט קיץ מרענן שנעשה עם עגבניות, מלפפונים ובצל, שילוב נהדר עם אסאדו.

שאלות נפוצות

מה אם אני רוצה להכין אסאדו זה ללא גלוטן?
אין בעיה! המתכון הזה הוא טבעי ולא מכיל רכיבים עם גלוטן. פשוט הקפידו על תיבול ומצרכים נקיים מגלוטן.

האם אפשר להקפיא את הבשר לאחר הבישול?
בהחלט! יידעו, אסאדו למעשה מקבל טעמים טובים יותר כשיושב לזמן מה במקפיא. הידיעה הזו תגרום לכם לשמור על שאריות.

איך אני יודעת שהאסאדו מוכן?
אפשר לשים מזלג – אם זה נכנס בקלות, בטוח שהבשר מוכן. ובכלל, הריח המעלף של הבשר מתבשל לא טועה!

האם ניתן להכין את המנה בגרסה טבעונית?
כמובן! כל מה שצריך לעשות זה להחליף את הבשר בחלבון כגון טופו או פטריות יפות!

מה ההצעה שלכם לשירות המנה?
רצוי להמליץ על כוס יין אדום כחלופה מושלמת לארוחה שתחמם את הלב.

אפשר להוסיף מהחומרים שלי?
בהחלט כן! כל תוספת שאתם אוהבים תתקבל בברכה. אל תהססו לשעשע את החיך שלכם עם סגנונות אהובים.

האם המתכון דורש מטבח של שף?
לא ולא! מדובר במתכון פשוט ומקסים שכל אחד ואחת יכולים להכין!

מה משך זמן הבישול?
כפי שציינו קודם, המתכון ידרוש לפחות כשעתיים, כדי להבטיח שהבשר רך ונימוח.

האם אפשר להשתמש בסיר לחץ?
בוודאי! סיר לחץ בהחלט יכול לקצר את זמן הבישול ולהשאיר את הבשר רך ומפתה.

איך אני שומר על כל הטעמים?
השאירו את המכסה סגור בזמן הבישול. הטעמים עדיין ימצאו את הדרך יצירתית לבוא לידי ביטוי!

אל תשכחו, המומנט הגדול הוא באכילת המנה עם אנשים חשובים, להנות מהחיים וליצור זיכרונות טעימים.

אם אהבתם את המתכון, שתפו אותו עם חברים ובני משפחה ברשתות החברתיות! בואו ננפץ את הרשת במתכון המדהים הזה!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *