בטטות מקורמלות באופן הכי קל וטעים שיש

בטטות מקורמלות – מתכון אגדי, משגע ומעלף!

לפעמים, כל מה שאנחנו צריכים זה מנה שמחממת את הלב וממלאה אותנו בתחושת סיפוק. בטטות מקורמלות, הכוכבות של השולחן, ממלאות את התפקיד הזה בצורה המושלמת. מדובר במנה מדהימה, שילוב מושלם בין טעמים מתוקים וטעימים עם טיפה של חריפות שמפעילה את בלוטות הטעם שלנו. הכנת בטטות מקורמלות היא לא רק פעולה של בישול, אלא ממש חוויית בישול שעוטפת את הבית בריחות מטריפים, והן כל כך טעימות עד שתרצו ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון: 15 דקות. זמן בישול: 40 דקות. רמת קושי: קל. מנות: 4-6.

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4-6

כשאני חושב על בקשות לבשל משהו טעים, לא קשה לי להבין למה בטטות מקורמלות הן תמיד ברשימת הדברים שכולם מתלהבים מהם. מעבר לטעם המדהים שלהן, בטטות הן גם מאוד בריאות – הן עשירות בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים, והן גם יכולות להיות בחירה מצוינת לדיאטות שונות. אז, אם הן לא נכנסו לתפריט שלכם עד כה, עכשיו זה הזמן!

הרכיבים הדרושים

  • 1 ק"ג בטטות קלופות ומגוללות (בערך 3-4 בטטות בינוניות)
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות דחוסות של דבש או סילאן (אפשר גם מייפל למי שמעדיף)
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית תבלין ג'ינג'ר טחון (לא חובה, אבל מוסיף צבע)
  • 1/2 כפית שומשום קלוי לקישוט (אופציונלי)

בטטות, מלבד טעמן המדהים, עשירות בויטמין A שיעיל לבריאות העיניים. בזכות תוכן הסיבים הגבוה שלהן, הן גם תורמות לעיכול תקין ומרגישות נקיות ומרעננות, שלא לדבר על המראה היפה שהן מוסיפות לשולחן.

שלבי ההכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. קולפים את הבטטות וחותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
  3. מניחים את הקוביות בקערה ומוסיפים את שמן הזית, הדבש, הקינמון, המלח והתבלינים.
  4. מערבבים היטב עד שהבטטות מצופות בתערובת.
  5. מעבירים את הבטטות לתבנית אפייה ומפזרים אותן לרוחב.
  6. אופים בתנור במשך 30-40 דקות, עד שהן רכות וזהובות.
  7. מוסיפים שומשום קלוי על פני הבטטות אם רוצים ומחזירים לתנור ל-5 דקות נוספות.

אם אתם רוצים לנסות גרסה טבעונית של המתכון, פשוט החליפו את הדבש בסירופ מייפל או בסוכר קוקוס, ותיהנו ממנה בריאה ומרגשת!

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם תחליטו לשדרג את המנה, יש לכם שלל אפשרויות. למשל, ניתן לשדרג עם אגוזים קצוצים עבור קרנצ'יות נוספת או לשלב ירקות אחרים כמו דלעת או קישואים. אלו ישתלבו נהדר עם הטעמים המתוקים של הבטטות.

ואם אתם רוצים קצת חריף, הוסיפו פלפל חריף קצוץ לתערובת! המנת בטטות המקורמלות תצא עם טוויסט חדש שמעורר את החושים. תודו שהאופציה של בשרים על הצלחת לצידה נשמעת ממש נאה, אבל תופתעו לדעת כמה שהן מספקות בפני עצמן!

שאלות ותשובות

איזה סוגי בטטות מתאימים למתכון הזה?
בטטות סגולות, כתומות או לבנות – כולן מצוינות. בטטות הכתומות אוכלות רבות משווקות בשל המתיקות שלהן.

איך יודעים שהבטטות מוכנות?
מדובר על מרקם רך, שקל לדקור בעזרת מזלג. אם המזלג נכנס בקלות, אז זה זמן להוציא!

אפשר להשתמש בסוכר במקום דבש?
בוודאי! יש אפשרות להשתמש בכל סוכר שתרצו – חום או לבן, הכל ייתן את התוצאה המדהימה.

מה לתפקד עם בטטות שנותרו?
מעולה! ניתן להכין מרק בטטות מחמם או לקצוץ אותן לסלט יחד עם ירקות אחרים.

איך משתלבת המנה הזו בארוחה קיצית?
השילוב עם סלט ירקות רענן או לבן נהדר. הבטטות יוסיפו מגע מתוק וטעים.

האם הבטטות יכולות להיות קפואות?
נכון, אבל אם תעשו זאת, תוודאו שהן בפורמט חתוך ושהן יוקפאו במקפיא כאילו צפויות.

מתי כדאי להגיש את המנה?
חם היישר מהתנור! זה הזמן האידיאלי לשירות של המנה המדליקה הזו.

האם זה מתאים לילדים?
כמובן! בטטות מקורמלות מתוקות, וכמעט כולם אוהבים טעמים מתוקים ומרגשים.

באילו מצב רוח כדאי להכין את המנה הזו?
אם בא לכם להתפנק, או שתשמחו להפתיע את עצמכם עם אוכל מלהיב – זה הזמן הכי מושלם!

אפשר להכין את המנה מראש?
אפשר בהחלט, ולהקפיא. אך עדיף לאפות סמוך למועד ההגשה.

אז בפעם הבאה שאתם מחפשים מנה מרשימה עם ניחוח מתוק, בטטות מקורמלות הן הבחירה הטובה ביותר! אל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים ברשתות החברתיות. זה הזמן להפיץ אור ולטפח אהבה לאוכל טוב!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *