בייגלה רומני של פעם: המתכון שתחמם את הלב

בייגלה רומני של פעם – מתכון קלאסי, מעלף ומדהים

עם כל ביס בבייגלה רומני, נדמה שאנחנו מתרוקנים מכל הדאגות והטרדות של היום-יום. המקום בו חווינו את הבייגלה הזה פעם, עם הסבא או הסבתא שלנו, לוקח אותנו למסע זמן קסום. אין סוף לגעגוע הזה למנה המושלמת הזו, שהיא גם אגדה וגם מציאות. בייגלה רומני הוא לא סתם אוכל – מדובר במשהו שמוליך אותנו בזיכרון אל העבר, אל ימים שבהם עשינו חיים טובים. איזה כיף שיהיה בידינו מתכון שיביא את הגיחוכים והצחוק של אותם זמנים, בעזרתו נוכל לשתף ולהעניק ניסיון כזה גם לדורות הבאים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, ומנות

  • זמן הכנה: 2 שעות (בין שאר הדברים – הזמן המושקע בהמתנה לתפיחה)
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 12 בייגלים

הרכיבים הדרושים

להכנת הבייגלה הרומני הכינו את הרכיבים הבאים:

  • 1 ק"ג קמח חיטה (אפשר גם חצי חצי עם קמח מלא אם אוהבים בריא)
  • 500 מ"ל מים פושרים
  • 20 גרם מלח
  • 25 גרם סוכר
  • 15 גרם שמרים טריים (או 7 גרם שמרים יבשים)
  • 50 מ"ל שמן זית
  • 1 ביצה (להברשה)
  • פרסות שומשום או קימל לקישוט

חשוב לציין שהבייגלה הרומני יכול להיות מותאם גם לגרסה ללא גלוטן – פשוט השתמשו בקמח תפו”ה או בקמח ללא גלוטן אחר. ניתן גם להוסיף טעמים כמו גבינה מלוחה או עשבי תיבול לפני האפייה, אם רוצים לגוון ולהפוך אותו למושלם.

שלבי ההכנה

הגעתם לשלב שבו אנו מתחילים להפוך את כל החומרים לדברים מדהימים וממכרים. מוכנים? הנה השלבים:

  1. שמים בקערה את הקמח ובמרכזו יוצרים גומה.
  2. מוסיפים את השמרים הטריים, הסוכר, והמים הפושרים לתוך הגומה.
  3. מחכים 5 דקות עד שהשמרים מתחילים לבעבע.
  4. מוסיפים את המלח ואת שמן הזית.
  5. לשים את הבצק עד שהוא חלק ולא דביק.
  6. מעבירים לקערה משומנת ומניחים להתפחה במשך שעה במקום חם.
  7. לאחר ההתפחה, מחלקים את הבצק ל-12 כדורים שווים.
  8. מרדדים כל כדור לשרוול (בעובי של כ-2 ס"מ) וסוגרים אותו לכדי טבעת.
  9. מניחים את הטבעות על תבנית ואופים אותן במשך 20 דקות.
  10. בינתיים, מחממים מים בסיר עם מעט מלח.
  11. טובלים כל טבעת במים כמה שניות ומחזירים לתבנית.
  12. מברישים בביצה ומפזרים שומשום או קימל לפי הטעם.
  13. אופים בחום של 220 מעלות צלזיוס עוד כ-20 דקות, עד שהבייגלים מזהיבים ומרשימים.

בשלב הזה, הבייגלה מתחיל להתמקד במעלף של עצמו ובבית שלכם עולה ריח משגע! השכנים עשויים לשאול במה אתם עוסקים, אז תהיו מוכנים לשתף במתכון.

תוספות ושדרוגים אפשריים

לאחר שהתנסיתם במתכון הבייגלה הבסיסי, אפשר להפתיע את האורחים (או את עצמכם) עם שדרוגים נוספים. בואו נשתף בכמה רעיונות:

  • תוספת גבינת פטה או מוצרלה לגבינת הבצק, להעניק טוויסט חדש לכל בייגל.
  • מילוי בתערובת של זעתר ושום כדי להוסיף ניחוחות ים-תיכוניים.
  • שדרוג למתכון בריא עם קמח כוסמין או שיבולת שועל תוך כדי שמירה על טעם מעולה.
  • אפשר גם לאפות את הבייגלה עם מעט ממרח פסטו עליהם לפני האפייה להחייאה מרהיבה!
  • לבייבל הבייגלה, אפשר להוסיף טיפות צ’ילי או שום – להמלא במתק שפתיים שיהיה אגדי!

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על הבייגלה טרי כמה שיותר?
אם יש לכם שאריות, תוכלו לשמור את הבייגלה בשקית אטומה בטמפרטורת החדר. אם תרצו לשמור על הטריות ליותר זמן, ניתן להקפיא אותו.

מה לעשות אם הבצק של הבייגלה יצא דביק?
אם הבצק יוצא דביק מדי, הוסיפו מעט קמח ולשו את הבצק שוב. חשוב שהתוצאה הסופית תהיה רכה ולא דביקה מדי.

האם אפשר להמיר את השמרים הטריים בשמרים יבשים?
בוודאי! ניתן להמיר את השמרים הטריים לשמרים יבשים, רק לשים לב לצמצם את הכמות ל-7 גרם.

מה הטמפרטורה האידיאלית להתפחה?
חפשו מקום חם בבית, לדוגמה ליד תנור שחיממתם, שם הבצק יכול לתפוס ולהתרומם כמו שהוא צריך.

האם ניתן להכין את הבייגלה ללא גלוטן?
בדיוק. השתמשו בקמח תפו”ה או קמח ללא גלוטן אחר, והכינו בדיוק כמו במתכון.

אם אני רוצה להכין את הבייגלה מתוק, מה עלי להוסיף?
בחלקים אחוריים של ההכנה, הוסיפו מעט דבש או סוכר חום לתוך הבצק – זה יוציא טעמים מדהימים!

האם יש טעמים שאני יכול לשלב עם הבייגלה?
בהחלט! אתם יכולים לשלב טעמים כמו סוכר קינמון או פירות יבשים כמו צימוקים טחונים לבצק.

מה להשאיר על השולחן כקישוט?
אפשר להשאיר על השולחן גם המון שומשום, קימל או אפילו מלח גס לקישוט שמוסיף לשולחן טאץ'.

כמה זמן הבייגלה יכול להחזיק מעמד?
אם תקפיצו אותו כמו שרשמו, הבייגלה יכול להחזיק מעמד כמו 2-3 ימים בטמפרטורת החדר, או יותר מחודש במקפיא!

מה הטעות הנפוצה שכדאי להימנע ממנה?
הטעות הנפוצה היא לא לאפשר לבצק לתפוס מספיק זמן – לא למהר, זה חשוב מאוד להצלחה של הבייגלה!

אם אתם אוהבים את הבייגלה הרומני המיוחד שלנו, שתפו אותו עם החברים ברשתות החברתיות. זה הזמן לתת אהבה למאפה הזה ולזכרונות שהוא מייצג!

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *