ביף וולינגטון מתכון קל ששווה לנסות היום

"`html

ביף וולינגטון – המתכון המושלם לארוחה משגעת

דמיינו את הרגע בו אתם חותכים את הביף וולינגטון המיוחל, ופתאום יוצא מהבצק החם והקריספי ניחוח של הבשר הנימוח בתוספת הפטריות. זה רגע כזה, שאף אחד לא רוצה לפספס. אבל מה אם נגיד לכם שזה לא רק מתכון טעים, אלא גם מעולה בשביל להרשים את האורחים בסעודה שלכם?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות המנה מספקת

  • זמן הכנה: 1 שעה
  • זמן בישול: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את הביף וולינגטון המהמם הזה, אנו זקוקים לרכיבים הבאים:

  • 1 ק"ג פילה בקר (בשר איכותי)
  • 250 גרם פטריות שמפיניון, קצוצות דק
  • 3 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 100 גרם פרושוטו (אם אין, אפשר לשים כל נקניק יבש אחר)
  • 2 ביצים (אחת למילוי, אחת למריחה על הבצק)
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 400 גרם בצק פריך (לשימוש במקפיא או להכנה ביתית)
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • שמן זית, למי שאוהב לשדרג את טעם הזהב המלא.

בעניין הבצק, אפשר גם להשתמש בבצק עלים אם אתם מחפשים גוון רך יותר. ואם אתם אלרגים לגלוטן, ישנם בצקים ללא גלוטן שתוכלו להשתמש בהם – חפשו קומפוסט מתאים!

שלבי ההכנה

אז אחרי שהכנו את כל החומרים הנדרשים, הזמן להתמקם במטבח ולצאת לדרך להכנת הארוחה המדהימה הזו. בואו נתחיל!

  1. כשהאהבה באוויר, נתחיל בלחמם שמן זית במחבת על חום בינוני.
  2. נוסיף את הבצל והשום הקצוצים, ונבשל עד שהם רכים ושקופים.
  3. נוסיף את הפטריות הקצוצות ונבשל עוד כ-5-7 דקות עד שהן משחררות את הנוזלים שלהן.
  4. נוציא את התערובת לקערה ונניח לה להתקרר.
  5. נחמם את אותה מחבת מבלי לשטוף אותה, ונשחם את פילה הבקר מכל צדדיו עד שהניחוח מדהים.
  6. נסנון את הבקר לאחר מכן ונניח לו להתקרר.
  7. על שפשוף הבשר, נפיץ עליו את חרדל הדיז'ון.
  8. נביא את הבצק שלנו על משטח עבודה מקומח, ונדליק את התלות שלנו – נניח את הפרושוטו בתבנית.
  9. נוסיף את תערובת הפטריות על מנת שהטעמים יתמזגו לגמרי.
  10. ניצור רול מתוך הפילה ונעטוף אותו בתערובת.
  11. נעטוף את הכול בבצק, מחפשים את השער כך שיהיה מדהים ומושלם.
  12. נמרח את הבצק בביצה שוטפת.
  13. נכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ואופים כ-30 דקות או עד שהבצק מזהיב.
  14. נוציא מהתנור ונותנים לזה לנוח כ-10 דקות לפני החיתוך.

תוכלו להרגיש את העונג בעיניים כשהמנה יוצאת מהתנור, הניחוח ממלא את החדר, ואתם מתחילים לחתוך את הביף הזה!

תוספות ושדרוגים אפשריים

יש לכם כתף משגע שמחפשת להרגיש בבית? פשוט הוסיפו למשל כוס ערמונים טחונים לתערובת הפטריות. הלחם הדק והרך יעניק טוויסט מדהים.

וכמובן, מי לא אוהב רוטב? רוטב יין אדום עם תיבול מתוחכם של בצל, שום ועשבי תיבול יכול לשדרג את המנה למשהו אגדי.

שאלות ותשובות

באיזה נתח בשר כדאי להשתמש לביף וולינגטון?
פילה בקר הוא נתח האידיאלי לביף וולינגטון מפני שהוא רך ונשאר עסיסי לאורך כל הבישול.

מה אפשר לשים במקום פטריות?
כשהקיץ מגיע ומניחים בצד את הפטריות, אפשר לשים תרד קצוץ או גזר קצוץ אלא הם ידרגו אותו לגובה מלא.

כמה זמן כדאי לשמור את הביף וולינגטון במקרר?
אם נשאר לכם מהמנה הנהדרת, ניתן לשמור במקרר עד יומיים, ואפילו לחמם מחדש בתנור.

האם אפשר להכין את המנה מראש?
בהחלט, אפשר להכין את הבeef וולינגטון עד שלב האפייה, להקפיא, ולבשל אותו כבר ביום של הארוחה.

למה יש להשתמש בבצק פריך?
הבצק הפריך יוצר את הקריספיות המדויקת כדי להקיף את הבשר העשיר, ונותן למנה תחושת יוקרה.

האם אפשר להחליף את הבשר עם תחליף צמחי?
בהחלט! ניתן להמיר את הבשר עם תחליף צמחי כמו טופו או סויה מוכנה – זה ממש טעים!

אילו תבלינים כדאי להוסיף?
למשל, טימין, רוזמרין ואורגנו יכולים להתאים מאוד עם השמן זית והמלח בכדי להעשיר את הטעמים.

איך אני יודע שהבשר מבושל היטב?
בעזרת מדחום בשר, כדאי להגיע לטמפרטורה של 57-60 מעלות צלזיוס לבישול מדיום רייר.

מה כדאי להגיש לצד הביף וולינגטון?
בתוספת ירקות עליוניים, רוטב יין או פירה תפו"ע, כל אלו יתאימו בצורה ניקודתית.

איפה מחסנים את הביף וולינגטון הנותר?
חשוב לאחסן את המנה בקופסה אטומה במקרר, כדי לשמור על הטריות.

בסופו של יום, אנו מתמכרים לרגעים המדהימים שמציעה המנה הזו, לכן אני ממליץ לכם לשתף את המתכון עם החברים שלכם, ולגרום גם להם להגיע לארוחה סערת רוחות.

"`

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב twitter
Twitter
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב pinterest
Pinterest
גלית ברוך

גלית ברוך

גלית ברוך היא בלוגרית, מרצה ומארגנת סדנאות בתחום הסטיילינג וההעצמה נשית. את כל הנושאים על בריאות, צרכנות ופנאי, עיצוב הבית, משפחה וזוגיות גלית מביאה במאמריה והרצאותיה עבור קהל הנשים שרוצות לקבל מידע והשראה לדברים חדשים ומעניינים בתחום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *